חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עמותת בעלי יחידות טיים שרינג בטבריה קלאב הוטל נ' קלאב הוטלס אינטרנשיונל (א. ק. ה.) בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
15206-02-12
1.10.2013
בפני :
יהודה פרגו

- נגד -
:
עמותת בעלי יחידות טיים שרינג בטבריה קלאב הוטל
:
1. קלאב הוטלס אינטרנשיונל (א. ק. ה.) בע"מ
2. עו"ד בנימין קריתי

החלטה

החלטה

בפני המרצת פתיחה שעניינה עתירת עמותת בעלי יחידות טיים שרינג בטבריה קלאב הוטל (להלן: "העמותה").

עתירת העמותה הינה "להורות על מתן צו עשה והוראות ביצוע מתאימות, לשם מילוי חובת המשיבה, חברת קלאב הוטלס אינטרנשיונאל (א.ק.ה.) בע"מ (להלן גם "החברה"), להשיב לכלל החברים בעמותה, ללא תנאי וסייג, את מלוא כספי ההלוואה שניטלה מהם, לפני 25 שנים בדיוק, כחלק מהסדר הנושים, שנערך באמצעות המשיב הפורמאלי דנן, וקיבל את אישורו של בית משפט נכבד זה, ותוקף של פסק דין, אותו נמנעת החברה מלקיים כעת, ללא כל סיבה ממשית, ותוך ניסיון חמור ומקומם ממש, להותיר בידיה, כספים שניתנו לה כהלוואה בלבד, לתקופת זמן קצובה, שכעת, לאחר 25 שנים כאמור הגיע מועד פרעונה".

לדאבוני, כשלו ניסיונותיי לסייע בידי הצדדים להגיע להסדר כלשהו.

ביום 11.9.13 שלחה העמותה הודעה לביהמ"ש על פיה היא "נתקלה בסירוב מוחלט מצד ב"כ המשיבות" וכי "במצב דברים זה יש לברר את הליך הנדון כסדרו".

המשיבה (קלאב הוטלס) בדברי תגובתה דוחה את הנאמר בהודעת העמותה ותולה בעמותה את ניסיון "ההידברות" ומוסיפה: "במצב הדברים הקיים, קלאב הוטלס סבורה אף היא שאין מנוס מבירור ההליך".

אכן, יש לשים קץ לניסיון ההידברות בין הצדדים ולדון בתביעה לגופה.

בכתב התשובה להמרצת הפתיחה העלתה קלאב הוטלס טענות מקדמיות, אשר לטעמה, יש בגינן כדי למחוק או לדחות על הסף את התביעה/ המרצת הפתיחה.

ברי, כי לפחות לחלק מטענות סף אלו יש לתת מענה מיידי בטרם יוחלט על המשך ההליכים.

ואלו הם הנושאים המחייבים את התייחסות העמותה כבר עתה, כפי נוסחן בכתב התשובה:

1. "המרצת הפתיחה" דנא, כלל אינה המרצת פתיחה כדין, אלא מקבץ של תובענות כספיות אישית, משוללות יסוד, אשר הוגשו על ידי העמותה, המתיימרת לייצג בהקשר זה, שלא כדין, את חבריה, אשר נתנו, כביכול, "הלוואה" לקלאב הוטלס, אשר לא הושבה להם.

2. מדובר בשורה של תובענות כספיות אישיות, אשר על פניהן הן אף משוללות יסוד (אף שאין במסגרת התובענה, פירוט של כל התובענות הכספיות ואף לא פירוט מינימאלי של העובדות הרלבנטיות לכל אחת מהתובענות הכספיות. כך, לא ניתן לבחון את אותן תובענות כספיות, ובוודאי שלא ניתן להתייחס אליהן פרטנית).

...

10. שלישית, כמפורט בפרק ג(4) להלן, העמותה מתיימרת לייצג בהליך דנא, שורה ארוכה מאוד של חברי עמותה, וזאת, אף שאין לה הרשאה מפורשת, כנדרש בדי, לעשות כן. העמותה אינה רשאית לייצג חבריה, בתובענות אישיות כספיות נגד קלאב הוטלס, וממילא, יהא זה ראוי, נכון וצודק לסלק את המרצת הפתיחה על הסף.

...

57. ... לא כל בעלי יחידות הנופש אשר מחזיקים כיום ביחידות, אכן רכשו את יחידות הנופש במסגרת ההסדר ונספח ה', וכן, כי לא כל רוכשי היחידות במסגרת ההסדר ו/או מחזיקי שטרי ההון הינם, כיום, בהכרח, גם חברים בעמותה.

...

ג(1) המרצת הפתיחה אינה לא תובענה כספית במסווה, ובשל כך יהא זה ראוי, נכון וצודק לדחותה על הסף.

...

ג(2) דין התובענה להידחות על הסף עקב אי תשלום אגרה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>