- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עת"א 10609-11-15 נ'(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים ואח'
|
עת"א בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לעניינים מנהליים |
10609-11-15
11.11.2015 |
|
בפני השופט: יוסף בן-חמו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העותר: מ.ש.נ |
משיבים: 1. שרות בתי הסוהר-מחלקת האסיר - זימונים 2. מדינת ישראל |
| החלטה | |
בפני עתירה דחופה שהוגשה ביום 9/11/15 לחופשה חריגה. העותר מבקש לאפשר לו לצאת להשתתף באזכרה במלאת שנה לפטירת אחיו הצעיר, אזכרה שאמורה להתקיים ביום 12/11/15.
העותר מציין כי לא הורשע בעבירות כלפי בן משפחה, ולפיכך, אין מקום לקבלת חוות דעת של וג"ע שכן בכתב האישום נמחק סעיף אישום זה.
ב"כ המשיבה ביקשה לדחות את הדיון על מנת שיהא סיפק בידה לקבל חומרים רלוונטיים מאחר ולא נמסרה הודעה במועד לב"כ העותר, נערך דיון במועד שנקבע – אתמול – 10/11/15.
בדיון זה חזר ב"כ העותר על טענותיו כמפורט בפרוטוקול ולאור ההסכמה, ניתנה הוראה למשיבה להגיש את תשובתה בכתב עד להיום.
ב"כ העותר טען כי העותר ואביו המרצים עונש מאסר בשל אותה פרשייה, יצאו לחופשות חריגות עובר לפטירתו של אחיו של העותר ועל כן, אין הצדקה למנוע את ההשתתפות באזכרה במלאת שנה.
העותר מרצה עונש מאסר של 3.5 שנים בגין עבירות של מעשה מגונה בנסיבות אינוס (ריבוי עבירות) וכן מעשה סדום.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן בהן הודה, ביצע העותר במשך תקופה של כ- 4 שנים, במתלוננת, שהיא בת דודו, קטינה מתחת לגיל 14, את המעשים המפורטים בכתב האישום המתוקן שצורף כנספח. אביו של העותר שגם הוא הגיש בקשה לחופשה חריגה, מרצה עונש מאסר בשל עבירות מין כלפי אותה מתלוננת. הדיון בבקשתו לחופשה חריגה נקבע לדיון היום בבית המשפט במחוז מרכז.
העותר מסווג לקטגוריה א', טרם שולב בסבב חופשות. בהתחשב במהות העבירות בהן הורשע, היה צורך בקבלת עמדת מב"ן ועמדת וג"ע. ב"כ המשיבה טוענת כי וג"ע מתנגדים לחופשה החריגה, בציינם כי יציאתו של העותר לחופשה חריגה תהא ידועה לנפגעת העבירה, הן בשל הקרבה המשפחתית והן בשל הקרבה הפיזית. לטענתה, דווקא טיעוני ב"כ העותר לפיהם אביה של נפגעת העבירה לא מתנגד ליציאה לחופשה חריגה, רק מחדדת את הפתולוגיה המשפחתית ומדגישה איך פעם אחר פעם צרכיו של הפוגע קודמים לצרכיה ומצבה הנפשי העגום של הנפגעת שהיתה ככלי ביד היוצר לצרכיו ודחפיו של העותר.
וועדת וג"ע סבורה שהמסר כתוצאה מיציאתו לחופשה יהיה שלילי גם לעותר ומשפחתו וגם לנפגעת העבירה ששיקומה וצרכיה קודמים לכל בקשה של הפוגע.
המשיבה מציינת כי אמנם מב"ן לא הביע התנגדות גורפת ליציאה לחופשות בתנאים כפי שפורטו, אך בנסיבות המקרה שבפנינו, יש להעדיף את חוות הדעת של וג"ע.
בעניין זה מפנה המשיבה להלכה שנקבעה בעניין יגר, רע"ב 6466/11.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
