- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"מ 29379-01-14 התנועה למען איכות השלטון בישראל נ' מועצה מקומית סאג'ור ואח'
|
עת"מ בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
29379-01-14
8.8.2014 |
|
בפני השופט: רון סוקול |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותרת: התנועה למען איכות השלטון בישראל נ' חאיק עו"ד נ' חאיק |
המשיבים: 1. מועצה מקומית סאג'ור 2. מרד הפנים- הממונה על מחוז צפון עו"ד ס' דכואר עו"ד א' סרולוביץ |
| החלטה | |
עם קבלת ההודעה בדבר מינוי מבקר פנים למועצה ניתן ביום 25.7.14 פסק דין שמחק את העתירה. נותר לדון רק בדרישת העותרת לחייב את המועצה לשאת בהוצאותיה. העותרת אינה מבקשת לחייב את משרד הפנים בתשלום ההוצאות.
בטיעוניה טוענת העותרת כי נאלצה להגיש את העתירה בשל מחדל מתמשך של המועצה במינוי מבקר פנים. כן הדגישה כי המועצה לא הגיבה לפניותיה הרבות. העותרת סבורה כי הליכי העתירה הם שדרבנו את המועצה והביאו בסופו של הליך למינוי מבקר.
המועצה מצידה מבהירה כי העיכוב במינוי מבקר הפנים נבע מגורמים שאינם בשליטתה. לגרסתה למועצה מונה מבקר אך הוא סיים את תפקידו בשל דרישת משרד הפנים ובעקבות פגמים שנתגלו בהליך מינוי. עם סיום תקפידו של המבקר הקודם החלו הליכים למינוי מבקר פנים חדש אך אלו התעכבו בשל הבחירות לרשויות המקומיות, הליכים שנקט המבקר הקודם ועוד. על כן מבקשת המועצה שלא לחייבה בהוצאות.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים נראה כי יש מקום לחייב את המועצה בתשלום הוצאותיה של העותרת בסכום מתון. מהמסמכים והטיעונים שהוגשו עולה כי המועצה הייתה מודעת לצורך במינוי מבקר פנים ומועדת לחשיבות התפקיד . עם זאת הליכי המינוי נוהלו בעצלתיים. פרק הזמן שבין סיום תפקידו של המבקר הקודם למינוי מבקר חדש היה ארוך ובלתי סביר. שוכנעתי גם כי המועצה לא השיבה כנדרש לפניות העותרת ועל כן נאלצה העותרת לפנות לבית המשפט. יש להניח כי הגשת העתירה סייעה למועצה לזרז את ההליכים ולהשלימם במינוי המבקר החדש.
על כן אני מחייב את המועצה לשלם לעותרת הוצאות ושכר טרחה בסך של 5,000 ₪ וכן תשיב לעותרת את אגרת המשפט ששולמה בסך של 1,975 ₪. כל הסכומים יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
ניתנה היום, י"ב אב תשע"ד, 08 אוגוסט 2014, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
