- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ברע 2322/07
|
בר"ע בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו |
2322-07
29.7.2008 |
|
בפני : יהודית שטופמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עו"ד רפי הובר |
: 1. בנק מזרחי טפחות בע"מ 2. עו"ד חובב רוסק 3. אסתר לוי עו"ד רוסק עו"ד שדה |
| פסק-דין | |
א. בפני בקשת רשות ערעור על החלטות ראש ההוצל"פ (כב' הרשם אמיר צכנוביץ) מיום 27.6.07 ומיום 15.7.07 בתיק הוצל"פ 0-07-20716-01, בגדרן נדחתה בקשת המערער להצטרף להליך כצד "נוגע בדבר" ומונה עו"ד רוסק, ככונס הנכסים, למימוש המשכנתא על דירה ברח' הגולן 11, חולון (להלן: " הדירה").
ביום 10.3.08 החלטתי ליתן רשות ערעור ולדון בבקשת רשות הערעור כבערעור.
ב. העובדות העיקריות הצריכות הן לענייננו, הן כדלקמן :
המערער והמשיבה הפורמאלית (להלן: " המשיבה"), היו בני זוג וחיו תחת קורת גג אחת משנת 1994. ביום 9.6.96 נולדה לצדדים בתם הקטינה.
ביום 22.7.96 עברו הצדדים להתגורר בדירה שנרכשה ונרשמה על שם המשיבה בלבד, על אף שהמערער השתתף, לטענתו, במימון רכישתה.
למימון הרכישה נטלה המשיבה מהמשיב (להלן: " המשיב" או " הבנק") הלוואה מובטחת במשכנתא והמערער חתם כערב להסכם ההלוואה.
ביום 17.8.99 עזבה המשיבה עם בתם הקטינה את הדירה ומאז מתנהלים בין הצדדים הליכים משפטיים בבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן.
ביום 17.10.99 הודיעה המשיבה לבנק כי אינה מסוגלת לעמוד עוד בהחזרי המשכנתא והיא מייפה את כוחו של הבנק לפעול בכל דרך, לרבות מכירת הדירה, לשם השבת הכספים.
ביום 29.3.00 הגיש הבנק תביעה בסדר דין מקוצר כנגד המשיבה על סך 8,090 ש"ח (אז' (ת"א) 37267/00).
ביום 21.6.00 שילם המערער לבנק סך של 20,751 ש"ח לסגירת מלוא חוב הפיגורים, שכ"ט והוצאות בגין המשכנתא וזאת עד ליום 21.6.00, כולל התשלום בגין חודש יולי 2000. התשלום, כך נכתב, נעשה לפנים משורת הדין ומבלי להודות בחבותו לשלם ובחישוב שנעשה ע"י הבנק.
בין השנים 2000-2006 שילם המערער, שהמשיך להתגורר בדירה לבדו, את תשלומי המשכנתא. לטענת המערער שילם סכום של 205,000 ש"ח, בערכים נומינליים, וכן נשא בתשלומים השוטפים.
מאז חודש אוגוסט 2006 הפסיק המערער לשלם את תשלומי המשכנתא ונצבר חוב בסכום של 10,000ש"ח, שכיום מגיע לסך של 20,000ש"ח, על פי חישובי המשיב.
ביום 5.3.07 הגיש הבנק בקשה למימוש משכנתא, כנגד המשיבה.
ביום 21.3.07, כך עפ"י ראיה חדשה שהוגשה ע"י המערער, הסכימה המשיבה למימוש הדירה לשם גביית החוב, ובלבד שכל ההוצאות הכרוכות במימוש או בהליכים הננקטים בגין החוב, ישולמו אך ורק מתוך תמורת מכירת הדירה.
ביום 17.6.07 הגיש המערער לראש ההוצל"פ, בקשה להצטרף להליך מימוש המשכנתא כצד "נוגע בדבר" העלול להפגע מהליך המימוש וכן עתר לאפשר לו לטעון " בטרם ימונה כונס כנסים לדירה ו/או בטרם יוחל בהליך המימוש לגופו".
במקביל, ביום 21.6.07 הגיש המערער לבימ"ש שלום ראשל"צ תביעה כספית כנגד המשיבה בה עתר לחייבה בהחזר תשלומי המשכנתא אשר שילם המערער בגין הדירה (אז' 2991/07).
ביום 25.6.07 הגיש המערער תביעה לביהמ"ש המחוזי בת"א בה עתר כי יוצהר שהינו בעלים של מחצית מהזכויות בדירה וכי המשכנתא שנרשמה תחול רק על חלקה של המשיבה " באשר בעלות התובע במקרקעין נולדה לפני שקמה זכות הנתבע 2 לרישום המשכנתא" (אז' 2005/07).
ביום 27.6.07 ניתנה ע"י ראש ההוצל"פ החלטה, לפיה ניתן צו למימוש המשכנתא ועוד נקבע כי עפ"י הוראת הצו בענין דירה המשמשת למגורים, יעוכבו הליכי ביצוע המשכנתא כנגד ביצוע תשלומים כאמור בס' 81(ב)(1) לחוק ההוצל"פ, התשכ"ז-1967 (להלן: " חוק ההוצל"פ"). לצורך המימוש, מונה המשיב 2, עו"ד רוסק, ככונס נכסים (להלן: " כונס הנכסים").
ביום 15.7.07 ניתנה החלטת ראש ההוצאה לפועל, בה נקבע כדלקמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
