פסק-דין בתיק א 186658/02

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
186658-02
16.1.2006
בפני :
שינמן יעקב

- נגד -
:
קדם פז בע"מ
:
עצמי שולמית
פסק-דין

עניינו של פסק דין זה, בתובענה שתחילתה בשלושה שיקים, אשר הוגשו לביצוע בלשכת ההוצל"פ במסגרת תיק שמספרו: 9-02-13387-01.

כנגד הגשת השיקים לביצוע, הוגשה על ידי הנתבעת התנגדות. ההתנגדות נתקבלה ולפיכך עברה המחלוקת להתברר בפסיה של תובענה רגילה לכל דבר ועניין.

1.         התובעת הינה חברה העוסקת בייצור ושיווק תכשיטים (להלן: "התובעת").

במהלך עבודתה, קיימה התובעת קשר עסקי מתמשך עם אחד בשם, מר מאיר סבג (להלן: "סבג"). 

 סבג נהג לרכוש מהתובעת סחורות ולשלם בעבורן באמצעות המחאות המשוכות על שם לקוחותיו.

2.         במהלך שנת 2000, מסר סבג לתובעת סדרה של אחד עשר שיקים לכיסוי חוב קיים שלו כלפיה, שעמד באותה העת על סך של 69,279 ש"ח.

              מרביתם של שיקים אלו (אחד עשר במספר), היו שיקים שנמשכו מחשבונה של הנתבעת בבנק הבינלאומי הראשון, סניף ראשון לציון, וביניהם גם שלושה שיקים שהם נשוא תובענה זו.               


3.         התובעת בחרה להגיש לביצוע רק את שלושת השיקים שהם נשוא המחלוקת בתיק זה, שנמשכו ע"י הנתבעת, לטענת התובעת והם בסכומים ונושאים תאריכי פירעון, כדלקמן:

            א.         שיק ע"ס 6,500 ש"ח ז.פ 10.11.00.

            ב.         שיק ע"ס 5,000 ש"ח ז.פ. 22.2.01.

            ג.          שיק ע"ס 2,100 ש"ח ז.פ. 25.2.01 (להלן: "השיקים").

שלושת השיקים חוללו בהיעדר כיסוי מספיק ולחלופין בהיות חשבונה של הנתבעת "מוגבל".

4.          אין חולק בין הצדדים, כי אותו סבג הינו אדם שמוסר התשלומים שלו והמוסר הכללי שלו בכלל, אינם עומדים בקנה אחד, עם אמות המוסר המקובלות ולעיתים כנראה שלא עומדות  אף בדרישות החוק הפלילי.

למרות שסבג הינו החייב האמיתי של התובעת, זו בחרה מטעמים מובנים, שלא לתבוע אותו, אלא ולהגיש את התביעה כנגד הנתבעת, שנפלה קורבן למעלליו של אותו סבג כפי שנפלו כנראה קורבן למעשיו, עוד נשים רבות אחרות.

הנתבעת הינה אישה קשת יום, אלמנה המכלכלת חמישה ילדים והיא היתה בת זוגתו ובעלת קשרים אישים עם אותו סבג, במועדים הסמוכים לאירועים שבתיק זה, וזאת עד שגילתה, כי הוא כנראה מנצל אותה וגנב ממנה שיקים, לגבי חלקם אף זייף חתימתה כטענתה.

סבג ניצל את תמימותה של הנתבעת כדי להוציא ממנה את השיקים ששימשו אותו לתשלום חובותיו לנושיו השונים ובכלל זה לתובעת.

אותו סבג נחקר ע"י משטרת ישראל והסתבר, כי הינו נוכל סידרתי כטענת הנתבעת, שהפיל ברשתו נשים נוספות ובכלל זה אישה נוספת אותה נשא לאישה מיד לאחר סיום קשריו עם הנתבעת, והתגרש מאותה אישה כחודש וחצי לאחר נישואיהם, תוך שהוא מותיר גם אותה פגועה מבחינה כלכלית ורגשית כפי שעשה זאת לאישה אחרת, לפני הנתבעת - הגב' צרפתי רחל שהיתה גם היא אחת מקורבנותיו(ראה ס' 6-7 לתצהיר העדות של הנתבעת שלא נסתר).

5.          מנהל התובעת, שקיבל את השיקים מסבג וראה בהם שיקים חריגים או בלתי שגרתיים, פנה לטענתו לנתבעת טלפונית, על מנת לבדוק את כשרותם והנתבעת אישרה, כי אין כל בעיה עם השיקים ואלו יכובדו.  הנתבעת מכחישה מכל וכל, קיומה של שיחה כזו, ולטענתה מעולם לא נתנה לתובעת אישור לגבי כשרותם או נכונותה לפרוע שיקים אלו. הנתבעת טוענת, כי השיקים נגנבו ממנה ובחלקם זויפה בהם חתימתה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>