חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עירית נצרת עילית נ' שפון

: | גרסת הדפסה
תו"ב
בית משפט השלום נצרת
3714-04-08
3.2.2010
בפני :
יפעת שיטרית

- נגד -
:
עירית נצרת עילית
:
יעקב שפון
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירה שעניינה אי קיום צו בית משפט.

עסקינן בבניה ללא היתר שעניינה חניה מקורה בשטח של כ-18 מטרים רבועים ללא היתר בצמוד לקו מגרש וכן בניית פרגולה בשטח של כ-16 מטרים רבועים בחצר הדרומית של הבית.

סה"כ היקף הבנייה ללא היתר כ-34 מטרים רבועים.

היום במסגרת הטיעונים לעונש טען ב"כ הנאשם שהבנייה שעניינה פרגולה הוסרה והחניה נותרה על תילה.

מחד תצוין לחומרא מהות העבירה אשר יש בה כדי לחתור תחת הסדר הציבורי, שלומו ובטחונו של הציבור.

עוד שמתי לבי לחלוף הזמן הניכר מהמועד שבו צו ההריסה נכנס לתוקפו שעה שזה לא בוצע.

מאידך תצוין לקולא, הודאת הנאשם, לקיחת האחריות, חסכון זמן שיפוטי יקר.

עוד שמתי לבי לנסיבותיו המיוחדות של המקרה דנן, שעה שהנאשם מכר את הבית בו הבנייה הבלתי חוקית מזה שנים רבות ובעצם במועד בו נכנס לתוקפו צו ההריסה, הרי מזה זמן ניכר לא היה הבית עוד בבעלותו.

אכן לסוגייה זו השלכה בדבר הענישה אשר ראוי להשית במקרה דנן ואין בהקשר זה לסוגייה זו כדי לחתור תחת אחריותו הפלילית של מאן דהוא מקום בו הצו קרם עור וגידים ביחס למועד שניתן.

עוד שמתי לבי לכך שהנאשם לא ישב בחיבוק ידיים בהקשר וכפי שהוגש לפתחי הרי שהנאשם עשה מאמצים לפעול להכשרת הבנייה אם כי זה בסופו של יום לא צלחה.

בנסיבות אלו רואה אני לציין כי למכלול הנסיבות שפירטתי השלכה בדבר הענישה שראוי להשית במקרה דנן ואין בה כדי להוות תקדים ואבן בוחן למקרים אחרים בעתיד.

סופו של יום, נוכח כל שפורט לעיל, סבורני כי במקרה דנן יש להימנע מהשתת עונש מאסר מותנה על הנאשם באשר זה יהא בלתי מידתי בנסיבות העניין ולא ישקלל נכונה את נסיבותיו של המקרה המסוים.

באשר לגובה הקנס, מודעת אני לפסיקה הנוהגת בעבירות כגון דא ושותפה אני לפסיקה זו, יחד עם זאת הענישה לעולם אינדוודואלית היא ושומה על בית המשפט לשקול בכל מקרה את נסיבות המקרה הבא בפניו תוך מתן האיזון הראוי לכל האינטרסים הצריכים בהקשר זה.

סופו של יום אני משיתה על הנאשם את העונשים כדלקמן:

א. קנס בסך 6500 ₪ או 35 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-13 תשלומים חודשיים שווים ורצופים בסך 500 ₪ כל אחד. התשלום הראשון ישולם לא יאוחר מיום 01.03.10 וב-01 לכל חודש אחריו. אי עמידה באחד התשלומים במועד תגרור תוספת פיגורים כדין.

ב. אני מחייבת את הנאשם בחתימה על התחייבות כספית בסך 5000 ₪ או 25 ימי מאסר תמורתה להימנע במשך 3 שנים מלעבור כל עבירה על פי חוק התכנון והבנייה. היה ולא תחתם ההתחייבות ייאסר הנאשם ל-15 ימים.

הודעה זכות ערעור תוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.

ניתנה והודעה היום י"ט שבט תש"ע, 03/02/2010 במעמד הנוכחים.

יפעת שיטרית, שופטת

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>