- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"א 24039-06-16 מזרחי(עציר) נ' מדינת ישראל
|
עת"א בית המשפט המחוזי ירושלים |
24039-06-16
23.6.2016 |
|
בפני השופט: משה דרורי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: זוהר מזרחי (עציר) עו"ד מיכאל עירוני |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד מוריה הירש-כהן |
| פסק דין | |
|
1.בתיק זה מתעוררת השאלה, מה לעשות כאשר אדם היה באיזוק אלקטרוני, עקב עבירה אחת, ובמהלך האיזוק האלקטרוני, החליט שופט אחר כי עליו לרצות עונש מאסר בפועל, עקב אי ביצוע עבודות שירות, בקשר לעבירה אחרת.
2.אין מחלוקת בין הצדדים כי הסטטוס של העותר כרגע הוא סטטוס של אסיר המרצה עונש של מאסר, חלף עבודות השירות האמורות.
3.ב"כ העותר מבקש כי ייקבע שהסטטוס של מרשו הוא אסיר.
4.ב"כ המשיבה סבורה כי יש לעותר סטטוס כפול.
5.לאחר שמיעת ב"כ הצדדים הגעתי למסקנה כי אין כמעט הבדלים ביניהם וכל המחלוקת תלויה בנהלים או ביישום המחייב הבהרה משפטית, וזאת אעשה בפסק הדין.
6.לעניין מעמדו של העותר בתקופת ריצוי עונש המאסר חלף עבודות השירות, דינו כאסיר, ועל כן הוא זכאי לחופשות ולזכות לפניה לניכוי שליש או ניכוי מינהלי אחר, וכן זכאי למגורים או ליתר התנאים של אסיר (לעומת עציר).
7. ברם, אם וכאשר העותר יסיים את ריצוי העונש, אין מחלוקת כי יחזור להיות עציר, במסגרת איזוק אלקטרוני, אלא אם כן תינתן החלטה אחרת על ידי אותה ערכאה ואותו שופט שקבע את האיזוק האלקטרוני.
8.אם וכאשר יהיה זכאי העותר לחופשות במהלך תקופת המאסר, יודיע השב"ס על המועד המיוחד לחופשה ליחידה לאיזוק אלקטרוני, והיא תדאג לכך שהעותר יהיה באיזוק בתקופת חופשתו מהכלא, וזאת באותם תנאים שנקבעו בהחלטת האיזוק, לרבות: הימצאות בבית פלוני,, ובפיקוח אנשים שהוזכרו בהחלטת האיזוק, ואותם ערבים מודעים לכך כי אם העותר יפר את הוראות האיזוק האלקטרוני, יש סיכון שערבותם תחולט.
9.אני סמוך ובטוח כי מערכות השב"ס והאיזוק האלקטרוני יוכלו להגיע לתיאום ישיר ביניהם, שכן מיקומה של יחידת האיזוק האלקטרוני היא בתוך מערך שב"ס. אין צורך שבית המשפט יורה הוראות מינהליות לתתי מערכות בתוך השב"ס כיצד להסדיר ביניהם את התקנת האיזוק על קרסולו של העותר, סמוך לפני יציאתו לחופשה, והסרתו ממנו לאחר תום החופשה; ובנוסף לכך, תדאג מערכת האיזוק האלקטרוני לכל הקשור בגיבוי של האיזוק האלקטרוני בטלפונים הנמצאים בבית, שכבר אושר על ידי מערכת האיזוק האלקטרוני כבית הראוי לשמש כחלופת מעצר באיזוק אלקטרוני, דהיינו: רח' מגדל ים 6, מודיעין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
