פסק דין בתובענה לאיזון משאבים תוך התניית הביצוע במתן גט
|
תלה"מ בית משפט לעניני משפחה ירושלים |
27810-07-19
20.4.2021 |
|
בפני השופט: הבכיר איתי כץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: ד.ה. עו"ד אתי גוהר - מינוי ע"פ הלשכה לסיוע משפטי |
הנתבע: ד. ה. עו"ד איציק חן |
| פסק דין | |
כללי
בפני תובענה שהגיש התובע (להלן: "האיש") לפירוק שיתוף בדירה משותפת ואיזון משאבים כנגד הנתבעת – אשתו (להלן: "האישה"):
בדיון ביום 4.6.2020 הגיעו הצדדים להסכמה שקיבלה תוקף של החלטה כי מועד הקרע הוא יום ה-4.4.2017.
בדיון נוסף ביום 4.3.2021 הגיעו הצדדים להסכמה דיונית שקיבלה תוקף של החלטה לפיה "אם לא יגיעו הצדדים להסכמות בתוך 10 ימים תגיש ב"כ התובע סיכומים בכתב בתוך 10 ימים וב"כ הנתבע יגיש סיכומים בכתב כ-10 ימים מיום קבלת סיכומי הצד שכנגד. לאחר מכן יתן בית המשפט את פסק דינו והצדדים מוותרים על דיון הוכחות ו/או הבאת ראיות נוספות".
ב"כ התובע הגישה סיכומיה ביום 31.3.2021 לאחר אורכה קצרה שניתנה לבקשתה ובהחלטתי מיום 1.4.2021 הוריתי פעם נוספת "להמתין לסיכומי הצד שכנגד שיוגשו בתוך 10 ימים לא כולל פגרת הפסח".
סיכומים מטעם האישה לא הוגשו עד היום למרות חלוף המועד שנקצב להגשתם הן על פי ההחלטה המוסכמת בדיון ביום 4.3.21 והן בהחלטת תזכורת נוספת של בית המשפט ביום כאמור לעיל 1.4.21 ולפיכך לאחר שעיינתי במכלול החומר שבתיק ובהמשך להחלטה המוסכמת בדיון ביום 4.3.2021 ועל פי הוראות תקנה 74(ג) ו-75 (2) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט -2018 ניתן זאת פסק הדין ללא סיכומי האישה לפי הסעיפים השונים שפורטו בכתב התביעה.
דיון והכרעה
דירת המגורים
האיש עותר להורות על פירוק השיתוף בדירת המגורים המשותפת של הצדדים ברח' xxx בישוב xxx (להלן "הדירה") על חלוקת התמורה בחלוקה שווה בין הצדדים וקיזוז חיובים בין הצדדים במסגרת פסק הדין הזה בלבד- (סעיף 18 לסיכומי ב"כ האיש.)
האישה ,בכתב הגנתה ,אינה כופרת בשיתוף בדירה ואולם לאור החורבן וההרס שהאיש המיט לטענתה על התא המשפחתי היא מבקשת כי מועד פירוק השיתוף בדירת המגורים יהיה רק לאחר שהילד הקטן ביותר מילדי הצדדים יגיע לגיל 18 שנה וכן להפעיל את הוראות סעיף לחוק יחסי ממון בין בני זוג ולהורות על חלוקה בלתי שווה של הזכויות בדירה באופן שהיא תקבל 75% מן הזכויות והאיש יקבל 25% מן הזכויות בלבד.
על פי הוראות תקנה 74(ג) ו-75 (2) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט -2018 ומאחר שכפי שציינה ב"כ האיש בסיכומיה זכות הקניין היא זכות יסוד חוקתית ואין כל הצדקה לפגוע בה ולהעניש את האיש על ידי סנקציות כלכליות במסגרת חלוקת הרכוש בין בני הזוג וזאת בין היתר מן הטעמים שפורטו בבהירות בס'ק 14 -17 לסיכומיה ושאיני רואה צורך לחזור עליהם הנני מורה כמבוקש על פירוק השיתוף בדירה על ידי מכירתה ועל חלוקת התמורה בחלקים שווים בין הצדדים והכל הכפוף לאמור בסיפא של פסק דין זה לגבי עיכוב הביצוע של פסק הדין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|