- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"א 21627-05-15 חוואג'ה(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מנהליים |
21627-05-15
27.5.2015 |
|
בפני השופט: סגן הנשיא תאופיק כתילי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: שוקרי חוואג'ה (אסיר) |
המשיב: שרות בתי הסוהר |
| פסק דין | |
-
לפניי עתירת האסיר, שוקרי חוואג'ה, המופנית כנגד החלטת שירות בתי הסוהר (להלן: "המשיב"), להחזיקו בתנאי הפרדת יחיד. לעתירה הצטרפה כעותרת נוספת, עמותה המכונית "הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל", אולם בדיון שהתקיים ביום 21.5.15 הוריתי על מחיקתה מן העתירה.
-
נגד העותר הוגש כתב אישום, בבית-משפט צבאי, המייחס לו עבירות של חברות ופעילות בהתאחדות בלתי מותרת, סחר בציוד מלחמתי, ביצוע שירות עבור התאחדות בלתי מותרת (מספר עבירות), נוכחות באסיפה של התאחדות בלתי מותרת, והחזקת רכוש השייך להתאחדות בלתי מותרת, בגין פעילותו לכאורה, בשירות ארגון החמאס. במקביל, נעצר העותר עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
-
ביום 16.12.14 הועבר העותר מכלא "עופר" בו היה עצור ממועד סיום חקירתו, לבית הסוהר "איילון", שם הוחלט על החזקתו באגף ההפרדה, בתנאי הפרדת יחיד. ביום 1.2.15 הועבר העותר לאגף ההפרדה בבית כלא "מגידו".
-
העותר טוען כי החזקתו בהפרדה נעשית משיקולים זרים, ובלתי חוקיים, כאשר המניע העיקרי להפרדתו הנו ענישה והפעלת לחץ פסול. עוד מלין העותר על כך שהדין מאפשר למשיב להחזיק אסיר בהפרדת יחיד במשך ששה חודשים בטרם תופעל ביקורת שיפוטית על החלטתו לעשות כן, ולטענתו מדובר בחוק הנוגד את הוראות חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. במהלך הדיון, ביקש ב"כ העותר מבית-המשפט לעיין בחומר החסוי הנוגע לעותר, ולבחון אם ישנה הצדקה להחזקתו בהפרדה.
בנוסף מלין העותר על תנאי החזקתו בכלא מגידו, על העובדה שהוא זוכה לשעת טיול אחת בלבד ביום, גם במהלכה הוא מבודד מאסירים אחרים, ועל הדרדרות במצבו הבריאותי והנפשי. כן טוען העותר כי החלטת המשיב על הפרדתו נמסרה לו בעל-פה וללא נימוקים כלשהם, מעבר ל"סיכון בטחון המדינה". עוד הוסיף העותר כי המשיב מונע ממנו ביקורי משפחה, ובמהלך מעצרו זכה לביקור אחד בלבד של משפחתו הקרובה, ביום 1.4.15.
-
ב"כ המשיב טען כי הפרדתו של העותר נעשית משיקול ענייני ולא ענישתי, כאשר הנימוקים לכך נעוצים במידע העולה מן החומר החסוי הקיים בעניינו של העותר, והוגש לעיון בית-המשפט. עוד דחה ב"כ המשיב את טענתו של העותר בעניין אי חוקתיות פקודת בתי הסוהר, המאפשרת למשיב השמת אסירים בהפרדה, למשך ששה חודשים, מבלי שיהא עליו לפנות לבית-המשפט לשם קבלת היתר לכך. לטענת ב"כ המשיב מדובר בהוראה מידתית, ובית-המשפט העליון נדרש לא פעם לאופן הפעלת הוראת חוק זו. באשר לעותר דנן, נמסר ע"י ב"כ המשיב, כי החזקתו בהפרדה הוארכה על-ידי הגורמים המוסמכים במשיב, תוך מסירת הודעות בכתב לעותר, כאשר על שתיים מהן הוא חתם ועל אחת מהן הוא סירב לחתום. מכיוון שנימוקי ההפרדה נעוצים בסיבות ביטחוניות ומודיעיניות, פקודות נציבות שב"ס מאפשרות שלא לפרט את הנימוקים בפני האסיר. כמו-כן, נערך לעותר שימוע כדין. באשר למניעת ביקורים, נמסר, כי החלטה זו נתקבלה על-ידי נציב שב"ס בהתאם לחוות-דעת של גורמי הביטחון, וממילא בעניין זה קיימת עתירה נוספת אשר תלויה ועומדת בפני בית-המשפט.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
