עת"מ 22504-12-15 באודלאייר אינבסטמנטס לימיטד נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה - נתניה ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי כבית-משפט לעניינים מנהליים
22504-12-15
2.12.2015
בפני השופט:
ד"ר אחיקם סטולר

- נגד -
מבקשים:
באודלאייר אינבסטמנטס לימיטד
משיבים:
1. הוועדה המקומית לתכנון ובניה - נתניה
2. לוגן אינווסטמנט קיי אף טי

החלטה
 

 

בפני בקשה לצו ביניים וצו ארעי אשר יאסור על הועדה המקומית לתכנון ולבניה נתניה, לקיים דיון בבקשת המשיבה 2 לקבלת היתר בניה.

 

מהבקשה עולה כי בין המבקשת – חברה זרה פרטית, לבין המשיבה 2 חברה זרה גם היא, התגלע סכסוך באשר לבעלות על מקרקעין שנמצאים בגוש 8272 חלקה 108 ברח' ניצה בנתניה (להלן:

"המקרקעין"). מהבקשה עולה כי למבקשת ולמשיבה 2 יש זכויות במקרקעין שהוגדרו בהסכם המכר שביניהם.

 

המחלוקת בין הצדדים באשר לבעלות על המקרקעין נדונה בבית המשפט המחוזי בתל אביב במסגרת תיק 27121-10-15 במסגרתה התבקש בית המשפט דשם להצהיר כי על המשיבה 2 להימנע מכל בניה שהיא תוך עשיית שימוש בזכויות השיוריות של המבקשת; ליתן צו עשה קבוע לפיו על המשיבה 2 לפעול להגשת בקשה מתוקנת להיתר באופן שלא תנצל את הזכויות השיוריות של המבקשת; ובאם נעשתה בניה על הזכויות השיוריות של המבקשת להורות למשיבה 2 להרוס את הבנוי.

 

מהבקשה עולה שהוועדה המקומית החליטה בהחלטה קודמת שלא לקיים דיון בבקשה להיתר. החלטה קודמת זו בוטלה והוועדה המקומית עומדת לדון ביום 14/12/15 בבקשה להיתר שהגישה המשיבה 2. כנגד דיון זה הוגשה בקשה לצו ביניים וצו ארעי.

 

אינני סבור שבנסיבות העניין יש ליתן את הצווים המבוקשים. במידה שיסתבר בסופו של יום שלמשיבה 2 אין זכויות במקרקעין או שבקשת ההיתר שהגישה אינה על מקרקעין שבבעלותה, כי אז כילתה הועדה זמנה לריק ודנה בבקשה להיתר שלא מטעם הבעלים, עם כל המשתמע מכך. המבקשת רשאית להעלות את טענת הבעלות בפני הועדה, שתשקול האם בנסיבות העניין יש מקום לשנות החלטתה לדון בבקשת ההיתר.

 

התוצאה היא שאין מקום להיענות לבקשה למתן הצווים המבוקשים .

 

 

המבקש יודע בתוך שבעה ימים מהיום האם הוא עומד על העתירה.

 

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>