עמש"מ 51852-02-14 ד"ר ברשדסקי נ' מדינת ישראל
|
עמש"מ בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים פליליים |
51852-02-14
14.7.2014 |
|
בפני השופט: יגאל גריל-ס. נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: ד"ר מרק ברשדסקי עו"ד מארק רוזן ואו שי צדקה ואח' |
המשיבה: מדינת ישראל – משרד הבריאות פרקליטות מחוז חיפה (אזרחי) עו"ד תמי בראל |
| החלטה | |
1.בפניי בקשתו של מבקש העיון, עו"ד איתי בן הרא"ש, לעיין בתיק בית המשפט בהליך זה, לרבות בכתבי הטענות, בדו"חות, בחוֹות דעת, חוזרים, פרוטוקולים, מאמרים, מסמכים, ומוצגים בכל הקשור להתנהלותו של המערער.
2.מבקש העיון מציין בבקשתו, כי הוא מייצג את מר לאוניד פרייברג במסגרת תביעה שהוגשה לבית משפט השלום בחיפה (ת"א 16194-04-11), בה נטען כי המערער העניק לכאורה טיפול רשלני למרשו. לטענת מבקש העיון, העיון בתיק יסייע בניהול תביעתו של מר פרייברג, ויאפשר לפרוש בפני בית משפט השלום את כל הנתונים הרלוונטיים ביחס לסוגיה המתבררת בפניו.
3.המערער מתנגד לבקשת העיון. לטענת המערער, בקשת העיון לא הוגשה על-ידי מר פרייברג, התובע בבית משפט השלום, אלא על-ידי בא כוחו, ולכן אין בעיון כדי לסייע למבקש העיון, אלא לכל היותר ללקוחו – מר פרייברג. לטענת המערער, משעה שאין למבקש העיון כל זיקה עניינית או מהותית לתיק, הרי שאין להיעתר לבקשת מבקש העיון.
בנוסף, כך לטענת המערער, מטרת הבקשה היא לנסות ולהגיש לבית משפט השלום ראיות שאינן קבילות, כגון דו"ח הוועדה, ומשכך אין רלוונטיות למסמכים שהתבקש בהם העיון לתביעה שהגיש מר פרייברג כנגד המערער. לטענת המערער, בקשת העיון היא בבחינת "מסע דיג" אחר ראיות שדינה להידחות.
עוד טוען המערער, כי המסמכים בהם מתבקש העיון חוסים תחת חיסיון, שכן פרטים אישיים של מטופלים ייחשפו למבקש, וזאת ללא הסכמתם של אותם מטופלים. לטענת המערער, מדובר במסמכים שהם בבחינת רשומות רפואיות של מטופלים שהוא העניק להם טיפול רפואי, ואין די בכך שההליך שבפני בית המשפט המחוזי מתנהל בדלתיים פתוחות, כדי לאפשר למבקש העיון לעיין באותן רשומות רפואיות.
לחלופין סבור המערער, כי יש להגביל את היקף העיון, או להתנות את העיון בתנאים, וזאת על מנת לצמצם ככל שניתן את הפגיעה בזכויות ובאינטרסים של המערער ושל מטופליו שלא ייחשפו פרטים מזהים אודותיהם.
4.ב"כ המדינה, הודיעה כי אין למדינה התנגדות לעיון, ובלבד ששמותיהם המלאים של מטופלים המוזכרים במסמכים אותם הגיש המערער (במסגרת העתירה ובמסגרת הבקשה לעיכוב ביצוע החלטת שרת הבריאות ולמתן צו ארעי) – יימחקו, וזאת בטרם יתאפשר עיון בהם על-ידי מבקש העיון.
5.בתשובת מבקש העיון נטען, כי בקשת העיון הוגשה על-ידו כעו"ד מייצג, במטרה לשרת את האינטרסים של מרשו, מר לאוניד פרייברג.
לגבי טענת המערער באשר לקבילותם של המסמכים, טוען מבקש העיון כי העניין יישקל, ככל שיהא בכך צורך, על-ידי כב' הנשיא א. סלאמה הדן בתיק בבית משפט השלום, ובא כוחו של המערער בתיק בית משפט השלום יוכל להשמיע את טיעוניו לגבי קבילותם של מסמכים אלה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|