- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פנחסי נ' רוטנמר
|
ת"ט בית משפט השלום ירושלים |
50706-02-11
8.5.2011 |
|
בפני : בן שלו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: משה פנחסי |
: יעל רוטנמר |
| החלטה | |
החלטה
בפני התנגדות לביצוע שיק על סך 50,000 ₪.
אין, כך נראה, מחלוקת, שעסקינן בשיק בטחון שנתנה הנתבעת בידי אביו של התובע, להבטחת תשלומי שכירות דירת מגורים שבה התגוררה ביחד עם בעלה .
טענתה העיקרית של הנתבעת (ולמצער, אחת מטענותיה), היא, כי בעלה שילם לתובע ביום 22.2.10 סך של 30,500 ₪ בגין דמי השכירות (כעולה גם מאישור בכתב שצירפה), וכי מששולם סכום זה אין היא חייבת דבר לתובע בגין דמי השכירות (הגם שלטענתה נותרו הם חייבים לאביו של התובע, המשכיר, כמה מאות ₪ בגין חוב שנותר לחברת החשמל). לפיכך, ושעה שלטענת התובעת, למעט חתימה על גבי השיק מולאו יתר הפרטים על ידי התובע, לרבות סכום השיק, יש לקבל את ההתנגדות לגופה.
הנתבעת נחקרה בפני ולשיטת התובע (אשר אף הציג לנתבעת מסמך שלפי הנטען טרם הוצג לה קודם לכן), חקירתה של הנתבעת מצביעה על מופרכות טענותיה בתצהירים שהגישה, הן בפני והן בלשכת ההוצאה לפועל.
עיינתי בכתב הטענות ושמעתי את הצדדים שבפני, ושוכנעתי כי דין ההתנגדות להתקבל.
בשלב מקדמי זה אין בית המשפט עוסק בהערכה קונקרטית של מהימנות דברי הצדדים או בקביעת ממצאים עובדתיים של ממש, ולא ראיתי שחקירת הנתבעת הובילה הלכה למעשה להתמוטטות מוחלטת של גרסתה העובדתית באשר לפירעון החוב בגין דמי השכירות או לכל הפחות בקשר עם תנאי העסקה שבמסגרתה ניתן שיק הבטחון, ואשר בגינה הוא הוגש לביצוע, בסכום שהוגש.
לענייננו, די בכך שעסקינן בשיק בטחון, לגביו טוענת הנתבעת שלא נתמלא התנאי להגשתו לביצוע עקב פירעון החוב למשכיר בגין דמי השכירות, ולמצער מתעוררת מחלוקת באשר לסכום החוב שלגביו ניתן היה להגישו לביצוע, על מנת לשמש לה כהגנה אפשרית
( לעניין זה השוו: שלום לרנר דיני שטרות מהדורה שנייה התשס"ז – 2007, 310 – 314).
התובע אמנם הציג בפני הנתבעת במעמד הדיון מסמך (שלדברי ב"כ הנתבעת לא הוצג בפניה עד אותה העת) ולפיו לכאורה הסכים בעלה, כי חובם עומד על כ- 30,000 ש"ח. אולם, כאמור, הכרעה בין גרסות עובדתיות איננה מתבצעת בשלב הדיוני של התנגדות לביצוע השטר. ממילא, גם לו אניח שהאמור במסמך זה הינו אמת, עדיין לא נתן התובע כל הסבר (חרף שאלות שנשאל בעניין), מדוע העמיד את סכום התביעה השטרית על סך 50,000 ₪ דווקא (סכום העולה בכ- 20,000 ₪ על סכום החוב גם לשיטת התובע על פי אותו מסמך, וגם על פי טענות שלכאורה נטענו במסגרת תביעת הפינוי שהוגשה כנגד הנתבעת ובעלה, כעולה מאסמכתאות שצורפו להתנגדות).
בנסיבות אלה, שעה שטענות הנתבעת (אשר לשיטתה נותרה חייבת מאות ₪ בודדים למשכיר) מצריכות בירור עובדתי של ממש, מתקבלת בזה ההתנגדות.
הוצאות ההליך תיפסקנה במסגרת הדיון בתובענה העיקרית.
לאור סכומה תידון התובענה בסדר דין מהיר ועל הצדדים לנהוג בהתאם להוראות תקנה 214ב'1 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 (להלן – "התקנות").
התובע ימציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב התביעה לפי תקנות 214ג ו – 214ח לתקנות, בתוך 30 יום ממועד המצאת החלטתי זו לידיו וכן יפרע את הפרשי האגרה אותם עליו לפרוע על פי דין.
הנתבעת תמציא לבית המשפט ולבעלי הדין את המסמכים שיש לצרף לכתב ההגנה בהתאם לתקנות 214ג ו – 214ח לתקנות, בתוך 30 יום מיום קבלת מסמכי התובע כאמור.
היה והתובע לא יגיש את המסמכים ולא יפרע את הפרשי האגרה בחלוף פרק הזמן שנקצב כאמור תמחק תביעתו.
לעיוני ביום 1.7.11.
תואיל המזכירות להמציא החלטתי לצדדים.
ניתנה היום, ד' אייר תשע"א, 08 מאי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
