חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 45808-01-16 טיולי כוכב הגליל בע"מ נ' מועצה מקומית כאבול ואח'

תאריך פרסום : 15/03/2016 | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה
45808-01-16
10/03/2016
בפני השופט:
דר' מנחם רניאל

- נגד -
עותרים:
טיולי כוכב הגליל בע"מ
משיבים:
1. מועצה מקומית כאבול
2. מנר הסעות וטיולים בע"מ
3. טיולי מירא בע"מ

פסק דין

זו עתירה מנהלית שהגישה חברת ההסעות טיולי כוכב הגליל בע"מ (להלן: "העותרת") נגד המועצה המקומית כאבול (להלן: "המועצה"), להורות בצו כי על המועצה לפעול בהתאם להוראות חוזר מנכ"ל משרד החינוך תשע"ד/1ב (להלן: "חוזר המנכ"ל", נספח 1 לעתירה), הקובעות כי מכרז למתן שירותי הסעות תלמידים יפורסם אך ורק בהתאם לנוסח האחיד והמחייב שהוסכם בין משרד החינוך לבין מרכז השלטון המקומי; להורות על ביטול מכרז 13/2015 בנוסחו המקורי ובנוסחו המתוקן שפורסם ביום 16.1.16, ולהורות כי על המועצה לפרסם מכרז חדש למתן שירותי הסעה לשנת הלימודים תשע"ו בהתאם לנוסח האחיד שפורסם.

העובדות הצריכות לעניין

1.המועצה, משיבה 1, פרסמה ביום 18.12.15 מכרז פומבי מס' 13/2015 שעניינו שירותי הסעות תלמידים למוסדות חינוך בשנת הלימודים תשע"ו (להלן: "המכרז המקורי", נספח 4 לעתירה). מודעות אודות המכרז פורסמו בשפה העברית בעיתון "מעריב" ובשפה הערבית בעיתון "אלמיתאק". במודעות צוין, כי ניתן לרכוש את חוברת המכרז בקופת המועצה תמורת 2,000 ₪, כאשר פגישה לצורכי הבהרות תתקיים ביום 24.12.15 במשרד מנהל מחלקת החינוך למי שרכש את חוברת המכרז. עוד צוין, כי הצעות מפורטות בהתאם לדרישות המכרז יוגשו לא יאוחר מיום 31.12.15.

2.ביום 29.12.15, דהיינו לאחר מועד הפגישה לצורכי הבהרות, הודיעה המועצה, במכתב היועץ המשפטי שלה (נספח 5 לעתירה), כי מאחר שנפלו טעויות בחוברת המכרז המקורי, יש לתקן את הטעויות בטרם הגשת ההצעות. על כן, נדרש כל מי שרכש את החוברת המקורית להגיע למשכן המועצה ולקבל חוברת חדשה מתוקנת. עוד צוין במכתב, כי בהמשך המועצה תפרסם את התיקון בעיתונות וייקבע מועד חדש להגשה.

3.מכרז חדש פורסם ביום 16.1.16 (להלן: "המכרז המתוקן", או "המכרז החדש" נספח 6 לעתירה), כאשר ישיבת ההבהרות נקבעה ליום 20.1.16 ומועד הגשת ההצעות נקבע ליום 27.1.16.

4.העותרת, שלטענתה תנאי הסף שפורסמו במכרז המתוקן היו שונים מאלו שבמכרז המקורי, פנתה למועצה בבקשה לשוב ולשקול את השבת תנאי הסף על כנם ולאפשר לכל המציעים הזדמנות שווה והוגנת. המועצה דחתה את הפנייה, תוך שהיא שבה וטוענת כי מדובר ב"חידוד" המכרז בלבד (נספחים 7-9 לעתירה). משכך, הגישה העותרת ביום 24.1.16 עתירה זו שבפניי.

תמצית טענות הצדדים

טענות העותרת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ