חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עייש(אסיר) נ' שרות בתי הסוהר

: | גרסת הדפסה
עת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
41551-11-11
28.12.2011
בפני :
ורדה מרוז

- נגד -
:
ויקטור עייש (אסיר)
:
שרות בתי הסוהר
החלטה

החלטה

העותר מרצה תקופה של 6 שנות מאסר ו- 551 ימים (בגין הפקעה) על הרשעתו בעבירות סמים וביטול שחרור על תנאי.

העותר יצא לחופשות עד לחודש דצמבר 2010, ואלו הופסקו עקב מעורבות העותר בפעילות שלילית בין כותלי בית הכלא.

לדבריו, מאז הפסקת חופשותיו הוא היה נתון בהפרדה לאורך תקופה של כחצי שנה, אשר לאחריה הועבר לכלא זה ומאז לדבריו הוא שולב בטיפול צעדים, N.A וכן עובד באורח תקין ואין כנגדו טענות.

בנסיבות אלו, מבקש העותר להשיב את חופשותיו.

המשיב טוען כי ביסוד החלטתו הדוחה את בקשת העותר לחופשות, עומדים שני נימוקים: האחד, קיום מידע מודיעיני שלילי אודות העותר; והשני, העדר הליך טיפולי בהתאם לחליפת תקון.

לעניין זה טוען העותר כי הוא עובר טיפולים שונים, כמפורט לעיל וכי נקבע לגביו שאין הוא זקוק לטיפול גמילה ועל כן די בטיפולים שהוא עובר כדי להצדיק את בקשתו.

ביחס למידע המודיעיני טוען העותר הגם שלא עיין בו, כי מדובר במידע נכון לתחילת השנה, ובגין מידע זה היה בהפרדה ועבר תהליך אשר גבי דידו "כיפר" על המידע דלעיל.

העיון במידע המודיעיני מלמד על עותר אשר מעורב בפעילות שלילית ועבריינית, ודי בו כדי לבסס את החלטת הרשות. גם אם מדובר במידע שלא מהעת האחרונה אלא חודשים אחורה, חומרתו מצדיקה את החלטת הרשות.

באשר לטיפול לו זקוק העותר, קצינת חטו"ש, סג"ד זהבה לרנר, ציינה בדו"ח שהוגש מטעמה, כי גורמי הטיפול סבורים שהעותר זקוק להתערבות טיפולית שתסייע לו לראות ולפתח מודעות לקשייו, תקנה לו כלים להתמודד עם הקשיים, תסייע לו לרכוש ולהפנים כלים ודרכי התמודדות חלופיות העשויות להוביל לדרך חיים נורמטיבי.

סג"ד לרנר הוסיפה, כי גורמי הטיפול ערים לכך שבקרב מטופלים רבים קיימת הדחקה והכחשה של הצורך בטיפול ובהתבוננות פנימית. מהטעם הזה סבורים גורמי הטיפול שקיימת חשיבות בהעברת המסר לאסיר ובהכוונתו לטיפול. כך אף בעניינו של העותר, גורמי הטיפול סבורים כי לא די במתווה הטיפולי בו עשה העותר ועליו להעמיק את הטיפול כדי לרכוש כלים שיאפשרו לו לחזור למוטב.

בפניי טען העותר בנחישות כי אין לו צורך בטיפולים נוספים מעבר לאלו שקיבל - עמדה אשר סותרת את עמדת גורמי הטיפול.

בנסיבות אלו, מכל הטעמים המנויים לעיל, סבורני, כי אין להתערב בהחלטת הרשות.

במהלך הדיון ציין העותר כי אשתו חלתה בסרטן, ויציאתו לחופשות חשובה עתה יותר מאשר בעבר. הגם שעתירתו נדחתה כאמור, ראוי שרשויות שב"ס יבדקו טענה זו, לעתיד לבוא.

אני פוטרת את העותר מתשלום אגרה.

ניתנה והודעה היום ב' טבת תשע"ב, 28/12/2011 במעמד הנוכחים.

ורדה מרוז, שופטת התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>