עירית באר-שבע נ' אילייב
|
חע"מ בית משפט לענינים מקומיים באר שבע |
387-09
23.1.2011 |
|
בפני : איתי ברסלר-גונן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עירית באר-שבע |
: רוזה אילייב – בעצמה |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
על פי הודאת הנאשמת בעובדות הנטענות בכתב האישום, הנני מרשיע אותה בעבירה המיוחסת לו כמתואר בכתב האישום, שהיא עבירה של בניה ללא היתר, עבירה לפי סעיפים 145(א) ו- 204(א) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה – 1965.
אציין כי אין חשיבות רבה לשאלה מאיזה חומר בנוי המחסן.
ניתנה והודעה היום י"ח שבט תשע"א, 23/01/2011 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן, שופט
גזר דין
הנאשמת הורשעה עפ"י הודאתו בביצוע עבירה לפי סעיפים 145 (א) ו- 204 (א) לחוק התכנון והבניה, התשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק"), בכך שבמהלך שנת 2008 הקימה ברחוב זנגויל ישראל 4 בב"ש תוספות בנייה הכוללות סככה בחזית קדמית בשטח 16 מ"ר, קירוי חניה בשטח 12 מ"ר ובניית מחסן בגודל 6 מ"ר (להלן: "המבנה"), מבלי שניתן לה ההיתר הדרוש לכך, הכל כמפורט בכתב האישום.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון חלקי והמאשימה השאירה את גובה הקנס לשיקול דעת בית המשפט ואף ביקשה שלא למצות את הדין עם הנאשמת, שהינה אשה מבוגרת ונכה, שאין ידה משגת לשלם קנס גבוה.
שקלתי את טענות הצדדים: הבאתי בחשבון, מחד, את האינטרס הציבורי והאינטרסים המוגנים על ידי חוקי התכנון והבנייה. מאידך, שקלתי אף את נסיבותיה האישיות של הנאשמת, כעולה מטיעוניה.
בהתחשב בכל האמור לעיל, בנסיבות העבירה הנ"ל, כמו גם באמור ע"י הצדדים, אני דן את הנאשמת לעונשים הבאים:
הנאשמת תשלם קנס בסך 1,000 ₪. הקנס ישולם ב- 5 תשלומים חודשיים, שווים ורצופים החל מיום 01/03/2011 ובכל 1 (ראשון) לחודש שלאחריו. במקרה של אי תשלום אחד מהשיעורים במועדים שנקבעו, תעמוד כל יתרת הקנס לפירעון מיידי.
אני מצווה על הנאשמת להרוס את המבנה נשוא כתב האישום והמתואר לעיל בסעיף 1 לגזר הדין. כדי לאפשר לנאשמת להשלים את ההליכים לקבלת ההיתר, אני קובע שצו ההריסה ייכנס לתוקף ביום 23/01/2012 בשעה 08:00 בבוקר, אולם זאת בכפוף להצגת אישור קונסטרוקטור בדבר יציבות המבנה, לשביעות רצונה של המאשימה בתוך 30 יום מהיום. אם לא יוצג האישור האמור או שלא יקבל הסכמתה של המאשימה בתוך המועד האמור, ייכנס צו ההריסה לתוקף באופן מיידי.
אם הנאשמת לא תקבל, את ההיתר עד למועד הנ"ל, וזאת מסיבות שאינן תלויות בה, היא תהיה רשאית להגיש, במועד הקבוע בתקנות, בקשה לדחייה נוספת של כניסת הצו לתוקף, ואולם מובהר כי אין ודאות שהבקשה תתקבל, ובכל מקרה מוזהרת הנאשמת כי בלא היתר בידיה ובלא ארכה מבית המשפט היא חייבת למלא אחר צו ההריסה.
אם וכאשר יינתן היתר למבנה, יפקע צו ההריסה שניתן בסעיף זה.
אם הנאשמת לא תבצע את צו ההריסה במועד שנקבע לעיל, שהרי שמבלי לפגוע בחובתה של הנאשמת לעשות כן, תוסמך הועדה המחוזית ו/או הועדה המקומית לתכנון ולבניה, לבצע את צו ההריסה במקומה של הנאשמת ולחייב את הנאשמת לשאת בעלויות הביצוע.
אני רואה מקום להזהיר את הנאשמת, כי אם לא תהרוס את המבנה במועד בו יהיה צו ההריסה בתוקף היא עלולה להיות מואשמת בעבירה נוספת של אי קיום צו שיפוטי וכי ההתחייבות עליה היא נדרשת לחתום כמפורט להלן, כוללת עבירה זו, וכי העונש שעשוי להיות מוטל עליה בגין עבירה זו יבוא בנוסף לעונשים שהוטלו עליה במסגרת גזר דין זה.
אני מחייב את הנאשמת לחתום על התחייבות להימנע מעבירה לפי הוראות סעיפים 145, 204 ו- 210 לחוק, למעט עבירת שימוש ללא היתר, עד למועד תחילת תוקפו של צו ההריסה שיינתן בס"ק (ב) לעיל. ההתחייבות תהא למשך שלוש שנים מהיום ובסכום של 10,000 ₪ ואם היא לא תינתן, בתוך 72 שעות, תיאסר הנאשמת למשך 10 ימים, לשם כפיה.
נציג המאשימה ימציא עותק מפסק הדין ללשכת רישום המקרקעין ו/או למנהל מקרקעי ישראל, לצורך רישום הערה בנוגע לצו ההריסה שניתן.
זכות ערעור בתוך 45 ימים לבית המשפט המחוזי.
ניתנה והודעה היום י"ח שבט תשע"א, 23/01/2011 במעמד הנוכחים.
איתי ברסלר-גונן, שופט
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|