- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"מ 9312-07-16 איזנר ואח' נ' הועדה המקומית לתכנון ובניה - הרצליה ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
9312-07-16
19.7.2016 |
|
בפני השופט: ד"ר קובי ורדי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשים: 1. תמר איזנר 2. זיו איזנר עו"ד זיו איזנר |
המשיבות: 1. הועדה המקומית לתכנון ובניה – הרצליה 2. שטיכמוס חברה לבניה בע"מ מר דוד אוזנה עו"ד יונתן הראל עו"ד מר דוד אוזנה |
| פסק דין | |
|
המבקשים הגישו עתירה מינהלית וכן בקשה דחופה למתן סעד ביניים ובקשה לקביעת דיון דחוף, במסגרתה ביקשו כי בית המשפט יורה למשיבה 1 – הוועדה המקומית לתכנון ולבניה הרצליה (להלן – "הוועדה המקומית") ליתן להם אישור אכלוס לדירתם המצויה בבניין שברחוב אוסישקין 6, הרצליה (להלן – "הבניין"), וכי יקודם היתר הבנייה של הבניין על בסיס הקיים בשטח, כך שהבנייה הקיימת תוכשר.
תמצית העובדות
כעולה מהבקשה ומהתגובות, בשנת 2011 הגישה שטיכמוס חברה לבניה בע"מ –המשיבה 2 (להלן – "שטיכמוס"), בקשה להיתר בניה על-פי הוראות תמ"א 38 ובקשה זו אושרה ביום 26.10.2011 (בקשה מס' 20110325) (נספח "1" לתגובת הוועדה המקומית).
ביום 24.7.2013 אישרה הוועדה המקומית בקשה נוספת של המשיבה 2 (בקשה מס' 20130432), במסגרתה התבקשה תכנית שינויים לתוספות בניה מוגדלות בהתאם להוראות תמ"א 38 (נספח "2" לתגובת הוועדה המקומית).
לטענת הוועדה המקומית, שטיכמוס ביצעה בניה שלא אושרה על-ידי הוועדה המקומית ולא ניתן לגביה היתר בניה, וכי הבנייה אף סותרת את הוראות תכניות שונות החלות על הבניין (כפי שיפורט להלן).
ביום 26.11.2015 נדונה בקשה נוספת של המשיבה 2 ואושרה חלקית, כאשר האישור כלל הוראות להריסת הבנייה החורגת וכן הקטנת המרפסות. הבקשה המקורית פוצלה לשני היתרים, אשר קיום הוראותיהם נקבע כתנאי למתן היתר (נספחים "3" ו-"4" לתגובת הוועדה המקומית).
ביום 5.7.2016 הגישו המבקשים עתירה וכן בקשה לצו ביניים, ובו ביום ניתנה החלטתי בה התבקשו המבקשים להבהיר את סמכותו העניינית של בית משפט זה לדון בבקשה ובעתירה וזאת בהתחשב בין היתר במיצוי ההליכים והדרך הקבועה בחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן –"החוק" או "חוק התכנון והבניה") לגבי הגשת ערר.
לשלמות התמונה יצוין כי ביום 11.7.2016 הגישה הוועדה המקומית את תגובתה וביקשה כי הבקשה וכן העתירה יסולקו על הסף, וביום 12.7.2016 הוריתי למבקשים להגיב לבקשה זו של הוועדה המקומית.
תמצית טענות הצדדים
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
