פס"ד בנושא התנגדות לביצוע צוואה בשל השפעה בלתי הוגנת.
|
ת"ע בית משפט לעניני משפחה ירושלים |
40060-06
10.11.2007 |
|
בפני : 1. נילי מימון 2. סגנית נשיא לענייני משפחה במחוז ירושלים |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גולדברג יצחק עו"ד גולדברג יצחק |
: 1. האפוטרופוס הכללי - ירושלים 2. ד. מ. 3. ת. י. 4. ת. ש. 5. ת. א. 6. ת. מ. עו"ד בר שלטון משה |
| פסק-דין | |
ההליך דנן הינו התנגדות לצו קיום צוואה אותה הגישו חמשת ילדיה של מבקשת קיום הצוואה.
הרקע לתביעה
הנתבעים בתע 40060/06 (הם התובעים בתע 40061/06) הינם ילדיה של התובעת בתע 40060/06 (היא הנתבעת בתע 40061/06), להלן לשם הנוחות: "נתבעים" ו"תובעת".
התובעת הגישה בקשה לקיום צוואת בעלה המנוח צ. ת., אביהם של הנתבעים ושל בן נוסף של התובעת והמנוח, א. ת. (להלן: "א'"), אשר איננו צד פורמלי לתביעה זו.
המנוח והתובעת היו נשואים שנים רבות ולהם שישה ילדים.
המנוח נפטר ביום 28.8.05.
המנוח השאיר צוואה בעדים אשר נחתמה ביום 26.7.00.
ככל הידוע לא השאיר אחריו המנוח צוואה אחרת או נוספת.
ביום 8.11.05 הגישה התובעת בקשה לצו קיום הצוואה.
ביום 9.1.06 הגישו הנתבעים ילדיה התנגדותם לקיום הצוואה.
יצויין כי התובעת חתמה אף היא על צוואה ביום 26.7.00, יום בו חתם המנוח על צוואתו, צוואה זהה לזו של המנוח בשינויים המחויבים.
עפ"י צוואת המנוח כל זכויותיו מכל סוג שהוא יעברו לאחר פטירתו לאשתו - התובעת, בתנאי שלאחר מותה יזכו ברכושו, למעט דירה ברח' שלום בן יוסף, ששת ילדיו.
בדירה יזכה הבן א', אשר כאמור איננו נתבע פורמלי בתביעה זו.
ביום 2.6.05 העבירה התובעת בחיי המנוח מחשבונם המשותף שלה ושל המנוח (להלן: "החשבון המשותף") סכום של מליון ומאתיים אלף ש"ח לבן א'.
מעשה זה יצר סכסוך קשה בין הנתבעים לתובעת עד כדי סכסוך אלים ובקשה להוצאת צו הגנה אשר הוגשה על ידי התובעת - האם כנגד הנתבעים.
הנתבעים מצידם לקחו את המנוח ביום 20.6.05 לבנק, שם ביקש המנוח לפתוח חשבון בנק על שמו ועל שם שניים מהנתבעים (להלן: "החשבון החדש") ולהעביר את יתרת הכספים שהיו בחשבון המשותף לו ולתובעת לחשבון החדש.
בסופו של יום המסמכים לא נחתמו ע"י המנוח.
יצוין עוד, כי ביום 26.6.05 הוגשה על ידי הנתבעים בקשה למינוי אפוטרופוס למנוח. בבקשה ציינו הנתבעים כי מזה מספר שנים סובל המנוח מדימנציה מתקדמת אך בעת האחרונה ישנה החמרה קשה במצבו, שיתוף הפעולה שלו עם הסביבה מוגבל, הוא אינו מתמצא בזמן ובמרחב וזקוק להשגחה תמידית. לבקשה צורפו תעודות רפואיות לפיהן מדובר בגבר הסובל מתהליך דמנטי מתקדם, בעל זכרון מאוד ירוד לכל הטווחים והתמצאות בדרגה אפס.
נימוקי ההתנגדות
הנתבעים סומכים תביעתם על מספר עילות:
1. השפעה בלתי הוגנת
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|