מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עב 9321/09 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עב 9321/09

תאריך פרסום : 29/08/2012 | גרסת הדפסה
ע"ב
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
9321-09
05/01/2012
בפני השופט:
אילן איטח

- נגד -
התובע:
הדר טל
עו"ד ליאת קינן
הנתבע:
פלאפון תקשורת בע"מ
עו"ד מאיה אשכנזי וע"ד חן שומרת
פסק-דין

1.      עניינה של התובענה שלפנינו הוא בטענת התובעת לפיה פוטרה עקב הריונה, וזאת לאחר כ- 5 חודשי עבודה. לפיכך, עותרת התובעת לחייב את הנתבעת לשלם לה פיצויים ללא הוכחת נזק מכוח חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח - 1988 (להלן - חוק השוויון), וכן פיצויים בגין אובדן הכנסה, הפסד דמי לידה ועוגמת נפש.

המסגרת העובדתית

2.      ואלה עובדות המסגרת הרלוונטיות, כפי שעולה מהעדויות ומהראיות שלפנינו :

א.     הנתבעת  הינה חברה המספקת שירותי תקשורת סלולארית ברחבי הארץ.

ב.      התובעת, ילידת 1988, עבדה בנתבעת כנציגת שירות ומכירה במוקד פלאפון חו"ל בגבעתיים, מיום 6.4.08 ועד ליום 15.9.08 .

ג.       עם תחילת עבודתה בנתבעת נשלחה התובעת לקורס הכשרה שנמשך כשלושה שבועות. ב "טופס הערכה אישית מסכמת" שנכתב בעניינה של התובעת לאחר סיום קורס ההכשרה ניתן לה " ציון סופי: 81" ונכתב:

"מוטיבציה: להדר מוטיבציה להשתלב בתפקיד ולהוכיח את עצמה.

דגשים מקצועיים: במהלך הקורס הוצמדה להדר נציגה כדי לעזור לה להשתפר מקצועית. הדר אכן גילתה שיפור מקצועי במהלך הקורס. אולם יש להמשיך ולעזור לה בתהליך החניכה ברמה המקצועית. בנוסף, הדר נלקחה לשיחה במהלך הקורס והובהר לה כי תהיה חייבת להתחזק מקצועית על מנת לתת מענה מתאים ללקוח.

מיומנויות שירותיות ומכירה: הדר בעלת כושר ביטוי, אנרגיית מכירה, ויכולות גבוהות לבצע שיחה שירותית ומכירתית אל מול הלקוח.

דגשים התנהגותיים: במהלך הקורס הדר נלקחה לשיחות בשל איחורים. יש להקפיד עם הדר על נהלים במוקד ולקיחת אחריות אישית. (ההדגשות במקור - א.א.)

אין חולק כי במהלך הקורס נערכו עם התובעת שיחות לגבי איחורים והיעדרויות .

ד.      לאחר סיום הקורס, במהלך תקופת עבודתה של התובעת כנציגת שירות ומכירה בנתבעת, הוזמנה התובעת ארבע פעמים לפגישות אישיות. בטפסי " סיכום פ.א. עם עובד" נכתב כדלהלן:

(1)   בטופס סיכום הפגישה מיום 21.7.08 -  " מטרות הפגישה: ישור קו והבהרות בנוגע להתנהלות משמעתית. עיקרי הנושאים שנדונו בפגישה: 1. איחורים 2. חיסורים. עיקרי ההחלטות שהתקבלו: 1. הובהר את חשיבות ההגעה למשמרות בזמן והדר התחייבה כי תעמוד בדרישות. 2. הובהר כי עליה להיות אחראית ולעדכן בנוגע למחלות בזמן סביר ולא בדיעבד!! הערות נוספות: הדר טענה כי מבינה מאד את החשיבות והצליחה לגלות אחריות ולהשתפר".

(2)   בטופס סיכום הפגישה מיום 30.7.08 - " מטרות הפגישה : שיחת הבהרה. עיקרי הנושאים שנדונו בפגישה: טוענת למחלה ולא ממציאה אישורים מתאימים!!! עיקרי ההחלטות שהתקבלו: הובהר שלא נוכל להמשיך להתנהל בצורה שכזו ועליה לשפר את התנהגותה, הובהר כי מקרים דומים בעתיד יגררו השלכות. הערות נוספות: נתגלה כי מדובר בבעיות אמינות וכי מספרת כי אושפזה בבית חולים אך אין לה אישור להוכיח זאת למרות שהבטיחה בשיחת טלפון כי מביאה לי אישור!!!".

(3)   בטופס סיכום הפגישה מיום 5.8.08 - " מטרות הפגישה: 1. הבהרת משמעת על שלא מודיעה לפני משמרת כי לא מגיעה. 2. לקיחת אחריות אישית. 3. הגעה למשמרות בכלל. עיקרי הנושאים שנדונו בפגישה: לקיחת אחריות והגעה למשמרות בכלל. עיקרי ההחלטות שהתקבלו: הדר תגלה אחריות בכל הקשור להגעה והודעה לגבי הגעה למשמרות".

(4)   בטופס סיכום הפגישה מיום 11.8.08 - " מטרות הפגישה: שיחת אזהרה עם מנהל המוקד בנושא העדרויות ללא הודעה מראש. אי עמידה בסטנדרטים המשמעתיים במוקד. עיקרי הנושאים שנדונו בפגישה: על הדר לגלות אחריות מינימלית ולהגיע למשמרת ובמידה ולא מרגישה טוב להודיע לי לפני תחילת המשמרת. במידה ולא תעמוד בסטנדרטים הנדרשים תפוטר לאלתר. עיקרי ההחלטות שהתקבלו: 1. הדר תגלה אחריות ותגיע למשמרות ותודיע בזמן במידה ולא מרגישה טוב. 2. אני אתגמש איתה בשעות המשמרת כדי להקל עליה. הערות נוספות: הדר בשיחה זאת סיפרה כי היא בהריון. הסברנו לה כי במידה ולא תעמוד בסטנדרטים שהעלנו היא תפוטר לאלתר".

שני הטפסים הראשונים מולאו על ידי מי שהיה מנהל הצוות של התובעת באותה עת, מר אסף מרציאנו ושני הטפסים האחרונים מולאו על ידי הגב' ליאת עטיה, מנהלת הצוות של התובעת מסוף חודש 7/08 לערך. בפגישה מיום 11.8.08 נכח גם מנהל מוקד פלאפון חו"ל, מר לביא כהן.

ה.     בהמשכו של היום בו נערכה השיחה הרביעית עם התובעת, 11.8.08, שלחה הנתבעת לתובעת "מכתב אזהרה" שבו נכתב :

"נוכחים: הדר נח, ליאת עטיה, לביא כהן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ