- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פס"ד בתובענה לחיוב גרושה בפיצוי גרוש בגין הוצאת דיבתו
|
תלה"מ בית משפט לעניני משפחה נצרת |
18682-08-17
26.8.2021 |
|
בפני השופטת: ג'מילה ג'בארין כליפה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: א.ח עו"ד נרקיס לביא |
נתבעת: ש.ד עו"ד שלמה שדה ואח' |
| פסק דין | |
לפני תביעה של גרוש נגד הגרושה שלו בגין הוצאת דיבה .
רקע עובדתי-
- התובע והנתבעת הם בני זוג גרושים, נישאו בשנת X והתגרשו לאחר כ 11 חודשים , וממערכת הנישואין נולדה להם הקטינה א'.
מאז הלידה הקטינה הייתה במשמורת האם-התובעת והתקיימו הסדר ראיה עם האב-הנתבע; אך לאורך השנים מתקיים קונפליקט בין הצדדים בעניין משמורת והסדרי ראיה, ודיונים משפטיים מרובים אשר התנהלו בבית הדין הרבני, וכן וצווי הגנה אשר התנהלו גם בבית משפט לענייני משפחה. ביום 11/1/2018 או בסמוך לכך הועברה משמורת הקטינה לידי האב התובע.
- לטענת התובע, בתאריך X פרסמה הנתבעת כתבה באתר האינטרנט של א.ד המכונה "צייד הפדופילים " ,במסגרתה פרסמה תיאורים קשים וכוזבים לפיה התובע לכאורה אנס וגילה עריות בבתו הקטינה; ומכאן באה תביעתו בה עסקינן , במסגרתה עותר לחייב את הנתבעת בפיצוי מכוח חוק איסור לשון הרע, עוולת הרשלנות ועוולת הפרת חובה חקוקה .
מנגד, הנתבעת טוענת, כי התובע לא הוכיח את תביעתו ובכל מקרה עומדות לה ההגנות בחוק איסור לשון הרע.
- בתאריך 26/9/2017 נתן בית משפט , לבקשת התובע ובהעדר תגובה, צו עשה זמני המורה לנתבעת להסיר לאלתר את פרסום לשון הרע שבצעה בעניין התובע, ככל שביצעה.
- התובע הגיש כבת תביעה מתוקן במסגרתו צירף 3 נתבעים פורמאליים, "גוגל" ישראל "מייקרוסופט ישראל בע"מ –מנוע חיפוש:BING, ו- "יאהו ישראל"; ;בטענה כי הנתבעים הפורמאליים הינם גופים המשמשים כמנוע חיפוש באינטרנט וכאשר מקלידים את שמו של התובע במנועי חיפוש אלה, מופיע קישור המפנה אל הפרסום הפוגעני אודות התובע . בהמשך ומאחר והנתבעים הפורמאליים הסירו את הפרסום מאתרם, הורה בית המשפט ,לבקשת התובע, על מחיקתם מהתביעה.
- הצדדים לא הגיעו להסכמות והגישו תצהירי עדות ראשית, התובע הגיש תצהיר מטעמו ומטעם העד מר ס .הנתבעת הגישה תצהיר מטעמה ומטעם העדה גב' X .
הצדדים והעד מטעם התובע נחקרו בפניי. ב"כ התובע וויתר על חקירת העדה מטעם הנתבעת.
- הצדדים הגישו סיכומים בכתב; הנתבעת הגישה "הדעה בדבר צירוף נספחי הנתבעת לסיכומים שהוגשו מטעמה ,והתובע הודיע שמתנגד לכך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
