חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ע 178/08

: | גרסת הדפסה
ע
בית הדין הצבאי לערעורים
178-08
25.12.2008
בפני :
1. אלוף שי יניב- הנשיא
2. אל"ם דורון פיילס- המשנה לנשיא
3. אל"ם אבי לוי


- נגד -
:
טור' אולג קוריאבי
עו"ד סרן חן כהן
:
התובע הצבאי הראשי
עו"ד סגן לורה לאורה הרשקו
פסק-דין

המערער, טור' אולג קוריאבי, הורשע בבית הדין המחוזי על סמך הודאתו בעברה של שימוש בסם מסוכן והחזקתו, בניגוד לסעיף 7(א) ו-(ג) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973, ובעברה של העדר מן השירות שלא ברשות, בניגוד לסעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955 (החש"ץ). בגין הרשעתו זו הוטלו עליו ארבעה חודשי מאסר לריצוי בפועל, חמישה חודשי מאסר על תנאי לשנתיים שלא יעבור עברה בניגוד לסעיפים 94 או 121 לחש"ץ, חמישה חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור עברה בניגוד לפקודת הסמים המסוכנים, ושלושה חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים שלא יעבור עברה בניגוד לסעיף 127א לחש"ץ. כן הוטלו עליו חודשיים ומחצה של פסילת רישיונות נהיגה בפועל. ערעור ההגנה הופנה כלפי משך עונש המאסר המותנה אשר הוטל על המערער בהתייחס לסעיפים 94 או 121 לחש"ץ.

צוין כי עונש המאסר לריצוי בפועל וכן עונש פסילת רישיונות הנהיגה הוטלו במסגרת הסדר טיעון אשר הוצג לפני בית-הדין. כן צוין כי הסדר הטיעון התבסס על חרטתו הכנה של המערער, על המוטיבציה שלו להשלים שירות באורח תקין ועל נסיבותיו האישיות הבעייתיות.

הסנגורית המלומדת, עו"ד חן כהן, ציינה כי משך התנאי אשר הוטל על המערער (חמישה חודשים) איננו מידתי ביחס לאפשרות הפעלתו בגין עברה עתידית. צוין כי המערער מצוי בתחילת דרכו בשירות הצבאי, אך כי הוא בעל רצון לשרת שירות מלא ותקין, מה שמפחית את הצורך להרתיעו מביצוע עברות נוספות על ידי ענישה מותנית מכבידה.

הצדדים הגיעו לכלל הסכמה ביחס לתוצאתו הראויה, לטעמם, של הדיון בערעור זה וביקשו כי הדיון ייערך שלא בנוכחותם.

על-פי ההסכמה שהושגה בין הצדדים, התבקשנו להורות כי עונש המאסר המותנה אשר הוטל על המערער בגין עברה של העדר מן השירות, יקוצר ויעמוד על שלושה חודשים בלבד. הם ציינו כי שינוי זה יביא להשגת איזון הולם בין צורכי ההרתעה לבין החשש מפני כבילת ידי בית-הדין אם ייאלץ הוא לשוב ולדון בעתיד בעונשו של המערער בגין עברה דומה.

בנסיבותיו של העניין מצאנו את הסכמת הצדדים ראויה, ואנו מאמצים אותה. ציינו כבר לא פעם כי תקופת תנאי ממושכת מדי מציבה קשיים בפני הערכאה המתבקשת להפעיל את העונש המותנה. הדבר מחייב הטלת עונש מותנה שהוא אפקטיבי בהיבט ההרתעתי, ואשר נועד להוות תמרור אזהרה מידתי לעתיד לבוא. יש לזכור שאם יורשע אדם בשנית, יוטל עליו עונש בגין העברה הנוספת בנוסף להפעלת העונש המותנה. הטלת עונש מותנה מידתי תשיג את התכלית ההרתעתית אך גם תותיר מרחב ראוי של שיקול-דעת בידי בית-הדין המתבקש להפעיל את המאסר המותנה (ראו ע/99/03 סטרובינסקי נ' התובע הצבאי הראשי (2003), ע/3/03 טור' מולה-ארזני נ' התובע הצבאי הראשי (2003), ע/96/08 סמ"ר טמרה נ' התובע הצבאי הראשי (2008), ע/154/08 טור' עמרם נ' התובע הצבאי הראשי (2008)).

הערעור מתקבל, אפוא; חלף עונש המאסר המותנה אשר הוטל על המערער בגין עברות על סעיפים 94 או 121 לחש"ץ, מוטל על המערער עונש מאסר על תנאי כדלקמן: שלושה (3) חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור במשך שנתיים עברה על סעיפים 94 או 121 לחש"ץ.

אין שינוי ביתר רכיבי הענישה.

ניתן בלשכה היום, כ"ח בכסלו התשס"ט, 25 בדצמבר 2008, ויועבר לידיעת הצדדים על ידי המזכירות.

         ______________        ______________        ______________

                     הנשיא                        המשנה לנשיא                         שופט

חתימת המגיה: _________________                      העתק נאמן למקור
                                                                                             רס"ן נילי שרעבי-בלומנטל
תאריך: ______________________                       ק' בית הדין
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>