- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נג'אר נ' מדינת ישראל
|
עפ"ת בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים |
36571-09-15
1.11.2015 |
|
בפני השופטת: רונית בש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: יעקב נג'אר |
המשיבה: מדינת ישראל |
| פסק דין | |
1.לפני ערעור על החלטת בית משפט השלום לתעבורה בחיפה, כב' השופט כרמית פאר גינת (להלן: "בית משפט קמא"), מיום 4.8.15, שניתנה בתיק תת"ע 4601-04-14 בבקשת המערער לחישוב תקופת הפסילה, לפיה הורה בית משפט קמא, בהינתן תגובת המשיבה ומאחר שרישיון הנהיגה של המערער הופקד ביום 5.7.15, כי מניין הפסילה יחל מיום ההפקדה, 5.7.15 ולא כמתבקש ע"י המערער (מיום 3.1.15) (להלן: "ההחלטה"). בקשה נוספת שהגיש המערער לעיון חוזר בהחלטה נדחתה בהחלטה נוספת, שניתנה ביום 16.9.15 ע"י בית משפט קמא.
נימוקי הערעור
2.מנימוקי הערעור עולה , כי ביום 6.10.14 הורשע המערער, בהיעדרו ובנוכחות בא כוחו הקודם, בעבירה שעניינה נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים והושת עליו, בין היתר, עונש של פסילת רישיון נהיגה בפועל למשך 7 חודשים. לבקשת בא כוחו של המערער, הורה בית משפט קמא, כי תקופת הפסילה תחל ביום 3.1.15, כשלושה חודשים לאחר מועד מתן גזר הדין.
3. המערער מציין בנימוקי הערעור, כי ידע כי פסילת רישיונו תחל ביום 3.1.15, אך לטענתו, לא הובא לידיעתו על ידי בא כוחו, כי עליו להפקיד את רישיונו במזכירות בית המשפט לצורך תחילת מניין תקופת הפסילה. לטענת המערער, עם תום תקופת הפסילה, פנה ביום 5.7.15 למשרד הרישוי על מנת לקבל אישור בדבר סיום תקופת הפסילה, אולם נמסר לו, כי היה עליו להפקיד את רישיונו במזכירות בית המשפט וכי משלא עשה כן, טרם החלה להימנות תקופת הפסילה. בו ביום הפקיד המערער את רישיונו, כנדרש.
4.לטענת המערער, שגה בית משפט קמא עת שהורה, כי מניין הפסילה יחל מיום 05.07.15, המועד בו הפקיד המערער את רישיונו בפועל. המערער טוען כי, בית משפט קמא לא נימק את החלטתו ולא פירט את הנימוקים, אשר הובילו אותו לדחות את הבקשה. המערער מוסיף וטוען בנקודה זו, כי בית משפט קמא כלל לא התייחס לטענותיו של המערער, לגופו של עניין, ואף לא ביקש את תגובת בא כוחו שייצג אותו בדיון בפני בית משפט קמא. עוד נטען, כי בית משפט קמא לא קיים דיון, במעמד הצדדים, בפניו וכן לא קבע בהחלטתו, כי הוא אינו מאמין לטענותיו של המערער, אלא קבע, כי נוכח ההלכה הקיימת (בש"פ 9075/12 מוחמד ג'אבר נ' מ"י, פורסם בנבו ,14.4.14) (להלן:" הלכת ג'אבר"), יש לדחות את הבקשה.
5. המערער סבור, כי לאור טענותיו וחרף הפסיקה הנוהגת בעניין, היה ראוי ולו, לפנים משורת הדין, כי בית משפט קמא יקיים דיון במעמד הצדדים וייתן לו הזדמנות לשטוח טענותיו ולהציג את הראיות שברשותו.
6. המערער צרף להודעת הערעור את הבקשה לחישוב תקופת הפסילה, שהוגשה בפני בית משפט קמא מלווה, בין היתר, בתצהיר המערער לתמיכה בטענותיו.
7. לפיכך, עותר המערער כי בית המשפט יקבל את הערעור ויורה על חישוב תקופה הפסילה, זאת מיום 03.01.15. לחילופין, מבקש המערער כי בית המשפט יורה על השבת הדיון בפני בית משפט קמא, שיתקיים במעמד הצדדים, שאז ייחקר המערער על האמור בתצהירו ויתאפשר לו להעלות את טענותיו.
טיעוני ב"כ הצדדים בדיון
8.בדיון בפניי היום חזר ב"כ המערער על האמור בהודעת הערעור.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
