- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק א 19829/01
|
א בית משפט השלום חיפה |
19829-01
8.10.2007 |
|
בפני : ניצה שרון - סגנית נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. TELSTEEL B.V 2. איסכור מתכות ופלדות בע"מ עו"ד גיורא רובננקו ואח' |
: 1. ישראוולדינג (1992) בע"מ 2. מיכאל אבן עו"ד אסף שילה |
| פסק-דין | |
התובעת 1 - "TELSTEEL B.V " (להלן: TELSTEEL" ") עיסוקה מכר ושיווק סחורות מתכת ופלדה ברחבי העולם.
התובעת 2 - חברת "איסכור מתכות ופלדות בע"מ" (להלן: "איסכור") הינה נציגתה של התובעת 1 לביצוע עסקאות ייצור ומכר סחורות בישראל ומישראל לעולם.
2 התובעות הגישו ביום 26.2.01 את תובענתן כנגד הנתבעים ישראוולדינג (1992) בע"מ (להלן: "ישראוולדינג") שהינה חברה העוסקת בייצור ומכירה של מוצרי מתכת מעובדים וכנגד מיכאל אבן שהיה מנהלה.
סך כל התביעה לפיצוי על ידי הנתבעות הינה בסכום של 923,765 ש"ח.
ביום 3.5.01 הגישו הנתבעים את כתב הגנתם וביחד גם תביעה שכנגד. כן הגישו הנתבעים הודעת צד ג' כנגד יהודה בן שושן, יעקב בן שושן, אלדד רז וחברת כרמל שירותי ספנות בינ"ל (1992) בע"מ.
הצדדים השלישיים - אלדד רז וחברת כרמל שירותי ספנות בינ"ל (1992) בע"מ, הגישו בקשות (בשא 21341/05 ובשא 1249/06) לחייב את הנתבעים בהפקדת ערובה להוצאות משפט.
בתאריך 12.3.06 ניתנה החלטתי באותן בקשות ובה הוריתי לחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, להפקיד ערובה בנקאית בסך 40,000 ש"ח להוצאות המבקשים וזאת עד ליום 15.6.06.
מאחר ולא הופקדה ערבות בנקאית כנדרש, נמחקו הצדדים השלישיים אלדד רז וחברת כרמל שירותי ספנות בינ"ל (1992) בע"מ מתיק זה.
באשר לצדדים השלישיים - יהודה בן שושן ויעקב בן שושן, הנתבעים במהלך ההליכים המשפטיים זנחו את הודעתם להם וגם בסיכומיהם לא טענו דבר באשר להם ולכן אני רואה את הודעת הנתבעים כלפיהם כהודעה שנזנחה ומוחקת אותם מתיק זה.
העובדות הצריכות לעניין:
א. טענות התובעות בתמצית:
1. ההסכם הראשון - ביום 16.6.98 הזמינה ישראוולדינג מ- TELSTEELבאמצעות איסכור, 1400 טון חומר גלם מסוג מתכת ופלדה (במחיר 372 $ לטון), אשר אמור היה להיות מסופק לשיעורין, כדלקמן:
200 טון עד סוף יולי 1998, 400 טון עד סוף אוגוסט 1998, 400 טון עד סוף ספטמבר 1998 ו-400 טון עד סוף אוקטובר 1998. (ת/1 נספח ב' ).
תנאי התשלום המוסכמים, כפי שנרשם בהזמנת הסחורה הפורמלית (ת/1 נספח ה'), היו 120 יום מתאריך הנקוב על גבי שטר המטען " payment: 120 days from B\L date ( ת/1 נספח ה').
לטענת התובעות, סוכם בע"פ כי ישראוולדינג תפתח מכתב אשראי לטובת הספק כבטוחה לפירעון תמורת הסחורה.
תשלום עבור משלוח יולי 1998 - בהתאם להסכם, בחודש יולי 1998 ובטרם סופק לישראוולדינג 200 טון חומר גלם מסוג מתכת ופלדה בסך של 73,346.12$ (ת/1 נספח ח'-ט') ביקש מר יאיר מיכאליס מטעם התובעת 2 (להלן: "מיכאליס"), ממיכאל אבן (הנתבע 2) כי בהתאם לסיכום שנעשה ביניהם בע"פ כי ישראוולדינג תמסור promissory note" " חתום בידי הבנק כבטוחה ואף שלח לו לדבריו דוגמא של השטר הנדרש (ת/1 נספח יא').
מיכאליס בתצהירו (ת/1), אמר כי מיכאל אבן הודיע לו שישראוולדינג נקלעה לקשיים כלכליים שבגינם לא יתאפשר לה להמציא מכתב אשראי, ערבות בנקאית או בטוחה אחרת והבטיח כי על אף היעדר בטוחה, ישראוולדינג תשלם עבור משלוח חודש יולי.
בהגיע מועד התשלום, ישראוולדינג לא שילמה כנדרש ומכאן שהתובעות הגישו לביהמ"ש המחוזי בקשה לפירוקה.
בתאריך 13.1.00 בתיק פש"ר 358/99 (מחוזי חיפה), נחתם בין התובעות לישראוולדינג הסכם פשרה לתשלום חוב חודש יולי (ת/1 נספח יב').
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
