- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פנחסי ואח' נ' טייטלר
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות הרצליה |
54122-11-12
25.4.2013 |
|
בפני : צחי אלמוג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ניר פנחסי |
: יולי טייטלר |
| פסק-דין | |
פסק דין
זוהי תביעה בגין נזקים שנגרמו לרכבו של התובע בתאונה מיום 25.10.11 בה היה מעורב רכב הנתבעת.
לפי עדותו של התובע, הרי שביום התאונה בשעות הצהריים נסע בשדרות אבא אבן בהרצליה. התנועה היתה מאד ערה. בדרכו כביש ובו שלושה נתיבים ועוד נתיב השתלבות, וכיוון נסיעתו למחלף הסירה, כאשר הוא בנתיב הימני מבין השלושה. התובע עמד ברמזור אדום בסמוך לצומת עם רחוב שנקר. עם חילוף מופע הרמזור לירוק התנועה מתחילה להזדחל והוא הרגיש מכה קטנה בצד הימני אחורי בכף ימין.
הנתבעת העידה כי נסעה עם חברה שלה לכיוון ת"א. היא עמדה ברמזור ברחוב שנקר כדי לפנות ימינה לכיוון מחלף הסירה. במקום היה פקק תנועה, והיא הזדחלה ימינה משום שרצתה לפנות שוב ימינה לכיוון ת"א. בשלב הזה, היה רמזור ירוק ולדבריה התובע נכנס במהירות לא סבירה לנתיב, ותוך כדי שהיא בנתיב נסיעתה שהכי צמוד למדרכה חתך אותה התובע. הרכב שלה נפגע בכנף השמאלית קדמית.
התובעת צירפה לתיק תצהיר של החברה שהיתה עימה, אשר היתה נוכחת גם בבית המשפט, אך התובע בחר שלא לחקור אותה על התצהיר. התצהיר מפרט באופן דומה את נסיבות התאונה כפי שהעידה התובעת.
לפי עדותה של הנתבעת היא לא סטתה ימינה מנתיב נסיעתה לאחר שפנתה ימינה מרחוב שנקר אלא היתה כל הזמן בנתיב הימני. היה זה התובע שסטה לנתיב הנסיעה. הדבר גם נתמך בתצהירה של העדה מטעמה שהתובע בחר שלא לחקור ועל כן יש באמור בתצהיר משום חיזוק לעדותה של הנתבעת.
לפי חוות דעת השמאי והתמונות שצירף, הרי שרכבו של התובע נפגע בדלת אחורית ימנית, כנף אחורית ימנית ובמגן אחורי חיצוני. היקף הפגיעה, כפי הנראה בתמונות, הינו אורכי והוא מלמד כי מדובר בפגיעה תוך כדי תנועה, שכן אם הרכב עומד הרי שמצופה כי הפגיעה תהיה במוקד נקודתי. אופי הנזק מתיישב עם כך שרכב התובע נפגע תוך כדי שהיה בתנועה.
לאור האמור לעיל נסיבות התאונה מתיישבות עם גרסתה של הנתבעת ולפיה רכב התובע הוא שסטה לנתיב נסיעתה בחוסר זהירות ועקב כך התחכך ברכב הנתבעת ונפגע.
אשר על כן אני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 400 ₪.
ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום מקבלת פסק הדין.
ניתן היום, ט"ו אייר תשע"ג, 25 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
