- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פס"ד בעתירה לחיוב אב במזונות הבן לכיתות י"ג-י"ד
|
תלה"מ בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו |
18944-10-19
23.4.2020 |
|
בפני השופטת: תמר סנונית פורר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעים: 1. האם 2. הבן עו"ד שי אפק |
הנתבע: האב עו"ד חדוה וייס |
| פסק דין | |
- פסק דין זה עניינו הכרעה במחלוקת בין הצדדים בעניין שיעור המזונות של האב לשאת לבן הבגיר בתקופת לימודיו בכיתות י"ג-י"ד: האם בשיעור מלא כבקשת האם או בשיעור שליש כבקשת האב. זאת כאשר הצדדים חתמו על הסכם גירושין ואישרו אותו ולא התייחסו בהסכם לאפשרות של לימודי הבן לאחר סיום כיתה י"ב וגיוסו לצבא.
- רקע עובדתי וההליכים המשפטיים
- הצדדים נישאו כדמו"י ביום 9.9.1997. לצדדים 3 ילדים משותפים. הבכור ביניהם הוא הבן שעניינו פסק דין זה, והוא המשיך את לימודיו ללימודי י"ג-י"ד החל מספטמבר 2019.
- בין הצדדים נחתם הסכם גירושין ביום 9.6.12 שאושר וקיבל תוקף של פסק דין ביום 5.7.12 בפני כב' השופטת ט' סיון ז"ל (להלן: "הסכם הגירושין" או "ההסכם"). במסגרת הסכם הגירושין לא צפו הצדדים אפשרות של לימודיו של הבן בכיתות י"ג-י"ד.
בסעיפים 5-6 להסכם הגירושין נקבע כי שיעור המזונות לכל ילד יעמוד על סך של 2,000 ₪ מזונות ומדור לחודש. עוד נקבע כי המזונות ישולמו עד הגיע כל ילד לגיל 18 ו/או לסיום ביה"ס התיכון, הכל לפי המאוחר. החל מתום המועד הנ"ל ועד לתום שירות החובה הצבאי ישולם שליש על ידי האב לאם בשיעור של 667 ₪, ככל שהילד מתגורר עם האם.
- לאחר סיום לימודיו התיכוניים החל הבן בלימודי י"ג-י"ד הנדסאות ואלקטרוניקה ומדעי המחשב ב---. הלימודים הינם בהיקף מלא ויום יומי.
- אין מחלוקת כי הצדדים לא צפו בהסכם את המשך לימודיו של הבן בכיתות י"ג-י"ד.
שני ההורים מברכים על כישוריו של הבן ותומכים בהמשך הלימודים. גם האב בעבר המשיך ללימודי י"ג-י"ד בתחום הנדסאות אלקטרוניקה.
- ביום 11.19 הגישה האם את התביעה בה עתרה כי האב ימשיך ויישא באופן מלא בתשלום המזונות של הבן. האב מצידו פעל על פי ההסכם ועם הגיעו של הבן לגיל 18 וסיום לימודיו התיכוניים הפחית את תשלום המזונות ל-1/3. האב עתר במסגרת כתב ההגנה להשאיר את התשלום לתשלום מופחת כפי שקבעו הצדדים בהסכם.
- לאחר קד"מ ביום 23.1.2020 ולאחר שהניסיון להביא את הצדדים לידי הסכמות, לא צלח, קבעתי בהחלטה מיום 26.1.2020 כי האב יישא במחצית ממזונות הבן בהתאם להסכם הגירושין, קרי בסך 1000 ₪ לחודש החל מהגיעו לגיל 18 ו/או לסיום ביה"ס התיכון, לפי המאוחר ועד להחלטה אחרת. כמו כן נקבע כי ההורים יישאו בחלקים שווים בהוצאות החינוכיות של הבן.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
