חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עמ"ת 42245-09-14 מדינת ישראל נ' עוויסאת(עציר)

: | גרסת הדפסה
עמ"ת
בית המשפט המחוזי ירושלים
42245-09-14
18.9.2014
בפני השופטת:
נאוה בן אור

- נגד -
העוררת:
מדינת ישראל
עו"ד גאולה כהן
המשיב:
מחמד עוויסאת
עו"ד נמיר אדלבי
החלטה

בית משפט השלום בירושלים (כב' השופטת ג' סקפה שפירא) דחה את בקשת העוררת להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים נגדו, ומכאן הערר שלפניי.

ההליכים בבית משפט קמא

1. נגד המשיב הוגש לבית משפט השלום כתב אישום, המייחס לו עבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות והתפרעות. האירוע התרחש ב- 5.8.14 סמוך לחצות לילה בכניסה לשכונת ג'בל מוכבר. המדובר בהתפרעות שהשתתפו בה עשרות אנשים, שהציתו פחים וצמיגים, יידו אבנים, ירו זיקוקים וזרקו בקבוקי תבערה לעבר שוטרים שהיו במקום במסגרת תפקידם. היו שוטרים שאף נפצעו.

המשיב נטל חלק בהתפרעות כשהוא רעול פנים. בכתב האישום נטען כי יידה אבנים לעבר השוטרים וכי כשהגיע כוח שוטרים נוסף לתגבור, זרק המשיב לעברו בקבוק זכוכית, שהתנפץ בסמוך אליהם וחלקי זכוכית עפו לעברם.

2. המשיב נעצר במקום, וכתב האישום, בלוויית בקשה למעצר עד לתום ההליכים, הוגש ב- 11.8.14.

ב"כ המשיב לא חלק על קיומן של ראיות לכאורה ועל עילת מעצר, והדיון בבית משפט קמא נסב על האפשרות להורות על שחרורו של המשיב בחלופת מעצר.

3. בדיון הראשון, שהתקיים ב- 11.8.14, הורה בית משפט קמא על הגשת תסקיר מעצר בעניינו של המשיב.

הכנת התסקיר התעכבה והתבקשו דחיות. לבסוף, משבושש התסקיר להגיע, קיים בית משפט קמא דיון ב- 8.9.14 והחליט לשחרר את המשיב בתנאים שיפורטו בהמשך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>