עיריית חולון נ' מכבי חולון
|
ת"א בית משפט השלום כפר סבא |
1856-07
3.3.2010 |
|
בפני : דוד גדול |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עיריית חולון ע"י ב"כ עוה"ד צבי מורג |
: מכבי חולון ע"ר ע"י ב"כ עוה"ד שמעון טננבלט |
| פסק-דין | |
פסק דין
א.עובדות
1.התובעת רשות מקומית שהוקמה עפ"י פקודת העיריות (להלן: "העירייה").
2.הנתבעת, עמותה רשומה לפי חוק העמותות (להלן:"מכבי").
3.התובעת רשומה כבעלים של המקרקעין הידועים כחלקה 48 בגוש 6779 (מקודם חלקה 100 בגוש 6018) (להלן: "המקרקעין"). המקרקעין מצויים ברח' פרופ' שור 57, בחולון.
4.ביום 14.11.96 חתמו העיריה ומכבי על הסכם לפיו הן תשתתפנה בהקמתו של מבנה על המקרקעין. המבנה הוקם, וידוע כבית המכבים ובו בין השאר אולם מרכזי (להלן: "ההסכם" או "המבנה" בהתאמה).
5.עפ"י הוראות סעיף 21 להסכם חלקו ביניהם הצדדים את השימוש במבנה כדלהלן:
א.העירייה תעשה בו שימוש בימים א-ה בין השעות 07.15 ל-14.20, בימי ו' החל מהשעה 18.30 ועד לשבת בשעה 02.00 לפנות בוקר. כן נקבע בהסכם כי 12 פעמים בכל שנה תהא לעירייה הזכות לערוך אירועים במבנה, עפ"י שיקול דעתה, בתיאום מראש עם מכבי ובתנאי שאירוע כאמור לא יתנגש עם משחק ליגה. זכות זו של העירייה אינה ניתנה לצבירה משנה לשנה.
ב.מכבי תעשה שימוש במבנה בכל יתר ימות השבוע ויתר שעות היממה ובכפוף למגבלות כל דין.
6.בכתב התביעה עותרת העירייה לחייב את מכבי לאפשר לה לעשות שימוש במבנה בהתאם להוראות ההסכם, כאמור לעיל. כן עותרת העירייה כי מכבי תמסור לה העתק מכל מפתח לכל מנעול ו/או דלת המצויים במבנה, להימנע מכל התקנה של מנעול חדש לכל דלת או חלון שבמבנה, אלא אם העבירה מכבי העתק מאותו מפתח כאמור לידי העירייה קודם התקנת כל מנעול חדש.
ב.הדיון
1.העירייה טוענת כי:
א.הורתו של ההסכם בהשקעה משותפת ושווה של שני הצדדים בהקמת בית המכבים.
ב.מכבי השתלטה ייחודית על המבנה וחרף בקשותיה למסור לה מפתחות מתאימים היא סרבה ומסרבת לעשות כן גם כיום.
ג.היא ביקשה לקיים באולם המרכזי שיעורי התעמלות לתלמידי ביה"ס "יבנה" הממוקם בסמיכות למבנה, אך מכבי לא אפשרה זאת.
ד.היא ביקשה לקיים באולם המרכזי אירועי ריקודים בלילות שבת לנוער שבין הגילאים 12-14, וזאת ע"מ למנוע מנוער זה שוטטות בחוסר מעש ונתקלה בסירוב.
ה.היא התחייבה לצפות את רצפת האולם בחומר מיוחד שימנע פגיעה כלשהיא ברצפה.
ו.מעשי ו/או מחדלי מכבי עולים כדי הפרת ההסכם שבין הצדדים.
2.מכבי טוענת כי:
א.עפ"י הוראות סעיף 23 (ג) להסכם התחייבה העירייה להשתתף בהוצאות החזקת המבנה בסכום שנתי כולל של 60,000 ₪ לשנה. סכום זה הוצמד למדד חודש נובמבר 1994.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|