עמ"ת 49911-07-15 יקוטי(עציר) נ' מדינת ישראל
|
עמ"ת בית המשפט המחוזי נצרת |
49911-07-15
28.7.2015 |
|
בפני השופט הבכיר: זיאד הווארי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
עורר: שקד בן משה יקוטי (עציר) |
משיבה: מדינת ישראל |
| החלטה | |
1.בפניי ערר על החלטת ביהמ"ש השלום בנצרת מיום 19/07/15 בתיק מ"ת 19574-10-14 על פיה הורה על דחיית בקשתו של העורר לעיון חוזר וביטול התנאים המגבילים אשר הוטלו עליו.
2.כנגד העורר הוגש בחודש אוקטובר 2014 כתב אישום בביהמ"ש השלום בנצרת המייחס לו, יחד עם אחר, עבירות של פריצה לבניין שאינו דירה וביצוע גניבה, וכן גניבת שני אופנועים. עם הגשת כתב האישום הוגשה בקשה למעצרו עד תום ההליכים. בישיבה מיום 15/10/14 הגיעו הצדדים לידי הסכמה, על פיה ישוחרר העורר בתנאים מגבילים שכוללים בין היתר מעצר בית מלא בביתו בעפולה.
ביום 05/11/14 הותר לעורר לצאת לעבודה. ביום 03/02/15 תוקן כתב האישום במסגרת התיק העיקרי לעבירה של קבלת רכב שהושג בפשע וזאת לאור טענת העורר כי קיבל את האופנוע בחושדו שהוא גנוב. העורר הודה בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום המתוקן, ונשלח לקבלת תסקיר מבחן. באותה ישיבה סוכם בין הצדדים על שינוי תנאי מעצר הבית למעצר בית לילי משעה 21:00 עד שעה 06:00.
ביום 01/07/15 הוגש תסקיר מבחן בתיק העיקרי, על פיו הגיע שירות המבחן למסקנה כי בשל קשייו של העורר לקחת אחריות על מעשיו הנידונים, קושי בהבנת חומרת מעשיו, מעורבותו הפלילית בעבר וקשייו לשתף פעולה עם שירות המבחן, כל אלה מעלים סיכון להישנות עבירה בעתיד. להערכת שירות המבחן העורר אינו פנוי רגשית וקשר בעל אופי טיפולי.
לאור עמדת שירות המבחן, ביקש ב"כ העורר לדחות את הדיון לשם קבלת תסקיר משלים. ב"כ המשיבה התנגדה לשליחת העורר לקבלת תסקיר משלים, אולם ביהמ"ש קמא בסופו של דבר דחה את הדיון ליום 11/10/15 על מנת לקבל תסקיר משלים אודות העורר.
3.ביום 19/07/15 התקיים דיון בפני ביהמ"ש קמא בבקשתו של העורר לביטול מלוא תנאי השחרור. ביהמ"ש קמא לאחר שבחן את בקשתו של העורר ולאור ההתפתחות בתיק, הקל בתנאי השחרור של העורר כך שאפשר לו לצאת מדי יום להתאווררות ללא כל ליווי וזאת מהשעה 09:00 עד שעה 11:00 ומהשעה 16:00 עד שעה 22:00, ביום שבת יכול לצאת ממקום המעצר להתאווררות משעה 08:00 עד שעה 13:00, ומכאן הערר בפניי.
4.הן בהודעת הערר והן בטיעוניו בפניי, חזר וטען ב"כ העורר כי יש לבטל את תנאי השחרור במלואם, וזאת משני נימוקים, האחד העדר עילת מעצר בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום המתוקן, והשני הוא חלוף הזמן של 9 חודשים מיום הגשת כתב האישום ועד היום.
מנגד, ביקשה ב"כ המשיבה לדחות את הערר. הפנתה לתסקיר שירות המבחן ולבקשת העורר בישיבה מיום 01/07/15 לדחות את הטיעונים לעונש לשם קבלת תסקיר משלים. לדידה, התנאים בהם שרוי העורר כיום משקפים הן את המסוכנות והן את חומרת העבירה, כאשר מדובר בתנאי מעצר מצומצמים לחלוטין.
5.לאחר שעיינתי בהודעת הערר, בחנתי את טיעוני הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דינו של הערר להידחות ואלה נימוקיי:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|