- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בעניין בקשת קורבן העבירה לאפשר עיון בתיק ביהמ"ש
|
תפ"ח בית המשפט המחוזי נצרת |
857-01-16
13.12.2017 |
|
בפני סגנית הנשיא : אסתר הלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: פלונית |
המשיבים: 1. מדינת ישראל 2. פלוני |
| החלטה | |
- לפני בקשה לאפשר למבקשת לעיין בתיק בית המשפט, על ידי מתן גישה למערכת "נט המשפט".
- המבקשת, הינה נפגעת העבירה, שבביצועה הורשע המשיב 2 (להלן: "המשיב") ואשר בוצעה בהיותו קטין. במסגרת הבקשה שהגישה, היא מבקשת כי יתאפשר לה לעיין במסמכים הבאים: כתב אישום; כתב אישום מתוקן; פרוטוקולי טיעונים לעונש; הכרעת דין; גזר דין; תסקיר מתלוננת.
- בבקשה שהגישה, מציינת המבקשת, כי על מנת לממש את זכותה על-פי דין להגיש תביעה אזרחית, הינה מחויבת לצרף לכתב התביעה העתק כתב האישום והעתק פסק הדין. בבקשה מאוחרת נטען כי המבקשת מעוניינת לצרף לתביעתה גם את תסקיר נפגעת העבירה, שהוגש לבית המשפט.
עוד היא טוענת, כי מכוח היותה נפגעת עבירה, מקנה לה החוק את הזכות להיות נוכחת בדיונים, אשר נערכו בדלתיים סגורות, בעניין העבירה ממנה נפגעה. המבקשת מציינת, כי אמנם בחרה שלא להיות נוכחת בדיונים, אולם, לעמדתה, משבחר המחוקק לאפשר לה, כנפגעת העבירה, להיות נוכחת בדיונים הנערכים בדלתיים סגורות, הרי שהבקשה דנן יש בה כדי לממש את תכלית החוק.
- המבקשת מציינת, כי הפסיקה הכירה בכך שהנטל המוטל על מבקש העיון הינו נטל קל ודי בכך שיצביע על קשר ענייני אפשרי בין בקשתו לעיון לבין הליך אחר אשר קיים בין הצדדים. לעניין זה לאמור בבג"צ 5917/97 האגודה לזכויות האזרח בישראל נ' שר המשפטים (8.10.2009).
- המבקשת מעוניינת, כאמור, לעיין בתסקיר קורבן העבירה שנערך בעניינה, וזאת לאור זאת כי האמור בתסקיר משקף את מלוא הנזקים אשר נגרמו לה כתוצאה מביצוע העבירה. לטענתה, ממצאי התסקיר הינם חלק מפסק הדין המרשיע והינם קבילים כראייה חלוטה במסגרת תביעה נגררת. על כן היא מבקשת לעשות בתסקיר הקורבן שימוש במסגרת התביעה שברצונה להגיש, וזאת לצורך הוכחת נזק. בעניין זה, מפנה המבקשת לע"א 8195/09 פלוני ז"ל נ' פלונית (20.9.2015), שם הכיר בית המשפט העליון בכך שתסקיר נפגעי העבירה הינו כלי לגיטימי להוכחת נזק במסגרת תביעה אזרחית, ובפרט במסגרת תביעה נגררת. נטען, כי ממילא עוסק התסקיר אודותיה ואין כל חשש פגיעה בפרטיותו של צד שלישי, באם תקבל לעיונה העתק ממנו.
- לאור כל האמור, ולאור הפגיעה שתיגרם לה באם לא יותר העיון, מתבקש בית המשפט להיענות לבקשה.
- המשיבה מס' 1, מדינת ישראל (להלן: "המשיבה"), הודיעה, כי אינה מתנגדת לבקשה, ככל שהיא נוגעת להעברת כתב האישום המתוקן, הכרעת הדין וגזר הדין לידי המבקשת, ובלבד שמסמכים אלה ישמשו לצורך ההליך המפורט בבקשה (תביעה נגררת לפלילים) ובכפוף למחיקת כל החלקים בגזר הדין הפוגעים בפרטיותו של הנאשם, אשר היה קטין בעת ביצוע העבירה.
- עם זאת, המשיבה מתנגדת לבקשה ככל שהיא נוגעת לתסקיר נפגעת העבירה אשר הוכן בעניינה של המבקשת. לטענת המשיבה, סעיף 191א לחוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב-1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי") אינו מקנה לנפגעת העבירה, אשר אינה בעלת דין, זכות עיון בתסקיר.
- המשיב מס' 2 (להלן: "המשיב") לא מסר תגובתו לבקשה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
