עע"מ 5728/16

: | גרסת הדפסה
עע"מ
בית המשפט העליון
5728-16
10.8.2016
בפני השופט:
י' עמית

- נגד -
המבקשת:
רשת תיכוני טומשין בע"מ
עו"ד רות ברק ועו"ד אמוץ ויס
המשיבים:
1. רשת עמל1ב"מ
2. עיריית אל-טירה
3. ועדת המכרזים עיריית אל-טירה
4. ראש עיריית אל טירה
5. עתיד רשת חינוך ובתי ספר בע"מ
6. משרד החינוך
7. המכללה הארצית להכשרה מקצועית

עו"ד אייל בליזובסקי ועו"ד אביאל פלינט
עו"ד מאזן דעאס
ו"ד יואב רזין ועו"ד רענן בן-עוז
עו"ד רן רוזנברג
החלטה

בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים בתיקי עת"מ 40345-06-16 ועת"מ 64561-05-16

 

 

 

 

 

 


           בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת ו' מרוז), בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, מיום 10.7.2016 בעת"מ 40345-06-16 ועת"מ 64561-05-16, בגדרו אושרה זכייתה של המשיבה 1 (להלן: עמל) במכרז להפעלת שני בתי ספר תיכוניים בעיר אל-טירה.
 

 

רקע עובדתי

 

  1. בחודש ינואר 2016 פרסמו המשיבים 4-2 מכרז להפעלת שני בתי ספר תיכוניים בעיר, בשנת הלימודים הקרובה (תשע"ז), עם אפשרות של העירייה להאריך ההסכם בארבע תקופות של שנה כל אחת. ביום 19.4.2016 העניקה המשיבה 3 (להלן: ועדת המכרזים) את מירב הניקוד לעמל, והמליצה עליה בפני המשיב 4 (להלן: ראש העיר) כזוכה במכרז. בחלוף מספר שבועות, ומשלא אושרה זכייתה של עמל במכרז על ידי ראש העיר, עתרה האחרונה לבית משפט קמא בבקשה לחייב את המשיבים לפרסם את זהות הזוכה במכרז. יצוין, כי הדחיפות בהכרזה אודות הזוכה במכרז נבעה, בין היתר, מהוראות חוק פיקוח על בתי ספר, התשכ"ט-1969 (להלן: חוק הפיקוח) ונהלי משרד החינוך, התוחמים את מועד הגשת הבקשה לרישיון הפעלת בתי ספר עד ליום 31.3 בשנה הקודמת לשנת הלימודים. ביום 26.5.2016 הודיע מנכ"ל העירייה לעמל כי לא זכתה במכרז. בתגובה, עמל פנתה לעירייה בדרישה לאכוף את המלצות הוועדה. משפנייתה נותרה בלא מענה, הגישה עמל עתירה נוספת לבית משפט קמא, בה ביקשה להצהיר עליה כזוכה במכרז, בהתאם להמלצות ועדת המכרזים, ולחילופין, להשיב את הדיון לוועדת המכרזים, על מנת שזו תמליץ על זכייתה. מנגד, המבקשת הגישה עתירה לביטול המכרז, בנימוק כי תוצאותיו מוטות ונסמכות על מידע כוזב. שתי העתירות אוחדו ונשמעו בפני בית משפט קמא.

 

החלטת בית משפט קמא

 

  1. בית משפט קמא בחן את תקינותו של הליך המכרז, ומצא כי המכרז נוהל "כדין וללא דופי". לגופם של דברים, נקבע כי לא קמה עילה לפסילת הצעתה של עמל על בסיס עילה של "ניסיון רע" בשנים קודמות בטירה, וכי אין בהתעלמות ועדת המכרזים, ככל שהייתה, מניסיונה של עמל בטירה בשנים 2011-2005, כדי להוביל לפסילת המכרז. נקבע כי ראש העיר – שלא התערב בניסוח המכרז, ולא התריע על התנגדותו לזכייתה של עמל על בסיס הניסיון הרע שנצבר מולה כאשר ניהלה את אחד מבתי הספר בטירה במהלך השנים 2011-2005 – השתהה במכוון בפרסום עמדתו ביחס להמלצת הוועדה על מנת ליצור מצב של "מעשה עשוי" לקראת שנת הלימודים הקרובה ובכך חרג מסמכותו ונהג בחוסר תום לב. בנוסף, היה עליו לערוך שימוע לעמל, טרם החלטתו שלא לאמץ את המלצת הועדה. לפיכך, נקבע כי אין תוקף להחלטתו שלא לאשר את זכייתה של עמל, כי דינה להתבטל, וכי יש לאמץ את החלטת ועדת המכרזים. טענה נוספת של המבקשת, לפיה יש לבטל את תוצאות המכרז כיוון שהערבויות שהוציאו המציעות פקעו בתאריך 23.5.3016, נדחתה, משנמצא שהשיהוי בהכרזה על הזכייה במכרז נגרם מהתנהלותו המכוונת של ראש העיר. נוכח האמור, נדחתה עתירתה של המבקשת לביטול המכרז, עתירת עמל התקבלה, ובית המשפט הורה על זכייתה של עמל במכרז, בכפוף לקבלת רישיונות מתאימים ממשרד החינוך על פי חוק הפיקוח.

 

           על החלטה זו נסבה הבקשה לעיכוב ביצוע שבפני.

 

טענות הצדדים

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>