חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 48444/05

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
48444-05,27710-05
24.8.2008
בפני :
רחמים כהן

- נגד -
:
עמותת חיל הים ( ע.ר. 580106060)
עו"ד דוד בלודז
:
משכל הוצאה לאור והפצה בע"מ
עו"ד שירה בריק- חיימוביץ
פסק-דין

עמותת חיל הים (להלן- העמותה) הגישה תביעה על סך 130,480 ש"ח נגד משכל הוצאה לאור והפצה בע"מ (להלן- משכל), בגין הפרת הסכם הוצאה לאור של ביוגרפיה על חייו של האלוף יוחאי בן נון ז"ל. משכל הגישה הודעה לצד שלישי, למר ראובן פדהצור.

משכל הגישה תביעה נפרדת על סך 300,000 ש"ח נגד ראובן פדהצור (להלן- מר פדהצור), בגין הפרת הסכם לכתיבת הביוגרפיה וגרם הפרת הסכם עם צד שלישי, עמותת חיל הים, שהזמין את כתיבת הביוגרפיה. מר ראובן פדהצור הגיש תביעה שכנגד.

הדיון בשני התיקים אוחד בפני.

תמצית טענות עמותת חיל הים בכתב התביעה (ת.א 48444/05)

עמותת חיל הים היא עמותה רשומה כחוק העוסקת, בין היתר, בכל הנוגע לשימור, הנצחה והנחלת מורשת חיל הים.

הקרן להנצחת יוחאי בן נון ז"ל היא גוף פנימי של העמותה, שמטרתו הנצחת זכרו ומורשתו של גיבור ישראל, אלוף יוחאי בן נון ז"ל, מפקד חיל הים בשנים 1960-1966, אשר הולך לעולמו בשנת 1994.

משכל הציגה עצמה כחברה מכובדת וסולידית, מיסודן של "ידיעות אחרונות" ו- "ספרי חמד", העוסקת, בין היתר, בהוצאה לאור של ספרים.

ביום 17.9.1998 התקשרה משכל עם העמותה בהסכם, אשר הסדיר את זכויותיהם והתחייבויותיהם של הצדדים בכל הנוגע והקשור לכתיבת הספר ופרסומו.

מבחינת העמותה, תכלית הספר הייתה הקמת יד לזכרו של האלוף בן נון ז"ל, הנצחת פועלו וחייו, הנחלת מורשתו לדורות הבאים, הוקרה לפעילותו ולתרומתו לביטחון המדינה בכלל ולחיל הים בפרט, מחווה של כבוד לבני משפחתו וחבריו וכן הפצה מסחרית של הספר, באופן שיניב תמלוגים לקופת העמותה על מנת לממן פעילויות דומות.

משכל התחייבה לגרום ולממן את כתיבת הספר, הוצאתו לאור, הפצתו ושיווקו. כמו-כן, התחייבה משכל למנות כותב מקצועי ולשלם את שכרו.

העמותה התחייבה להשתתף בעלות הוצאת הספר בסך של 150,000 ש"ח. במעמד חתימת ההסכם שילמה העמותה מקדמה בסך 50,000 ש"ח.

ההסכם אינו נוקב במועד מדויק לכתיבת הספר והוצאתו לאור, אולם בנסיבות העניין הוראות הדין קובעות, כי על הספר לצאת תוך פרק זמן סביר, דבר אשר לא קרה במקרה זה.

לימים הודיעה משכל לעמותה, כי מינתה לשם כתיבת הספר את מר ראובן פדהצור. בהתאם להסכם שנחתם ביניהם ביום 28.9.1999, מר פדהצור היה אמור להשלים את כתיבת הספר עד ליום 1.12.01.

יצוין, כי פרק הזמן שבין כריתת ההסכם בין העמותה למשכל לבין כריתת ההסכם בין מר פדהצור למשכל ארוך כשלעצמו וכן התאריך שנועד להמצאת כתב היד רחוק אף הוא.

משכל לא עמדה בלוחות זמנים איטיים אלו וכתב היד לא בא לעולם עד ליום הגשת התביעה ועד בכלל.

באביב 2003, שנה וחצי לאחר המועד שנקבע להגשת כתב היד במלואו, הגיע לידי העמותה פרק אחד, שאיכותו ירודה.

בשלב זה נכחה העמותה לדעת, כי כתיבת הספר התמסמסה. לפיכך, הודיעה העמותה למשכל שהיא נאלצת לדרוש חזרה את כספי המקדמה בסך 50,000 ש"ח. משכל לא השיבה את הכספים.

בחודש דצמבר 2003 הודיעה משכל לעמותה, כי ביטלה את ההסכם עם מר פדהצור.

העמותה מבקשת לחייב את משכל להשיב לה את סכום המקדמה ששילמה בסך של 50,000 ש"ח ולפצותה על אבדן הכנסות צפויות מתגמולי הספר בסך של 50,000 ש"ח. כמו-כן, דורשת העמותה פיצוי בגין הצער ועוגמת הנפש שנגרמו לה, לפי שיקול דעת בית המשפט. 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>