עת"מ
בית המשפט המחוזי ירושלים כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
46041-02-17
14/12/2017
|
בפני השופט:
אלי אברבנאל
|
- נגד - |
העותר:
חמד מועתז בללה
|
המשיבים:
1. המפקד הצבאי לאיזור הגדה המערבית 2. משטרת ישראל
|
פסק דין |
1.לפני עתירה שעניינה בסירובם של המשיבים להנפיק לעותר, תושב רמאללה, היתר כניסה לישראל לצרכי סחר, וזאת בשל מניעה משטרתית.
רקע
2.העותר, כבן 44, נשוי לשתי נשים ואב לילדים. בבעלותו חברה לייבוא ושיווק חלקי רכב מסוג ב.מ.ו, פולקסווגן ולנדרובר, ולהפעלת מוסך למכונאות רכב. לטענתו החברה שבבעלותו היא הגדולה והמובילה מסוגה ברשות הפלסטינאית, ומחזורה נאמד במיליוני שקלים. מרבית הכנסותיו ממסחר עם בעלי עסקים ישראלים, הוא מעסיק כ- 30 עובדים, משלם לרשויות המס בישראל מיסים ומכס ומצליח בעסקיו. לטענתו הוא נדרש לרגל עסקיו לשהות בישראל ולצאת לחו"ל לעיתים תכופות.
בעבר נכנס העותר לישראל 26 פעמים, על פי היתרי כניסה שהונפקו לו, דבר שאפשר לו לקיים קשרי עסקים מוצלחים עם אנשי עסקים בישראל.
את עתירתו כנגד ההחלטה להגדירו מנוע כניסה לישראל, הגיש העותר ביום 21.2.2017. משהודע לו כי עתירתו לוקה באי מיצוי הליכים, ביקש העותר לעכב את המשך בירורה על מנת שיגיש ערר פנימי למשטרה. לבקשתו של העותר ההליך הוקפא ובשלב זה הגיש את הערר הפנימי, וביום 26.6.2017 הודע לו על דחיית עררו. לפיכך ביום 24.7.2017 הגיש העותר עתירה מתוקנת בה הוא תוקף החלטה זו.
טיעוני הצדדים
3.לטענת העותר כניסותיו בעבר לישראל תרמו להצלחתו הרבה בעסקיו. הוא הביע את החשש כי מניעת כניסתו לישראל ההולכת ומתארכת מאז שנת 2009 ועד היום, עלולה לפגוע בהתפתחות עסקיו ולהכביד עליו בשגרת עבודתו.
לטענת העותר הוא מעולם לא נחקר במשטרה. הוא מטיל ספק בנכונות המידע שבידי המשטרה שעליו מתבססת מניעת כניסתו לישראל. עיקר טרוניתו היא על משך המניעה ועל העדר כל הגבלה לכך, זאת בהשוואה למניעה שמקורה בהרשעה פלילית, המוגבלת בזמן על פי נהלי המשיבים. לדבריו מעולם הוא לא פגע במדינת ישראל מהבחינה הביטחונית או הפלילית. הוא מבקש לאפשר לו את הכניסה לישראל בכל תנאי שייקבע ומוכן להמציא ערבויות מתאימות להבטחת עמידתו בתנאים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת