- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"מ 36221-02-15 ביטון ואח' נ' עירית תל-אביב-יפו
|
עת"מ בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
36221-02-15
9.5.2016 |
|
בפני השופטת: יהודית שיצר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: 1. דוד ביטון 2. רות ביטון עו"ד שמעון שלג |
המשיבה: עיריית תל אביב - יפו עו"ד גליה גורה |
| פסק דין | |
עתירה להורות על ביטול חלק מחיובי ארנונה ומים והוצאות גבייתם שחייבה המשיבה - עיריית ת"א יפו (להלן: "העירייה") את העותרים, בשל התיישנות.
עיקרי העובדות
העותרים הם בעלי דירה ברח' האחים אל כוויתי 3 בתל אביב (להלן: "הדירה"). ביוני 96 הגישה העירייה תביעה אזרחית כנגד העותרים בשל חוב ארנונה ומים, ובמרץ 1997 ניתן פס"ד בו חויבו העותרים לשלם לעירייה סך 3,256 ₪ בצירוף הצמדה וריבית מיוני 96, לפי חוק הרשויות המקומיות. נפתח תיק הוצל"פ למימוש פס"ד זה ובשנת 2,000 שילמו העותרים חוב זה במלואו והתיק נסגר.
בדצמבר 1999 הגישה העירייה תביעה שנייה כנגד העותרים בשל חוב ארנונה ומים, וניתן פסק דין לטובת העירייה במרץ 2000, ע"ס 17,016 ₪, בצירוף הצמדה וריבית מדצמבר 1999 לפי חוק הרשויות המקומיות. ביום 28.9.2000 פתחה העירייה תיק הוצל"פ למימוש פסק הדין השני, שמספרו 01-75050-00-2 . העותרים שילמו מספר תשלומים על חשבון חוב זה, אך עדיין נותר לפי רישומי העירייה חוב בתיק זה ע"ס של 68,379 ₪ ללא הוצאות ושכ"ט עו"ד נכון ליום 13.4.2015.
ביום 25.10.2011 רשמה העירייה בפנקסי המקרקעין הערה על דירת העותרים בגין שעבוד לפי סע' 11א (1) (2) לפקודת המסים (גבייה) מיום 2.10.2011 ע"ס 174,273 ₪ (נספח ד' לתשובת העירייה לעתירה). ביום 10.8.2014 פתחה העירייה תיק הוצל"פ למימוש שעבוד מנהלי זה. באוגוסט 2014 קיבלו העותרים אזהרה מלשכת ההוצל"פ בה צוין כי נפתח נגדם תיק הוצל"פ מס' 01-6599614-7 למימוש משכון/משכנתא בגין חוב ע"ס 192,385 ₪ .
עיקרי טענות הצדדים
3.לטענת העותרים העירייה פועלת בניגוד לפסיקה כאשר במסגרת תיק ההוצל"פ שנפתח בשנת 2014 למימוש השעבוד המנהלי שרשמה העירייה באוקטובר 2011, כללה העירייה גם את החוב שבתיק ההוצל"פ שנפתח בשנת 2,000 למימוש פסה"ד מסוף שנת 1999. עוד טענו העותרים כי עפ"י הלכת ע"א 2836/03 עירית ת"א נ' מור תמר (לא פורסם, מיום 24.1.2006) על העירייה להימנע מלגבות מהם הצמדה וריבית בגין החוב שנצבר בתיק ההוצל"פ שנפתח בשנת 2,000 , מאחר שהעירייה לא ביצעה פעולות גבייה בתיק זה במשך שנים רבות. עוד טענו כי העירייה סירבה להציג להם חשבון מפורט בגין מה שולם כל תשלום ששילמו במשך השנים. העותרים ציינו כי הם משלמים מים בצורה סדירה למי אביבים משנת 2010 ועד היום, ולגבי ארנונה ציינו העותרים שהם שילמו את שנת 2014 לעירייה באופן סדיר. לטענת העותרים, מאחר שרק באוגוסט 2014 הם קיבלו לידיהם אזהרה בתיק ההוצל"פ שנפתח בשנת 2014, הרי שהתיישנו כל החובות שנוצרו לפני אוגוסט 2007, דהיינו לפני 7 השנים שקדמו להמצאת האזהרה הנ"ל. לטענתם רוב החוב נובע מטעות מוחלטת, כשהעירייה דורשת חוב מנופח של מים בסך של כ- 100,000 ₪ .
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
