חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 26355/05

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
26355-05
28.5.2006
בפני :
ד"ר אחיקם סטולר

- נגד -
:
ראובן יואב
עו"ד שאבי אורי
:
הדר בע"מ - חברה לבטוח
עו"ד גיצה ניסן
פסק-דין

בפני תביעה לתשלום תגמולי ביטוח מכוח פוליסה לביטוח תאונות אישיות. בדיון שנערך ביום 6/2/06 הצהירו הצדדים כי אין שאלות עובדתיות השנויות במחלוקת. יחד עם זאת הם חלוקים בשאלה משפטית אחת שעניינה פרשנות הפוליסה בשאלת ההתיישנות.

הצדדים וטיעוניהם

טענות התובע

התובע היה מבוטח אצל הנתבעת בביטוח תאונות אישיות החל מיום 20/10/96. ביום 27/12/96 נחבל התובע בברכו. עקב התאונה היה התובע באובדן כושר עבודה מלא במשך 56 ימים, החל מיום 28/12/96 ועד ליום 21/2/96. התובע הגיש תביעה למל"ל, לקביעת נכות צמיתה ותביעתו נדחתה. התובע הגיש ערר על החלטת הועדה הרפואית, ובהחלטה בערר, מיום 26/5/02 , נקבעה לתובע נכות צמיתה בגובה של 10%, החל מיום 22/2/97.

בשלב זה פנה התובע לנתבעת,  ודרש לקבל תגמולי ביטוח מכוח הפוליסה. הנתבעת דחתה את תביעתו של התובע בטענה שתביעתו התיישנה.

התובע טוען שהתביעה לא התיישנה מאחר שההחלטה הסופית של ועדת הערעורים  ניתנה ביום 26/5/02 ומרוץ ההתיישנות מתחיל מכאן ואילך באופן שהתביעה תתישן ביום 26/5/05.  מאחר שהגיש את תביעתו ביום 1/5/05 עשה זאת לפני חלוף מועד ההתיישנות ולפיכך התביעה לא התיישנה.  

הסכומים הנתבעים לפי תנאי פוליסת הביטוח:

א. סך של 10% (גובה הנכות הצמיתה אשר נקבעה לו) מסכום של 200,000 ש"ח סך של 20,000  ש"ח.

ב.   סך של 1,200 ש"ח בגין 8 שבועות בהם היה התובע באי כושר עבודה מלא, ובהפחתה של שבוע אחד לפי תנאי הפוליסה = 8,400 ש"ח.

ג.   סכום ההצמדה למדד של הסכומים לפי סע' א' + ב' מיום פתיחת הפוליסה ועד יום קרות האירוע = 405 ש"ח.

  • ד.     סכום הריבית וההצמדה של סך הסכומים דלעיל עד ליום הגשת התביעה = 22,695 ש"ח. סה"כ - 51,501 ש"ח. כדי שהתביעה תידון בסדר דין מהיר הגביל התובע תביעתו לסך של 50,000 ש"ח

לאור ההסכמה הדיונית שבין הצדדים, היה כי ימצא שתביעתו של התובע לא התיישנה כי אז תשלום לו הנתבעת סך של 50,000 ש"ח כשסכום זה צמוד ונושא ריבית חוקית מיום הגשת התביעה 1/5/05 ועד לתשלומו המלא בפועל.

טענות הנתבעת

הנתבעת טוענת כי דין התביעה להידחות בשל התיישנותה. המדובר באירוע מיום 27/12/96 כנטען על ידי התובע.  התביעה הוגשה ביום 1/5/05, לאחר יותר מ - 8.5 שנים מאז התאונה, ועל פי כל פרמטר אפשרי, התביעה התיישנה.

דיון

העובדות הצריכות לעניין

א.     ביום   27.12.96 נפגע התובע, מסגר במקצועו, במהלך עבודתו במסגריה ונחבל בברך שמאל, (להלן: "מועד התאונה"). במועד התאונה היה התובע מבוטח ע"י הנתבעת בפוליסת ביטוח לתאונות אישיות  .

ב.      ביום 27.5.97 הגיש התובע תביעה למל"ל להכיר בתאונה כתאונת עבודה.  התאונה הוכרה ע"י המל"ל כתאונת עבודה ואושרה לתובע תקופת אי כושר של 56 ימים עד ליום 21.2.97 בגינם שולמו לו ע"י המל"ל דמי פגיעה.

ג.      ביום 7.12.2000  הגיש התובע למל"ל תביעה לקביעת דרגת  נכות מעבודה.   

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>