עת"מ 13750-08-13 חברת נמלי ישראל - פיתוח ונכסים בע"מ נ' עיריית חיפה ואח'

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי שבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים
13750-08-13
23.9.2014
בפני השופטת:
ריבי למלשטריך-לטר

- נגד -
העותרת :
חברת נמלי ישראל - פיתוח ונכסים בע"מ
המשיבים :
עיריית חיפה
החלטה

1.העותרת הגישה בקשה למתן צו למסירת פרטים נוספים מכוח סעיף 11(ד) לתקנות בתי משפט לעניינים מנהליים (סדרי דין) – תשס"א 2000 (להלן: "תקנות סדרי הדין"). לבקשה צורף מכתב אשר הופנה למשיבה 1 כשהוא כולל לפחות 100 שאלות שרובן קנטרניות ומיותרות.

2.במעמד הדיון צמצמה ב"כ העותרת את הפרטים המבוקשים לשאלות הבאות:

1.1.4 , 1.1.5 , 1.1.10, 1.1.15, 1.3, 1.5, 1.6, 1.15, 1.19.

3.תקנה 11(א) לתקנות סדרי הדין קובעת כי עותר רשאי לדרוש לאחר קבלת כתב תשובה של משיב מידע או מסמכים (להלן: פרטים נוספים) "לשם הבהרה או השלמה של נימוקים שבמידע או שבחוק הנזכרים בכתב התשובה או הנוגעים להם".

תקנה 11(ד) מסמיכה את בית המשפט לצוות בדיון במעמד הצדדים על המצאת פרטים שלא נמסרו , אך "לא יצווה בית המשפט או הרשם על מתן פרטים נוספים אם אינם דרושים לצורך הכרעה בעתירה".

ראשית, התקנה מגדירה כי הפרטים הנוספים הינם לשם הבהרה או השלמה של נקודות עובדה או חוק הנזכרות בכתב התשובה. מטרת הבקשה לפרטים נוספים איננה להחליף בקשה של הליך גילוי מסמכים , אלא להבהיר ולהשלים את נימוקי התשובה מתוך מטרה לצמצם את המחלוקת על ידי הגדרה מדוייקת של טענה כלכלית או סתמית ולגרום להבהרת עמדת בעל הדין. ראו עת"מ (ת"א) 1588/09 שיכון ופתוח נ' עירית קרית אונו (26.1.10), וכן עת"מ (י-ם) 1602-09-13 יעל חיון נ' ועדת ערר לתכנון ובניה (14.11.13).

אין להתייחס לתקנה 11 בתקנות סדר הדין כפי שמתייחסים לתקנה 112 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד 1984, שם דנה התקנה בצו לגילוי מסמכים הנוגעים לנושא התביעה המצויים בשליטתו של בעל דין והיא רחבה בהרבה מהקבוע בתקנה 11. ראו לעניין זה בבשג"צ 365/86 קסטלניץ נ' טאוב "בקשה לפרטים נוספים אינה אריזה להצגת שאלון לבקשה לגילוי מסמכים או לחקירה נגדית"

ראו גם דברי כב' השופט שוהם בעת"מ (ת"א) 19488-02-10 שקלרש נ' מועצה מקומית סביון (21.7.10) - שם בהתייחס לתקנה 11 חוזר כב' השופט שוהם על ההלכה הקיימת : "אמצעי זה של הפרטים הנוספים לא נועד להכביד על בעל הדין שכנגד ובוודאי שאין מטרתו לסרבל את ההליכים ולערפל את השאלות השנויות במחלוקת. בניגוד לתקנה המקבילה הנוגעת לסדרי הדין בבג"צ אשר עוסקת בעתירה עצמה ולא רק בתצהיר התשובה, האפשרות לקבל פרטים נוספים, בהתאם לתקנה 11 (א) נוגעת לאמור בכתב התשובה , וזו בלבד, ואין ניתן לדרוש מידע או מסמכים שלא נועדו להבהרה או השלמה של נימוקים הנזכרים בכתב התשובה או הנוגעים להם".

(וראו גם החלטת כב' השופט גרשון בעת"מ 2244/04 מחצבי אבן בע"מ נ' עיריית נשר ואח' (21.11.04):

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>