עת"מ
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לעניינים מנהליים
|
22782-03-17
02/04/2017
|
בפני השופטת:
ברכה בר-זיו
|
- נגד - |
העותרת:
תיור וסיור הגליל ה.ס. בע"מ עו"ד מוחמד סייד-אחמד
|
המשיבים:
1. מ. מ. בית ג'אן 2. אחים חמזה - הסעות בע"מ
סאמר עלי ואח' 3. מובילי הורדים בע"מ
חאדר זועבי ואח' 4. חברת מובילי תפן והגליל (1987) בע"מ
פ. שאנן
עו"ד עאדל עלי ואח' עו"ד סאמר עלי ואח' עו"ד חאדר זועבי ואח' עו"ד פ. שאנן
|
החלטה |
1.בפני בקשה לצו מניעה זמני, אשר יאסור על המשיבה 1, המועצה המקומית בית ג'אן (להלן: "המועצה"), להתקשר עם המשיבה מס' 2, אחים חמזה הסעות בע"מ (להלן: "אחים חמזה") כל התקשרות בנושא מכרז שפירסמה.
2.המועצה פירסמה את מכרז מס' 1/2017 בענין "שרותי הסעות תלמידים ו/או עובדי הוראה למוסדות חינוך רגיל ומיוחד ורווחה להסעות שונות ואקראיות של המועצה" (להלן: "המכרז").
3.העותרת, אחים חמזה ושתי חברות נוספות – המשיבה 3, מובילי הורדים בע"מ (להלן: "מובילי הורדים") והמשיבה 4, מובילי תפן הגליל (1987) בע"מ (להלן: "מובילי תפן") הגישו הצעות למתן שירותי ההסעות נשוא המכרז.
4.ביום 5.3.17 החליטה ועדת המכרזים להכריז על הצעתה של אחים חמזה כזוכה במכרז (להלן: "ההחלטה").
5.העותרת הגישה נגד המועצה ונגד 3 חברות ההסעות הנ"ל עתירה מינהלית, במסגרתה ביקשה לקבוע כי ההחלטה בטלה וכי יש לפסול גם את הצעות מובילי הורדים ומובילי תפן, ולהכריז על העותרת כזוכה במכרז. לחילופין, ביקשה העותרת להורות על ביטול המכרז, עקב פגמים מהותיים שנפלו בו.
6.בד בבד עם הגשת העתירה, הגישה העותרת בקשה זו, להורות למועצה להימנע מלהתקשר עם אחים חמזה.
7.העותרת טענה כי היא מספקת למועצה את שירותי ההסעות עד היום, וכי ביום 5.3.17 הודיעה לה המועצה על הפסקת עבודתה החל מיום 13.3.17, ועל זכיית אחים חמזה במכרז.
8.העותרת טענה כי מאחר ומדובר בהפסקת ההתקשרות באמצע שנת הלימודים, על המועצה ליתן לה הודעה מוקדמת של 30 יום על הפסקת עבודתה, בהתאם לתנאי ההתקשרות בין העותרת ובין המועצה.
9.העותרת טענה כי מכרז קודם שפורסם על ידי החברה למשק וכלכלה עבור המועצה, למתן שירותי ההסעות נשוא מכרז זה, בוטל בפסק דין שניתן ביום 5.12.16 בעת"מ 54483-09-16 (להלן: "פסק הדין") וכי בשים לב לפגמים החמורים בעבודת ועדת המכרזים, שהתעלמה מפסק הדין הנ"ל, ובשים לב לכך שהצעת אחים חמזה היתה תכסיסנית ומטעה, ואין לה מספיק כלי רכב לשם ביצוע העבודות, ראוי להשאיר את המצב הקיים עד הכרעה בעתירה.