חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עפ"ג 4209-09-15 נסראוי נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
עפ"ג
בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים פליליים
4209-09-15
2.12.2015
בפני השופטים:
1. י. גריל שופט בכיר (אב"ד)
2. כ. סעב שופט
3. ש. ברלינר
4. שופט עמית


- נגד -
מערער:
הית'ם נסראוי
עו"ד אלון נשר – ס. ציבורית
משיבה:
מדינת ישראל
עו"ד גב' מאיה הרטמן
פסק דין
 

 

א.בפנינו ערעור על גזר דינו של בית משפט השלום בקריות (כב' השופט י. טורס) מיום 8.6.15, ב-ת.פ. 5836-05-12, לפיו דחה בית המשפט את טענות המערער בדבר אי-תחולת מאסר מותנה בן 6 חודשים שהיה תלוי ועומד כנגדו, אך החליט שלא להפעילו אלא לחדש את התנאי לתקופה של 12 חודשים נוספים, החל ממועד גזר הדין, ובנוסף הטיל בית משפט קמא על המערער צו מבחן למשך 12 חודשים, 100 שעות של"צ וכן פיצוי בסך כולל של 3,000 ₪ לשני המתלוננים.

 

ב.נסיבות הענין הן אלה:

 

כנגד המערער, יליד 1984, הוגש כתב אישום מתוקן לפיו הואשם המערער בכך שביום 14.9.09 תקף עובדת זרה ילידת נפאל שאושפזה בבית החולים, תקיפה סתם לפי סעיף 379 של חוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "החוק"), ובהמשך משנחקר עשה מעשה בכוונה להפריע לשוטר במילוי תפקידו, לפי סעיף 275 של החוק.

 

בנוסף, ביום 7.9.09 גנב המערער מכשיר טלפון נייד השייך למתלונן (שהיה מאושפז בבית החולים), עבירה לפי סעיף 384 של חוק העונשין.

 

ג.בישיבת בית משפט קמא מיום 2.4.13, כפר המערער בעובדות כתב האישום והתיק נקבע לשמיעת העדויות.

 

ואולם, ביום 30.10.13 משתוקן כתב האישום מכח הסדר טיעון, הודה המערער בעובדות כתב האישום המתוקן והורשע בהתאם.

 

ד.בישיבה מיום 22.1.14 הורה בית משפט קמא על הזמנת תסקיר שירות המבחן, ואולם, המערער לא הופיע מספר פעמים לדיונים עד כי הובא מכח צו הבאה.

 

בית משפט קמא החליט, בישיבה מיום 8.12.14, ליתן הזדמנות נוספת למערער להראות כי חל שינוי ממש באורחות חייו וכי הוא נמצא בהליך שיקומי הכולל עבודה ואורח חיים נורמטיבי, ולפיכך קצב מועד נוסף לצורך קבלת תסקיר שירות המבחן.

 

בתסקיר מיום 18.3.15 צויין, כי לחובת המערער הרשעות קודמות בעבירות רכוש וסמים, והוא נדון בגינן למאסר בפועל וכן למאסר על דרך עבודות שירות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>