חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"מ 33192-12-14 רעם בטחון בינלאומי בע"מ נ' מועצה מקומית אלפי מנשה ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לעניינים מנהליים
33192-12-14
23.12.2014
בפני השופט:
ד"ר קובי ורדי

- נגד -
עותרת :
רעם בטחון בינלאומי בע"מ
משיבים:
1. מועצה מקומית אלפי מנשה
2. החברה למשק וכלכלה של השלטון המקומי בע"מ

פסק-דין
 

1. לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות אני מוחק את העתירה מחמת העדר סמכות עניינית.

 

2. מדובר בעתירה בה מבוקש להורות על ביטול החלטת המשיבות בדבר סיום חוזה ההתקשרות בינן לבין העותרת ולאסור על הפחתת כספים כלשהי ו/או חילוט הערבות שניתנה על ידי העותרת עם זכייתה במכרז. מדובר בהחלטות הנתקפות בעתירה בהודעות של המשיבות 1 ו-2 מיום 1/12/14 ו03/12/14 על סיום חוזה ההתקשרות עם העותרת מיום 29/5/14 והפסקת העבודה וביטול חוזה ההתקשרות וזאת עקב הפרות חוזרות ונשנות של תנאים עיקריים ויסודיים בחוזה ההתקשרות ובהתאם להוראות החוזה, למרות התראות חוזרות ונשנות שניתנו לעותרת .

 

3. כפי שציינתי מיוזמתי בהחלטתי מיום 16/12/14 בה בקשתי מהצדדים להבהיר את הסמכות העניינית של בית המשפט לעניינים מינהליים, מדובר בעניינים "חוזיים" ולא "מכרזיים" שכן מדובר בשלב החוזי לאחר הזכיה במכרז ,כריתת חוזה והפסקת ההתקשרות החוזית לאחר מספר חודשים שפעלו על פי החוזה , עקב הפרה נטענת של החוזה ואירועים הקשורים לביצוע החוזה, כך שלא מדובר גם מבחינה מהותית בעניינים "מכרזיים" כנדרש בפרט 5 לתוספת הראשונה לחוק בתי המשפט לעניינים מינהליים התש"ס-2000 (להלן:"החוק"). (ראו לעניין זה עע"מ 3309/11 קוטלרסקי נ' המועצה המקומית תל מונד (6/1/13), רע"א 3995/11 וולך נ' מדינת ישראל (11/7/12), רע"א 1425/14 נוף לים עכו בע"מ נ' רשות מקרקעי ישראלׁ (2/4/14), עע"מ 1141/13 חלפון נ' מד"י (19/11/13), אלא בעניינים "חוזייים" ובשלב החוזי שלאחר המכרז ,לאחר זכיית העותרת במכרז ,וביטול חוזה שהצדדים פעלו לפיו במשך מספר חודשים עקב הפרה נטענת שלו.

 

4. כך גם יש לדחות את הטענה החלופית של העותרת שיש סמכות לבית משפט זה עקב פרט 8 לתוספת הראשונה לחוק שכן מדובר בהחלטה של רשות מקומית, שכן, מעבר לכך שהעתירה תוקפת גם את החלטת המשיבה 2 שאינה רשות מקומית, ואין מקום לפיצול הדיון בין בתי משפט שונים,הרי "החלטה של רשות" מוגדרת בסעיף 2 לחוק כהחלטה של רשות במילוי תפקיד ציבורי על פי דין, בעוד בענייננו מדובר בהחלטה אזרחית מסחרית ולא שלטונית וסכסוך ומחלוקת חוזית ולא מינהלית ובעתירה בעלת אופי אזרחי מובהק ,כשהרכיב הדומיננטי הינו הרכיב האזרחי ,המתאים גם יותר לבית משפט אזרחי לצורך בירור עובדתי לגבי ההפרות הנטענות של החוזה והאם יש מקום להפחית כספים לעותרת ו/או לחלט את הערבות הבנקאית (עע"מ 7752/12 אסל נ' מינהל מקרקעי ישראל (2/11/14).

 

5. כל זאת, מבלי לגרוע מהטענה (שאינני מכריע בה) שעקב מקום מושבה של המשיבה 1-אלפי מנשה, הסמכות נתונה לבית המשפט לעניינים מקומיים באריאל על פי צו בדבר ניהול מועצות מקומיות (יהודה ושומרון) ותקנון המועצות המקומיות (יהודה ושומרון), כאשר גם בלא להכריע בכך, ברי כי אין סמכות עניינית לבית המשפט לעניינים מינהליים.

 

6. לפיכך, אני מוחק את העתירה ותתכבד העותרת ותגישה בבית המשפט המוסמך .

 

7. עקב זאת ששאלת הסמכות העניינית הועלתה ביוזמת בית המשפט, אין צו להוצאות.

 

8. המזכירות תודיע לצדדים.

 

ניתנה היום, א' טבת תשע"ה, 23 דצמבר 2014, בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>