חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק א 23046/03

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
23046-03
10.10.2006
בפני :
מרדכי בן חיים

- נגד -
:
1. צדוק שלום
2. צדוק סיגלית

עו"ד חגאג
:
אשטרום חברה להנדסה בע"מ
עו"ד פירון
פסק-דין

א.        מהות התביעה ועיקר טענות בעלי הדין

1.         ביום 11/04/95 נחתם הסכם משולש (להלן: " ההסכם") בין התובעים, הנתבעת ובין עמותת "בינה לעיתים" (להלן: " העמותה").

ביסוד ההסכם -  בנייתה ורכישת דירת מגורים (להלן: " הדירה"), ברחוב יהודה הנשיא בשכונת עמישב בפתח תקווה, חלקות  1- 5,  12- 15, בגושים  4043- 4044.

            אין חולק על כך שהנתבעת היא שבנתה את פרויקט המגורים ובכלל זה את הדירה.

2.         טענות התובעים בקליפת האגוז הינן כדלקמן:

2.1       התובעים טוענים כי לאחר קבלת החזקה בדירה נתגלעו ליקויי בניה להם אחראית הנתבעת, כמו כן נטען כי יש לחייב את הנתבעת בגין איחור במסירת הדירה, עגמת נפש שנגרמה לתובעים, פיצוי בעבור מגורים חלופיים בתקופת תיקון הליקויים ופיצוי בגין ירידת ערך לדירה.

2.2       התובעים צרפו לכתב התביעה חוו"ד מטעם אינג' אבי ארגוב (להלן: " אינג' ארגוב") מיום 27/7/98.

אינג' ארגוב סקר ותיעד את הליקויים בדירה והעריך את העלות הכוללת לתיקון הליקויים בדירה לסך 180,694 ש"ח.

            התובעים טוענים כי העבירו את חוו"ד ארגוב לנתבעת כבר ביום 26/7/98 ודרשו כי הנתבעת תתקן את הליקויים.

2.3       לטענת התובעים לא תיקנה הנתבעת את כל הליקויים כמפורט בחוו"ד ארגוב, ובנוסף לא נענתה לפניות נוספות של התובעים בענין זה.

התובעים טוענים כי הנתבעת התרשלה ובנתה את הדירה בניגוד למובטח בהסכם, במפרט הטכני ובתקני הבנייה המחייבים, שכן הפגמים והליקויים בדירה נובעים מליקויים בתכנון ו/או בבניה.

            התובעים העמידו את סכום תביעתם, לצרכי אגרה בלבד, בסך 80,000 ש"ח.

3.         טענות הנתבעת:

3.1       הנתבעת טוענת כי העמותה יצרה מנגנון בוררות לפיו נקבע כי המפקח שמונה ע"י העמותה ישמש כמפקח הצמוד על הבניה (להלן: " המפקח") ויכריע במחלוקת בין הנתבעת לבין התובעים בכל הנוגע לטיב הבניה.

לטענת הנתבעת לא פנו התובעים אל המפקח ובכך הפרו את ההסכם.

3.2       בנפרד ובמובחן, טענה הנתבעת כי פניות התובעים נענו על ידה והיא תיקנה את הליקויים בדירה בהתאם לבקשותיהם, אך התובעים לא אפשרו לה להשלים את עבודות התיקונים בדירה; משכך לא מיצתה הנתבעת את זכותה לביצוע התיקונים בדירה, התובעים מנועים מלטעון לפיצויים. במידה וימצא ליקוי כלשהוא המצוי בתחום אחריות הנתבעת, זו האחרונה עומדת על זכותה לתקנו בעין.

            עד כאן עיקר טענות בעלי הדין.

ב.         אי הגשת סיכומים ע"י הנתבעת

1.         עם סיום שלב הראיות ביקשו בעלי הדין שהות לשקול הצעת פשרה. ביום 11/4/06 נמסרה הודעת ב"כ בעלי הדין לביהמ"ש כי לא עלה בידיהם לגבש פשרה וביהמ"ש התבקש להורות על הגשת סיכומים.

בהחלטה מיום 11/4/06 הורתי על הגשת סיכומים בכתב עפ"י המועדים שפורטו בהחלטה, מועד זה הוארך לבקשת ב"כ התובעים עד ליום 29/6/06 (המועד בו הוגשו סיכומי התובעים).

הנתבעת לא הגישה את סיכומיה חרף העובדה כי ניתנה לה תזכורת טלפונית לעשות כן (ראו מזכר בתיק מיום 29/8/06).

2.         תקנה 160 (ד) לתקסד"א קובעת:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>