חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פס"ד בערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל

: | גרסת הדפסה
ע"ר
בית משפט לעניני משפחה תל אביב - יפו
24222-02-19
28.3.2019
בפני השופט:
ארז שני

- נגד -
המערערת:
י. צ'.
עו"ד פנינה בכר; עו"ד אורה בר-גיל
המשיב:
ד. ל.
עו"ד פבל רוזנברג; עו"ד סער עמית
פסק דין

 

 

  1. לפניי ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל הנכבדה, מ. דלאל-אינשטיין מיום 27.01.2019 אשר צורפה לכתב הערעור ולמעשה, בא הערעור בטרוניה לשני סוגים של קביעות: האחת, קביעתה של כבוד הרשמת כי החלטות שניתנו ואמירות שנאמרו ע"י בית המשפט בפרוטוקול הן החלק האופרטיבי שבפסה"ד המחייב כיבוד מצד ראש ההוצאה לפועל והחלק האחר נוגע לאי הכרתה של כבוד הרשמת בשורת הוצאות להן אתייחס בהמשך.

 

  1. אפתח את דבריי ואומר, כי ערכאת ערעור בכלל ובית המשפט לענייני משפחה, אולי, בפרט אינו יושב במקום בית המשפט קמא כאילו נפתח התיק מחדש. אלא שערכאת ערעור מעבירה תחת שבט ביקורתה את הסבירות ואת הציות לדין שבהחלטת הערכאה הנמוכה יותר ואין היא אמורה לשאול את עצמה האם היא עצמה היתה פוסקת אחרת כל עוד ההחלטה היא סבירה ועומדת בתנאי הדין – כך כללו של דין.

 

  1. בצדק אמרו האומרים, כי לראש ההוצאה לפועל אין כל סמכות בגישתו אל פסק דין, להוסיף עליו, לשנות אותו וכל תפקידו הוא בביצוע פסק הדין המפורש ותחומי ההיתר של ראש ההוצאה לפועל ליצוק "פרשנות" לפסק הדין היא מצומצמת ביותר וכל תכלית אותה פרשנות היא לבצע פסק דין.

 

  1. היה וראש ההוצאה לפועל אינו מבין או יודע דבר מה, נתונה לו ולו בלבד הסמכות לפעול על-פי סעיף 12 ולבקש הבהרות מביהמ"ש לפסק הדין אשר נתן ולא כך הוא המקרה שלפנינו.

 

  1. תפקידו של בית משפט הוא להכריע בסכסוכים ושאר הפעולות אשר מבצע לא נועדו אלא לאסוף מידע על-מנת שתהא החלטתו מושכלת ועל-פי דין, זהו טיבן של החלטות מסוימות והחלטות אחרות יכולות ליתן סעדי ביניים או לקבוע כללים אחרים למשך הדיון המשפטי.

 

  1. אומר כי ממילא ברור שהחלטות אשר נותן בית המשפט במהלך ההליך הדיוני, אם אינן פסק דין חלקי, ניתנות הן לעולם לשינוי בפסק דין ועתים אף בהחלטה מאוחרת יותר. הדברים מוכרים לעילא ולעילא אף בענייני מזונות, שהרי שם פסק הדין לעולם אינו סופי, קל וחומר ההחלטות.

 

  1. איש לא התכוון מעולם שיצטרך רשם הוצאה לפועל לצאת מתוך גבולות פסק הדין, לעיין בפרוטוקולים שונים, למפות החלטות ואחר כך אף להחליט אילו החלטות נותרו בתוקפן ואילו לא. כאמור, תפקידו של רשם ההוצאה לפועל היא לבצע את פסק הדין.

 

  1. אמור, אפוא, בבירור כי תפקידו של רשם ההוצאה לפועל הוא לבצע אך ורק את החלק האופרטיבי שבפסה"ד ולא החלטות ביניים הכלולות בפרוטוקולים, גם לא אמירות שאינן ציווי הנאמרות בתוך פסק הדין.

 

  1. החלק הנקרא "נימוקי פסק הדין" מסביר ונועד להסביר את התוצאה הסופית, אך אין הוא החלק האופרטיבי ומכאן גם הפורמט המקובל בפסקי דין של הצגת ההליך, טענות הצדדים, החלק אשר נקרא "דיון והכרעה" וחלק אופרטיבי הנפתח בדרך כלל במלים "אשר על כן" או "סוף דבר".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>