עמ"א
בית משפט השלום עכו
|
17714-08-15
27/10/2015
|
בפני השופט הבכיר:
יעקב בכר
|
- נגד - |
מבקשת:
מדינת ישראל
|
משיבים:
1. מובילי הורדים בע"מ 2. כמיל עלי
|
החלטה |
1.ראשית דבר:
בפני בקשה למתן צו הפסקה שיפוטי לביצוע או שימוש כלשהו בחלקת המקרקעין הידועה גם כגוש 19080, חלקה 10 באיזור נ.צ. 230987/765513 המצויים בפקיעין, שטח מחוזי (להלן: "המקרקעין"), והכל לפי סעיף 239 לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן: "החוק").
2.נסיבות המקרה:
בבקשתה, טוענת המבקשת כי יש לצוות על המשיבה 1, שהיא תאגיד הסעות מיוחדות בענף התיירות (להלן: "המשיבה 1") וכן על המשיב 2 שהינו בעל מניות בחברה ומנהלה הפעיל של המשיבה 1 (להלן: "המשיב 2") להפסיק כל פעולה ושימוש במקרקעין דלעיל, אשר נרכשה על ידם בשנת 2014 ומאז הם מצויים בהחזקתם.
כמו כן, מציינת המבקשת כי על המקרקעין הנ"ל חלות שלוש תוכניות:
-
תוכנית מתאר ארצית 35 – לפיה המקרקעין שמורים לשמורות וגנים לאומיים קיימים ומוצעים, ומדובר באיזור בעל רגישות נופית סביבתית גבוהה.
-
תוכנית מתאר מחוזית מס' 2 תיקון 9 – הקובעת כי יעוד המקרקעין הינו לשמורת טבע וכי הנחיות התוכנית לפיתוח קובעות כי למקרקעין חדירות גבוהה למשקעים והוגדרו כשטח מוגן מפיתוח.
-
תוכנית מתאר מקומית 400/ג - המייעדת את המקרקעין לשמורת טבע כאשר המקרקעין מוכרזים כשטח חקלאי.
3.טענות המבקשת:
בבקשתה, העלתה ב"כ המבקשת מספר נימוקים עיקריים:
-
המשיב ביצע לכאורה עבודות ושימושים במקרקעין שלא על פי היתר שניתן כדין ושלא בהתאם לתוכנית החלה על המקרקעין.
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת