- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- נפגעי פעולות איבה
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פס"ד בתביעה לביצוע שטר בסך של כשש מאות וחמישים אלף ₪
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
55851-06-13
3.5.2015 |
|
בפני השופט: עדי הדר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת: ג'קי ליין לוגיסטיקה בע"מ |
נתבעים: 1. די.בי.אס קבוצת יבוא בע"מ 2. יוסף בראון 3. דרור בראון |
| פסק דין | |
-
בפניי תביעה שטרית שהחלה על דרך הגשת בקשה לביצוע שטר חוב ע''ס 643,547 ₪ שהגישה התובעת נגד הנתבעת 1, עושה השטר, והנתבעים 2, 3, הערבים לפירעון השטר.
מהלך הדיון
-
המבקשים הגישו התנגדות לביצוע השטר, שנתמכה בתצהיר הנתבע 2, ובה נטען כי השטר נמשך על ידי נתבעת 1 במסגרת עסקה בינה לבין התובעת למתן שירותי עמילות מכס. המבקשים הודו כי נותרו חייבים למשיבה בגין שירותי עמילות המכס עקב חילול המחאות שמסרו לזוכה, אך טענו כי כרטסת הנהלת החשבונות עליה נסמכת הזוכה אינה כוללת תשלומים שביצעה המבקשת, וכן כוללת חיובים בגין עסקה אחרת שנרקמה בין הצדדים בקשר למיזם יבוא, הקמה ותפעול של מה שכונה "פארקי מים" (להלן: "המיזם") , ולפי ההתחשבנות בעניין אותו מיזם, התובעת היא שחייבת למבקשים ולא להפך.
-
ביום 20.11.13 התקיים דיון בהתנגדות של המבקשים, והזוכה הסכימה ליתן למבקשים רשות להגן, ובית המשפט (כב' הש' טל לוי-מיכאלי) המליץ לצדדים לשקול הצעתו למנות מומחה מכריע בתחום החשבונאות.
-
התובעת הגישה כתב תשובה להתנגדות שהפכה לכתב הגנה וכן תצהירי עדות ראשית מטעם מנהל התובעת, מר מאיר הוד, ומטעם בעל המניות בתובעת, מר ג'קי ביטון. הנתבעים הגישו תצהיר עדות ראשית מטעמם, חתום ע''י הנתבע 2. חודש לאחר הגשת תצהיר מר בראון הגישו הנתבעים תצהיר עדות ראשית מטעם מר שגיב בלאו.
-
ביום 6.11.14 התקיים דיון מקדמי בפני מותב זה, ובו קיבלו הצדדים את המלצת בית המשפט למינוי מומחה מטעמו, ובימ"ש קבע את התיק לשמיעת ראיות.
-
המומחה נקב שכר טרחתו, והנתבעים הודיעו כי אין ביכולתם לשלם את שכר הטרחה, אלא לשיעורין, באופן שאילו בית המשפט היה נעתר למבוקש, מועד שמיעת הראיות היה נדחה לזמן רב, ולכן בית המשפט ביטל את מינוי המומחה וקבע כי ככל שיעלה ספק בעניין שבמומחיות חשבונאית, ספק זה ייזקף לחובת הנתבעים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
