עת"א 25901-11-14 ג'(אסיר) נ' משטרת ישראל/שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר
|
עת"א בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
25901-11-14
24.12.2014 |
|
בפני השופט: רון שפירא - סגן נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: ש' ג' (אסיר) |
המשיבים: 1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר 2. מדינת ישראל |
| פסק דין | |
הרקע לעתירה וטענות הצדדים:
בפני עתירה נגד החלטת המשיב אשר דחתה בקשתו של העותר לצאת לחופשות. כמו כן, העתירה מופנית נגד החלטת המשיב שאינו מאפשר לעותר ביקורים פתוחים עם בני משפחתו (אמו שהינה חירשת – עיוורת ובתו הקטינה) ואינו מעביר את העותר לאגף נקי מסמים. עוד טוען העותר כי אינו מקבל את הטיפול הרפואי שהוא זקוק לו (למרות שטענה זו לא נכללה בעתירה שהוגשה היא נטענה במהלך הדיון שהתקיים בעתירה ולכן אתייחס אליה בהמשך).
העותר מרצה מאסר בגין עבירות תעבורה, הכוללות נהיגה בזמן פסילה וללא ביטוח, נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול, החזקת חשיש ועבירות כלפי המשפט. העותר בעל רקע של שימוש בסמים. החל לרצות מאסרו ב-14.7.14 ובקליטתו למעצר רואיין על ידי עו"ס והצביע על שימוש בסמים ואף הודה בנהיגה תחת השפעת סמים. בקשתו לצאת לחופשות נדחתה מהטעם שהוא מסרב להליך גמילה מסמים. מטעם זה ולאור אי נטילת אחריות לביצוע העבירות נקבע כי נשקפת ממנו מסוכנות לציבור. העותר טען לפני הגורמים הטיפוליים בשב"ס כי אין לו צורך בטיפול וכי מדובר בשימוש מזדמן בסמים.
העותר טוען כי החלטות המשיב לוקות בחוסר סבירות קיצוני. נטען כי נרקולוגית בית הסוהר בדקה את העותר ומצאה כי הוא נקי מסמים וכי בדיקות שתן שמסר מעידות על ניקיונו מהם. כן נטען כי אין בעניינו מידעים מכל סוג שהוא ותפקודו בבית הסוהר הינו חיובי. הוא אינו יכול לעבוד מכיוון שסובל מבעיות גב קשות וכאבים עזים ונטען כי זו הסיבה שנהג להשתמש בקנאביס.
בעניין הביקורים הפתוחים טוען העותר כי אמו היא עיוורת – חירשת ולכן כדי לקיים את המפגש היא צריכה לפגוש את בנה בביקור פתוח. נטען כי הומצאו מסמכים רפואיים של האמא לשב"ס אך בכל זאת לא אפשר המשיב את הביקורים הפתוחים. כן נטען כי גם בתו של העותר, שהינה בת 3, לא צריכה להיכנס לביקור סגור עם זכוכית כדי לראות את אביה.
באשר למצבו הרפואי של העותר נטען כי הוא סובל מכאבי גב קשים ונוטל כדורים אך אינו מקבל את הטיפול שנקבע לו (טיפול תרופתי, חגורת גב ונעליים אורתופדיות).
בנוגע לבקשת העותר לצאת לחופשה טוען המשיב כי בפקודת הנציבות העוסקת בחופשות אסירים נקבע כי אסיר יצא לחופשה בתנאי שישתתף במסגרת טיפולית, במידה שהאסיר הוגדר מתאים לטיפול וקיימת יכולת של שב"ס לטפל בו. נטען כי חופשתו נדחתה בחודש אוקטובר 2014 לאור התנגדות גורמי הטיפול. לעותר הרשעות קודמות בגין עבירות תעבורה וסמים. נטען כי מתסקיר המבחן עולה כי העותר מתקשה לשתף ולפתח קשר טיפולי, מצמצם מאחריותו וזקוק למסגרת מציבת גבולות. ממסמך שנערך על ידי גורמי הטיפול בשב"ס עולה כי העותר שולל קיומה של התמכרות ומצהיר על ניקיון מסמים, אך החומר המצוי בתיקו מצביע על מהימנות מוגבלת בדיווחיו אודות הניקיון מסמים. גורמי הטיפול בכלא התרשמו שהעותר זקוק לטיפול גמילה ובהעדר טיפול גמילה קיים פוטנציאל מסוכנות בחופשה.
בעניין בקשת העותר לביקורים פתוחים נטען כי על פי הפקודה הביקורים יהיו תחת מחיצה. לפנים משורת הדין הגורמים הרלוונטיים רצו לאשר לעותר ביקור פתוח עם אמו בחודש נובמבר 2014 אך העותר היה מעורב באירוע שגרר דין משמעתי ולכן הכוונה היא לתת לעותר ביקור פתוח במהלך חודש דצמבר, בכפוף להתנהגות חיובית מצד העותר.
באשר לשילובו של העותר באגף נקי מסמים נטען כי העברה לאגף נקי מסמים היא הליך הדרגתי המתבטא במתן בדיקות שתן נקיות לאורך זמן, חוו"ד גורמים מקצועיים והתנהגות חיובית לאורך זמן. במקרה זה נלקחו מהעותר רק שתי בדיקות שתן נקיות והעותר היה מעורב בדין משמעתי, לכן טרם התמלאו התנאים הבסיסיים להעברתו.
בכל הנוגע למצבו הרפואי של העותר נטען כי העותר נבדק על ידי אורטופד והומלץ כי יעבור CT מותני ויקבל כדורים ומשחה. נטען כי המשיב מיישם את המלצת הרופא האורטופד והעותר מקבל את כל הטיפול שהומלץ על ידי הרופא. העותר ביצע CT מותני וטרם התקבלה תוצאה. כמו כן, נקבע לעותר תור נוסף לאורטופד באמצע חודש ינואר 2015. העותר ציין בפני רופאת הכלא כי אינו מעוניין לצאת למומחה האורטופדי. עוד נטען כי לצורך אישור חגורת גב ונעליים אורטופדיות יש להציג המלצת אורטופד, אך מה שהוצג על ידי העותר הינו חוו"ד רופא מטפל אשר שלח התייחסותו מבלי לראות את האסיר ולכן הוא הופנה לטיפול אורטופד ביוזמת המשיב והוא נמצא בטיפול ומעקב לפי הצורך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|