עפ"ס 3139-10-14 ורטנסקי נ' לאומית שירותי בריאות ואח'

: | גרסת הדפסה
עפ"ס
בית דין ארצי לעבודה
3139-10-14
29.10.2014
בפני הנשיא:
יגאל פליטמן - אב"ד

- נגד -
המערער:
מיכאל ורטנסקי
המשיבים:
1. לאומית שירותי בריאות
2. משרד הבריאות

פסק דין

 

 

 

הנשיא יגאל פליטמן

  1. לפני ערעור על החלטת בית הדין האזורי בתל אביב - יפו (השופטת אסנת רובוביץ - ברכש; חב"ר 32860-05-13) מיום 25.8.14, שלא לפסול עצמו מלדון בתביעת המערער וכן בקשה מטעם המערער להעביר את הדיון בתובענה מטעמו, בתיק חב"ר 32860-05-13, מבית הדין האזורי לבית הדין הארצי.

    הרקע לבקשה

    1. עניינו של ההליך המתנהל בבית הדין האזורי הוא בתביעת המערער, שאינו מיוצג, נגד לאומית שירותי בריאות ומשרד הבריאות (להלן - המשיבים), שהוגשה לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, תשנ"ד - 1994, בין היתר בנושא מימון טיפול פוטותרפי בים המלח והנסיעות הכרוכות בכך ומימון תרופת הלפיטור (Lipitor).

    2. ביום 21.11.13 התקיים דיון בתובענה, במסגרתו המליץ בית הדין האזורי לצדדים כי תתכנס ועדת חריגים (להלן - ועדת החריגים) לדון בעניינו של המערער וכי המערער יתקן כתב תביעתו באופן בו הטענות והעילות יטענו באופן תמציתי. ביום 1.12.13 התכנסה ועדת ערר של לאומית שירותי בריאות (להלן - קופת החולים) כדי לדון בבקשת המערער בהתאם למתווה בית הדין האזורי. בדיון מיום 20.5.14 ניתן תוקף להסכמת הצדדים לפיה המערער יגיש כתב תביעה מתוקן תוך 45 יום ובכפוף להחלטה בדבר בקשה למתן פטור מאגרה יוגש כתב הגנה מתוקן. כמו כן הוסכם כי כתבי הטענות לרבות כתב התביעה המתוקן לא יעלו על 10 עמודים ועילות התביעה יהיו באופן תמציתי וברור.

    3. ביום 6.8.14 הגיש המערער לבית הדין האזורי בתל אביב - יפו, בקשה ארוכה לפסילת השופטת אוסנת רובוביץ ברכש. בבקשה הועלו טענות רבות וקשות נגד השופטת. המערער טען, בין היתר, כי השופטת התעלמה מפניות המערער לחייב את הנתבעים בהוצאות; השופטת מנעה דיון בהסכמות הצדדים מיום 21.11.13 לדון בנושא תרופת "ליפיטור"; השופטת מנעה רישום דברים הנאמרים בפרוטוקול הדיון; השופטת פעלה להדרתו של המערער מההליך בזמן שאישרה לנתבעים הארכות מועד; השופטת התעלמה מנוכחות המערער בדיון מיום 20.5.14, זאת "כדי להקשות אימים על התובע וייתכן ולהביא לסיום חייו.. מוקדם ככל האפשר" כלשונו; השופטת העירה, במעמד הדיון מיום 20.5.14, הערות המצדדות בהשארת קופת החולים לבדה בהליך; השופטת התעלמה מפגיעה אישית במערער, מצד קופת החולים בתגובותיה.

    4. בתגובת קופת החולים, מיום 19.8.14, נטען כי בקשת המערער אינה מבוססת על עילה שבדין לפסלות שופט. קופת החולים סברה כי בית הדין נוהג עם המערער, אשר אינו מיוצג, לכל אורך ההליך, באורך רוח ובסבלנות רבה.

    5. ביום 25.8.14 ניתנה החלטת השופטת אסנת רובוביץ ברכש בה נקבע כדלקמן:

      "לאחר שעיינתי בבקשה לפסלות ובתגובה, לא מצאתי כל בסיס לבקשה.

      סבורה אני כי אין לבית הדין כל מניעה לדון בתיק זה באופן אובייקטיבי ומקצועי וללא משוא פנים, כפי שנעשה עד כה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>