- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק דין 170/07
|
ע"ת בית הדין הצבאי לערעורים |
170-07
4.2.2008 |
|
בפני שופט: אל"ם דורון פיילס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: רב"ט אדוארד נוגין עו"ד רס"ן מרק פרי |
המשיב: התובע הצבאי הראשי עו"ד סרן יונתן קיוול |
| פסק דין | |
ערעור על פסק-דין של בית הדין הצבאי לתעבורה במחוז שיפוט מז"י שניתן בתיק מז"י (תעבורה) 170/07 (סא"ל אורלי מרקמן – סגנית נשיא) בתאריך 11/12/07. הערעור (חומרת העונש) התקבל.
פ ס ק - ד י ן
-
המערער הורשע, בבית הדין המחוזי, על פי הודאתו, בעבירה של אי קיום חובתו של עובר דרך, לפי תקנה 21(ג) לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961. עניינה של העבירה בכך שבשל נהיגתו הלא זהירה סטה רכבו מן הכביש, נפל לבור והתהפך. המערער וחייל נוסף נפגעו בראשם וניתנו להם ימי מנוחה. לכלי הרכב נגרם נזק כבד. בפני בית הדין קמא הונחה הודעה אודות הסדר טיעון שנתגבש בין הצדדים ובמסגרתו עתרו הצדדים לגזור על המערער 45 ימי פסילת הרישיון הצבאי בלבד, פסילה מותנית וכן 600 ש"ח קנס. בית הדין קמא ציין בגזר הדין כי הוא מוצא לכבד את הסכמת הצדדים ואכן הטיל על המערער את העונשים שננקבו בהודעה על ההסדר, פרט לכך שהחיל את רכיב פסילת הרישיונות בפועל גם על הרישיון האזרחי. בית הדין קמא לא הרחיב בעניין.
-
המערער מבקש, בערעורו, לבטל את רכיב הפסילה בפועל. המערער מציין כי שגו הצדדים כשסברו כי ניתן להורות על פסילת הרישיון הצבאי לבדו (ראו סעיף 41א(א) לפקודת התעבורה [נוסח חדש]), אולם מבקש הוא כי ייגזר עליו עונש הנותן ביטוי למצבו האישי, שעמד ברקע הסדר הטיעון.
-
טרם דיון הודיעו הצדדים, בכתב, כי נתגבש ביניהם הסדר טיעון, שבמסגרתו יבקשו לקבל את הערעור כך שחלף רכיב הפסילה בפועל האמור בגזר דינו של בית הדין קמא יוטלו על המערער 30 ימי פסילה בפועל, שתסויג כך שלא תחול על נהיגת משאית. ברקע ההסדר, כעולה מהודעת הצדדים, מצבו המשפחתי הסבוך של המערער, המפרנס את משפחתו מנהיגה במשאית.
-
בשים לב לטעמים דלעיל מצאתי הסכמה זו סבירה ואני רואה לכבדה.
-
הערעור מתקבל, אפוא. חלף הפסילה בפועל שהוטלה בגזר דינה של הערכאה קמא מוטלים על המערער 30 ימי פסילת רישיונות הנהיגה הצבאי והאזרחי בפועל. הפסילה תסויג כך שלא תחול על נהיגת משאית, לסוגיה. המערער ריצה כבר חלק מתקופת הפסילה, עד שריצויה עוכב, לבקשתו. המערער יחל אפוא בריצוי יתרת תקופת הפסילה מן המועד שבו יפקיד המערער את רישיונותיו, שלא יהיה מאוחר ליום 2/3/08. יתר רכיבי גזר דינה של הערכאה קמא ייוותרו בעינם.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
