חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 38114/05

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
38114-05
17.6.2008
בפני :
תמר אברהמי

- נגד -
:
1. איריס ראובן
2. איריס ראובן שירותי יעוץ בע"מ

עו"ד רונן ברק
:
1. מקסים כהן
2. מוסך מקסים כהן בע"מ

עו"ד ציון דמרי
פסק-דין

1.         התובעת מס' 1 (להלן: " איריס") והנתבע מס' 1 (להלן: " מקסים"), היו בני זוג ואף התגוררו יחדיו מהלך מספר שנים, עד לסוף שנת 2004.

2.         התובעת מס' 2 היא חברה בבעלותה המלאה של איריס.

3.         הנתבעת מס' 2 היא חברה בבעלותו המלאה של מקסים. הנתבעת מס' 2 הפעילה מוסך לכלי רכב בשכונת הרכבת בתל-אביב (להלן: " המוסך").

4.         לפי האמור בכתב התביעה, עניינה של התובענה בכספים וערבויות אישיות שהעמידו איריס והחברה שבבעלותה לטובת מקסים והמוסך, ואי מילוי התחייבותם של אלו להשיב את הכספים. כן מצוין בכתב התביעה, כי במסגרת ההסכמים שבין הצדדים, נמסר לאיריס שיק לבטחון על ידי המוסך, שיק זה הופקד על ידה לפרעון אך חולל עקב העדר כיסוי.

5.         לכתב התביעה צורפו 4 הסכמים בין הצדדים אשר נחזים להיות חתומים על ידי מקסים, עבורו ו/או עבור המוסך.

ארבעת ההסכמים הם אלו:

א.                  הסכם הנושא תאריך 29.5.00 ואת הכותרת "הסכם לענייני ממון", בין איריס לבין מקסים (סומן בדיון ת/3).

ב.                  הסכם הנושא תאריך 7.3.01, בין איריס לבין מקסים (סומן בדיון ת/4).

ג.                   הסכם שאינו נושא תאריך ומתייחס לסכום של 300,000 ש"ח, בין איריס לבין המוסך ומקסים (סומן בדיון ת/5).

ד.                  הסכם שאינו נושא תאריך ומתייחס לסכום של 400,000 ש"ח ולאפשרות לכניסה לשותפות, בין התובעת 2 (החברה בבעלות איריס) לבין המוסך ומקסים (סומן בדיון ת/6).

6.         בכתב ההגנה נטען, בין השאר, כי ההסכמים מזוייפים ולא נחתמו על ידי מקסים, כי התביעה קנטרנית ונובעת מכישלון מערכת היחסים הזוגית והיא נועדה לרדוף את הנתבע ולהתעלל בו.

עוד נטען בכתב ההגנה, כי כל הכספים שנתנה התובעת, ניתנו "בהסכמה ובאהבה גדולה כמו בין בני זוג ללא התחשבנות וללא כל עריכת הסכם וללא כל התחייבויות בין בני הזוג" וכי מעולם לא הוסכם על השבת הכספים. בעניין השיק שהופקד, נטען כי שיק זה לא נמסר לבטחון, אלא שמדובר בשיק שניתן במסגרת החלפת שיקים בין בני הזוג לכיסוי חריגה בחשבון הבנק.

7.         לפרטי טענות של הצדדים נידרש בעת הדיון בנושאים לגופם, במידת הצורך.

הערות דיוניות ומקדמיות

8.         איריס מילאה בשיק שהיה בידיה, סך של 1,000,000 ש"ח (נספח יט' לתצהירה). השיק חולל ואיריס הגישה אותו לביצוע.

לאחר התדיינות בבית משפט השלום בהרצליה, ניתנה ביום 2.1.06 החלטה של בית המשפט שם (כב' הרשמת רייך), אשר במסגרתה נדחתה התנגדותו של המוסך לביצועו של השיק ונקבע כי איריס רשאית להמשיך בהליכי הוצל"פ. ככל הנראה לא בוצעה גבייה משמעותית במסגרת הליכי ההוצל"פ שננקטו למול המוסך.

9.         עוד יצוין בשלב זה, כי הנתבעים הגישו בקשה להעביר את הדיון בתובענה (הנוכחית) לבית המשפט לענייני משפחה (בש"א 154398/06) ובקשתם נדחתה בהחלטת בית המשפט מיום 20.4.06 (כב' השופטת מארק).

10.       לפי הסכמה והחלטה של בית המשפט (מיום 15.5.06 ומיום 18.2.06), הוחלף סדר הבאת הראיות.

11.       מטעם הנתבעים הוגשו תצהיריהם של הנתבע עצמו (מקסים), של שלושה חברים של הנתבע (ה"ה אבי מור, אלי רונן ומשה אלדן) וכן חוות דעת של מר יצחק חגג.

12.       מטעם התובעות הוגשו תצהירים של התובעת (איריס) ושל רו"ח דני בקשי, חוות דעת של גב' סימה אנקונה וכן זומן לעדות (בצו בית משפט) עו"ד משה רביזאדה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>