- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"מ 4933-05-14 אבנת ואח' נ' עיריית חיפה
|
עת"מ בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
4933-05-14
29.7.2014 |
|
בפני השופט: אלכס קיסרי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
עותרים: ליאור אבנת |
משיבה: עיריית חיפה |
| פסק דין | |
-
עתירה המכוונת כנגד חיובו של העותר 1 ("אבנת") בארנונה בגין נכס מקרקעין הידוע כחלקה 4 בגוש 11604 בחיפה ("המקרקעין"). בגדר העתירה התבקש גם צו ביניים שיורה למשיבה לעכב את הליכי הגבייה המינהלית שהיא נקטה נגד אבנת, ובכללם עיקול מיטלטלין בביתו בקשה מס' 1).
-
ביום הגשת העתירה והבקשה לצו ביניים הוריתי לקיים דיון בבקשה שיהיה גם דיון מוקדם בעתירה. עוד הוריתי על תיקון כתב העתירה במובן זה שבמקום מנהלת הארנונה שבעיריית חיפה שצוינה כמשיבה בעתירה תבוא עיריית חיפה ("העירייה"), ובתוך כך גם הוריתי שהעירייה תגיש תשובה לבקשה לצו הביניים ולעתירה.
-
ביום 18.5.14 התקיים דיון שבסופו קיבלו העותרים את המלצתי לבוא בדברים עם העירייה במטרה להגיע לכלל הסדר שייתר את הצורך בהכרעה שיפוטית, אולם לאחרונה הסתבר מהודעה שהגישו העותרים שהדבר לא צלח. יצוין, כי בדיון הסכימו הצדדים שאם לא יושג הסדר יינתן פסק הדין על יסוד כתבי הטענות שהוגשו ועל יסוד הנטען בעת הדיון, ובהתאם לכך ניתן פסק דין זה.
-
העותרת 2 ("החברה") עוסקת במסחר ברכב, ולמטרה זו היא מחזיקה במגרש ששטחו 435 מ"ר ובמבנה ששטחו כ-30 מ"ר הנמצאים בשדרות ההסתדרות 215 במפרץ חיפה (ביחד, "המגרש" או "הנכס"). על פי המסמכים שצורפו כנספחים לכתב העתירה מחד גיסא ולתשובה מאידך גיסא, המגרש נמצא במקרקעין, ולכן אתייחס אליהן בגדר פסק דין זה כאל אחד.
-
העותר 1 טוען שהוא בעל מניות ועובד בחברה, ומלבד זאת אין לו כל זיקה לנכס.
-
ככל שניתן להבין את טענות העותרים בכתב העתירה, הם טוענים שמרבית חוב הארנונה הרשום בספרי העירייה נכון ליום 24.3.14, בסך 326,028 ₪ ("חוב הארנונה"), התיישן מכיוון שהעירייה לא פעלה לגבייתו, ולכן אין היא יכולה לנקוט הליכי גבייה מינהלית על מנת לאכוף את תשלומו. בקשר לכך טוענים העותרים עוד כי על העירייה למחוק את החוב מספריה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
