עת"מ 53062-10-14 ירושלים מאוחדת נ' ראש העיר ירושלים- ניר ברקת ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים
53062-10-14
18.2.2015
בפני השופט:
יגאל מרזל

- נגד -
עותרת:
סיעת "ירושלים מאוחדת"
עו"ד שרון אבני ואח'
משיבים:
1. מר ניר ברקת ראש עיריית ירושלים
2. עו"ד אליהו מלכה היועץ המשפטי לעיריית ירושלים
3. ועדת המשנה לתכנון ובניה ירושלים
4. עיריית ירושלים
5. סיעת "התעוררות"
6. מר יעקב כחלון סמן ומ"מ ראש עיריית ירושלים ויו"ר ועדת המשנה לתכנון ובניה ירושלים
7. מר מאיר תורג'מן סגן ראש העירייה וחבר ועדת המשנה לתכנון ובניה ירושלים
8. מר יוסף דייטש סגן ומ"מ ראש עיריית ירושלים חבר ועדת המשנה לתכנון ובניה ירושלים
9. מר יעקב הלפרין
10. מר אליעזר ראוכברגר
11. מר ישראל קלרמן
12. מר יצחק פינדרוס
13. מר חיים אפשטיין
14. מר יוחנן ויצמן
15. מר מיכאל מלכיאלי
16. מר צביקה כהן
17. מר חנן רובין
18. גב' עינב בר
19. מר עופר ברקוביץ'
20. מר תמיר ניר
21. גב' רחל עזריה
22. מר דב קלמנוביץ'
23. מר יוסף (פפה) אללו
24. ד"ר לורה ורטון

עו"ד טוביה פיסינגר
עו"ד אליהו מלכה
החלטה
 

 

 

 

  1. בעתירה שהוגשה לבית משפט זה התבקש בית המשפט להורות על ביטול החלטה של מועצת העיריה מיום 30.10.2014 – החלטה שבה בוטלה חברותם של חברי העותרת – סיעת ירושלים מאוחדת – בוועדת המשנה לתכנון ולבנייה. לאחר הגשת העתירה הוגשה גם בקשה לתיקון העתירה (בקשה שנעתרה בהחלטתי מיום 4.12.2014). באותה החלטה, ניתנה הזדמנות ליועמ"ש לממשלה, להודיע אם הוא מבקש להתייצב בהליך. היועץ המשפטי לממשלה הודיע לאחר אורכה שהתבקשה, באמצעות בא כוחו, שאין בשלב זה מקום להורות על התייצבותו בהליך. צוין עם זאת בהודעה, שנערכו התייעצויות פנימיות והוחלט שהוועדה למניעת ניגוד עניינים של נבחרי ציבור ברשויות המקומיות תדון בישיבה הקרובה בשאלת ניגוד העניינים הנטען כמו גם בהחלטת עירית ירושלים שלא לאפשר לעותרת למנות נציג מסיעה אחרת לוועדת המשנה בשל החשש לניגוד עניינים. ועוד צוין, שההחלטה תועבר לעירייה ולגורמים רלבנטיים נוספים (לרבות העותרת) עד ליום 1.3.205. בהודעה גם נכתב, שאפשר שהחלטת הוועדה למניעת ניגוד עניינים תביא לייתור הטענות של העותרת בעתירה. בשלהי ההודעה התבקשה מחיקת העתירה במתכונתה הנוכחית.

     

  2. העותרת הגישה בהמשך לכך הודעה מפורטת שבה היא ביקשה לדחות את המבוקש בעניין מחיקת העתירה. ועוד התבקש, שבית המשפט יקבע סדרי דין להמשך ניהול ההליך לרבות הגשת כתבי טענות וקיום דיון במעמד הצדדים. העותרת טוענת שעתירתה כוללת שאלות עקרוניות שאינן קשורות בעמדת היועץ המשפטי לממשלה – ובכלל זה עצם ההסתמכות על חוות הדעת של היועץ המשפטי של העיריה ובמיוחד בכל הקשור להרחבת טענת ניגוד העניינים גם לעניין חברות נציג מסיעה אחרת. העותרת הוסיפה שגם אם הועדה למניעת ניגוד עניינים תקבע שנציגי העותרת אינם מצויים בניגוד עניינים וכי אין מניעה שיכהנו כחברים בוועדת המשנה – עדיין יש חשיבות להוקעת התנהלות המשיבים. ובהמשך גם לפי הטענה, לקביעה שבאה בפסק דין שניתן בינתיים בהליך אחר (עת"מ 30136-03-14).

     

  3. לאחר עיון במכלול החומר שלפניי, ובכלל זה בעמדת המשיבים 1 עד 4, מצאתי לנכון להורות שבשלב זה תינתן הארכה שהתבקשה למסירת עמדת הוועדה למניעת ניגוד עניינים. יוזכר, שהעותרת עצמה היא זו שביקשה עוד בעתירתה לבית משפט זה את התייצבות היועץ המשפטי לממשלה – ולכל הפחות השאירה עניין זה לשיקול דעת בית המשפט. למעשה גם בתגובת העותרת האחרונה, שבה העותרת וטוענת שחשוב שהיועץ המשפטי לממשלה יתייצב בהליך. וגם אם היועץ המשפטי לממשלה לא מצא מקום בשלב זה להתייצב בהליך, ברי מההודעה שנמסרה מפי בא כוחו, שהדיון בוועדה למניעת ניגוד עניינים יש בו משום רלבנטיות אפשרית להליך שלפניי. כך הדבר, ולו בגלל ההסתמכות של המשיבים 1 עד 4 על ועדה זו ומסקנתה. והדברים הובהרו בתגובת המשיבים 1 עד 4 שהוגשה לבית משפט זה ביום 11.2.2014, שממנה עולה בבירור שההחלטות שהתקבלו התבססו על המלצות הוועדה המייעצת ואף הודע שהמשיבה 4 – כלומר עירית ירושלים – תבחן שוב את חוות דעתה לאור המלצות הוועדה המייעצת. יש גם להוסיף שלוחות הזמנים שדווחו למסירת ההמלצות הם לוחות זמנים קרובים. בנסיבות אלה, ונוכח הזיקה בין הנטען בעתירה וההחלטות שהתקבלו לבין עמדת הוועדה המייעצת – יש מקום בשלב זה להמתין לעניין זה. אין עם זאת מקום לתת בשלב זה הוראות בעניין מחיקת העתירה.

     

  4. ב"כ הצדדים ימסרו אפוא הודעה משלימה בעניין המשך הטיפול בהליך זה, וזאת עד ליום 11.3.2015 בשעה 12:00.

     

  5. המזכירות תביא התיק לעיוני במועד זה או עם קבלת האמור, לפי המוקדם.

     

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>