חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עת"א 47131-02-16 היועץ המשפטי לממשלה נ' טקה

תאריך פרסום : 29/06/2016 | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
47131-02-16
22/03/2016
בפני השופטים:
1. הנשיא אברהם טל-אב"ד
2. ד"ר שמואל בורנשטיין
3. דבורה עטר


- נגד -
העותר:
היועץ המשפטי לממשלה
המשיבים:
1. אשר טקה
2. ועדת השחרורים

פסק דין

 

 

 

1.המשיב מרצה מאסר ראשון למשך 4.5 שנים בגין הריגת המנוח, שביצע יחד עם אחרים נושא ת"פ 41571-03-13 (בימ"ש לנוער בבימ"ש מחוזי בת"א-יפו) שכתב האישום וגזר הדין בו צורפו כנספחים ב' וג' לעתירה.

ביום 17/2/16 החליטה המשיבה 2 (להלן: "הוועדה") לשחרר את המשיב על תנאי בתנאי תוכנית רש"א שמשתרעת על כל תקופת הרישיון וכוללת, בין השאר, מעצר בית לילי באיזוק אלקטרוני וטיפול גמילה מאלכוהול בעמותת "אפשר" (ראה נספח ח' לעתירה).

החלטה זו היא נושא העתירה שבפנינו.

 

2.בפני הוועדה הונחו, בין השאר, חוו"ד עו"ס הכלא, עמדת נפגעי העבירה ותוכנית רש"א שהוצגו גם בפנינו.

עפ"י דו"ח העו"ס, המשיב השתלב במחלקה טיפולית בכלא אופק, השתתף בקבוצות אדלר וחינוך וגורמי הטיפול התרשמו שהוא מודה ומתחרט על מעשיו ומשייך אותם לכך ששתה אלכוהול אך טוען שלא היה שיכור בזמן קרות האירוע.

בעדכון מיום 16/2/16 כתבה העו"ס שמאחר והמשיב נמצא לפני ועדת שחרורים אין מקום להביאו בפני ועדת שיקום.

בעדכון נוסף שהתקבל לאחר הדיון בפנינו כתבו גורמי הטיפול שהמשיב נבדק ע"י נרקולוג ביום 29/2/16 ועפ"י חוות דעתו הוא לא מכור לאלכוהול ולא זקוק לתוכנית שיקומית לנפגעי אלכוהול.

3.משפחת המנוח מתנגדת לשחרורו המוקדם של המשיב, שמעשהו הביא חורבן של ממש עליה, והיא חוששת משחרורו, שכן הוא לא בחל בשימוש באלימות קשה כלפי המנוח ומאחר ובימים אלה מתנהל הליך בתביעה אזרחית שהגישה נגד המשיב ושותפיו להריגת המנוח.

 

4.רש"א התרשמה שהמשיב הוא בעל כוחות לשינוי, לוקח אחריות למעשיו ומוכן להשתלב בתוכנית ארוכה ורחבה כפי שהוכנה לו.

 

5.החלטת הוועדות נושא העתירה

 

א.הוועדה, שדנה בבקשת המשיב לשחרור מוקדם ביום 14/12/15, נתנה דעתה להתנהגותו של המשיב, שתוארה על ידי בית המשפט בגזר דינו כ"חייתית", בעת שביצע לינץ' במנוח, יחד עם אחרים, ועיינה בעמדת משפחת המנוח שמתנגדת לשחרור המשיב.

הוועדה התרשמה שהמשיב עבר מסלול שיקום מרשים בכלא ושינה תודעתו ביחס להתנהגותו האלימה אך קבעה שלא די בתוכנית רש"א שהוצגה בפניה כדי לתת מענה טיפולי לצריכת האלכוהול של המשיב, כפי שצרך עובר לאירוע נושא מאסרו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ