פסק-דין בתיק הפ 1173/06

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1173-06,1108-06
12.5.2008
בפני :
ד"ר דרורה פלפל- ס. נשיא

- נגד -
:
משכן שמעון ע"ר
עו"ד מ. שפירא
:
1. הרב שמעון ישעיהו ברזילי
2. הרב זאב זילבר
3. הרב יצחק אוברלנדר

עו"ד ב. שור
פסק-דין

1

 

א.         מהות הבקשה

זו בקשה לביטול פסק בוררים שניתן ביום 10.9.2006 ע"י המשיבים 2 ו-3 (להלן גם: " הבוררים").

פסק הבוררים צורף כנספח לבקשת הביטול וכן לבקשה לאישור פסק בוררות שהוגשה על-ידי המשיב 1 (ה"פ 1108/06, הוגשה ביום 12.9.06).

מהאמור בבקשת הביטול עולה כי ניתן פסק-דין ע"י הבוררים כנגד הרב אהרון ברזילי, וב"כ המבקשת כאן מבינו כי הוא בפועל כנגד העמותה בלבד ולא כנגד הרב אהרון ברזילי, למרות שהוא נוגע אף לרב אהרון ברזילי ולתפקידו כראש הישיבה ומנהל העמותה (סעיף 13 לכתב העתירה כאן).

המבקשת צירפה פרוטוקול דיונים ממושכים אצל השופט נתן נחמני בביהמ"ש לענייני משפחה, ופרוטוקול דיונים בכתב יד בביה"ד בפני הבוררים.

בית המשפט התבקש לפסול את פסק הבוררים (סעיף 14 לכתב העתירה) ממספר סיבות (שיימנו להלן).

ב.         סיבות נטענות לפסילת פסק הבוררים

-          העמותה אינה צד לשטר הבוררין.

-          התנהלות פסולה של הבוררים.

-          פסק הבוררים אינו חוקי.

ג.          עובדות רלבנטיות - והאם המבקשת הינה צד לשטר הבוררין?

הרב המנוח שמריהו ברזילי הקים ישיבה בשם: " משכן שמעון", אשר פעלה כעמותה.

בשנת תשנ"ח הזמין המנוח את בנו הצעיר הרב אהרון ברזילי לכהן לצידו, בהנהלת הישיבה והעמותה, ומסר לו את מירב הסמכויות של הנהלת הישיבה, לרבות בכל הקשור לקבלת תלמידים; כמו כן הוא מינה אותו לממלא מקומו במידה וייבצר ממנו למלא את תפקידו (נספח א' לבקשה).

במותו של הרב ברזילי, החליטה העמותה למנות את הרב אהרון ברזילי כיו"ר העמותה וניתנו לו כל הסמכויות שהיו לאביו המנוח בעמותה.

המשיב מס. 1 הינו בנו הבכור של הרב המנוח, שסבר שהוא זה שראוי לעמוד בראש העמותה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>