חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קבוצת מזרחי ובניו השקעות בע"מ נ' ועדת ערר מחוזית לתכנון ובניה מחוז תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית משפט לעניינים מנהליים תל אביב - יפו
15611-11-20
21.11.2021
בפני השופט:
סגן הנשיא אליהו בכר

- נגד -
עותרת:
קבוצת מזרחי ובניו השקעות בע"מ
עו"ד מיכה גדרון ומאיה אזואלי
משיבים:
1. ועדת ערר מחוזית לתכנון ובניה מחוז תל אביב
2. הוועדה המקומית לתכנון ולבניה בת ים
3. אנדריי ירמקוביץ'
4. ילנה ירמקוביץ'

עו"ד יסכה פישר יוסף (משיבה 1)
עו"ד תמי איגרא ויהונתן איילון הירש (המשיבה 2)
עו"ד ענתר משנה (המשיבים 3-4)
פסק דין
 

 

  1. עניינה של העתירה בשאלה מהו המועד הקובע להגדרת "מבנה נמוך" לפי תקן 413, לצרכי היתר בניה על פי תמ"א 38.

    תמ"א 38 ותקן 413

  2. תקן ישראלי 413 "תכן עמידות מבנים ברעידת אדמה", פוטר "מבנה נמוך" מהצורך בחיזוק בפני רעידות אדמה. ס' 4.1 לתמ"א 38 – המאפשרת חיזוק מבנים נגד רעידות אדמה, קובע כי "תכנית זו תחול על מבנים קיימים אשר הוצא היתר לבנייתם.. למעט מבנים כאמור שתקן ישראל ת"י 413 פטר אותם מתחולתו". במילים פשוטות, תמ"א 38 לא חלה על מבנים נמוכים כפי הגדרתם בתקן 413.

  3. הגדרת מבנה נמוך נכללה בגיליון 5, עד שביום 6.6.2016 פורסם תיקון בגיליון 6 לתקן 413, ששינה את מקדם החישוב למבנה נמוך. השינוי בין גיליון 5 לגיליון 6 למעשה החיל את הגדרת "מבנה נמוך" על מבנים במרכז הארץ. אין מחלוקת כי ע"פ גיליון 5 מבנה העותרת אינו נחשב "מבנה נמוך" (ומכאן חלות עליו הוראות תמ"א 38) וכי ע"פ גיליון 6 מבנה העותרת נחשב כמבנה נמוך (ומכאן לא חלות עליו הוראות תמ"א 38).

  4. בתיקון גיליון 6 נקבעה הוראת מעבר של שנתיים בה יחולו במקביל 2 הגיליונות, כשמתום השנתיים יחול גיליון 6 בלבד (להלן: "תקופת המעבר").

    רקע בתמצית

  5. ביום 7.1.2018 הגישה העותרת בקשה להיתר בניה ולהריסה ובניה מחדש מכוח תמ"א 38, ביחס למבנה ברחוב קלויזנר 13 בבת ים. מדובר במבנה בן 2 קומות, כשהתבקש להרסו ולבנות במקומו בניין בן 9 קומות מעל קומת קרקע ו-2 קומות מרתף חניה וכן הקלות שונות. לבקשה התנגדו המשיבים 3-4, שמפעילים גן ילדים במבנה צמוד וטענו שהבנייה המוצעת תגרום להם פגיעה קשה ומהותית. במאי 2018 ניתנה חוות דעתו של המהנדס ישראל דוד, לפיה הבניין אינו עומד בתקן 413 (קרי אינו "מבנה נמוך") ונדרש חיזוקו מכוח תמ"א 38.

  6. ביום 13.3.2019 החליטה הוועדה המקומית לאשר את הבקשה. על החלטה זו הגישו המשיבים 3-4 ערר לוועדת הערר. ביום 11.6.2020 התקיים דיון בוועדת הערר.

  7. ביום 20.8.2020 התקבלה החלטת ועדת הערר לפיה "לא ניתן לאשר תוספת זכויות בניה מכוח תמ"א 38 ביחס למבנה מושא הערר, הואיל ומדובר ב'מבנה נמוך' כהגדרתו בתקן 413". נקבע כי המועד לתחולת תקן 413 הוא מועד אישור הבקשה להיתר על ידי הוועדה המקומית.

    עניין רומנילי

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>